Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΙΔΕΡΑ Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΙΔΕΡΑ Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΙΔΕΡΑ Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα.

2 Το σίδερο χρησιμοποιείται στα ρούχα από τον 15ο αιώνα
Τότε, για να σιδερώσουν, απλά ζέσταιναν μεταλλικές πλάκες στην εστία του σπιτιού. Αργότερα το σίδερο έγινε κανονική μεταλλική συσκευή, περίπου στο σχήμα που το γνωρίζουμε σήμερα, με κάρβουνα που τοποθετούνταν στο εσωτερικό του, πάνω από την πλάκα.

3 Ο Henry W. Seely ( Η.Π.Α.) εφηύρε το ηλεκτρικό σίδερο και βελτίωσε την κατασκευή του το 1883 με ένα ηλεκτρικό σίδερο χωρίς καλώδια. Τα ηλεκτρικά σίδερα άρχισαν να διαδίδονται, καθώς σταδιακά βελτιώνονταν. Τοποθετούνταν σε μία ειδική υποδοχή, όπου θερμαινόταν και στη συνέχεια από εκεί, ο χρήστης το χρησιμοποιούσε για να σιδερώσει χωρίς να επιβαρύνεται με τη χρήση του καλωδίου.

4 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΙΔΕΡΑ Τα σύγχρονα σίδερα λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα.

5 ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΑ Το 1926 στη Νέα Υόρκη η εταιρεία στεγνοκαθαρισμού Eldec εισήγαγε στην αγορά το πρώτο σίδερο ατμού. Το ηλεκτρικό σίδερο μετατρέπει ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα και τη μεταφέρει σε έναν μεταλλικό πάτο. Ένα μικρό δοχείο περιέχει το απαραίτητο νερό (συνήθως αποσταγμένο) που μετατρέπεται σε ατμό και βοηθάει στο σιδέρωμα, μαλακώνοντας τις ίνες των ρούχων. Τα σύγχρονα σίδερα λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα.

6 Βλέπετε λοιπόν την ανάπτυξη των σίδερων από τον 150 αιώνα μέχρι σήμερα


Κατέβασμα ppt "ΣΙΔΕΡΑ Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google