To Εκπαιδευτικό Glogster

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΦΕΛΗ αξιοποίηση τους κατά την προετοιμασία
Διαδίκτυο: ο νέος δρόμος Μιχάλης Βαφόπουλος,
Wikipedia_ Σύνθεση διαδικτυακής παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας από τους αναγνώστες της. Επικοινωνία και συμφωνία για υποκειμενικά θέματα πολλών οπτικών γωνιών.
Η πλατφόρμα moodle και η χρήση ψηφ. εκπαιδευτικού υλικού
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
E-Presence Παρουσίαση Λογισμικού Ασύγχρονης και Σύγχρονης Τηλε-εκπαίδευσης Κακαρόντζας Γεώργιος Καθηγητής Εφαρμογών – ΤΤΠΤ – ΤΕΙ Λάρισας.
Οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας: Φορείς γνώσης και πολιτιστικής ανάπτυξης Βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας 18 Δεκεμβρίου 2008 ΑΒΕΚΤ 5.6 Νέα έκδοση.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και δικτύων Εργασία για το μάθημα: Διδακτική της πληροφορικής.
Αξιοποίηση – Αξιολόγηση ιστοσελίδων, ιστοχώρων και πυλών
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
WEB 2.O TOOLS Project Β 2 2 ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ WIKI ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ PROJECTS ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΣΩΝ Γνωριμία με τα πολυμέσα στα πλαίσια της διδασκαλίας και της μάθησης.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) Γκόγκου A. Μάρθα Msc Πληροφορικής.
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
JToNic H φυσική λύση για το πρόβλημα της ψηφιοποίησης και της τεκμηρίωσης στην εταιρεία σας... (εισάγεται από την Ιταλία)
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Εργασία στην Πληροφορική Από τους μαθητές: Γιώργο Γκρέγκορυ Νίκο Βρεττό.
Μια Σύγκριση στα Πλαίσια των Αναγκών του Εκπαιδευτικού.
Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών Δυτικής Ελλάδας Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΕΑΠΗ - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΤΚΕΠ Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β΄Επιπέδου.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Online Essentials Κίκα Χρυσοστόμου.  Αποτελούνται από άτομα που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και επικοινωνούν. Τα άτομα αυτά όμως είναι γεωγραφικά διάσπαρτα.
Διαδίκτυο: ο νέος δρόμος Μιχάλης Βαφόπουλος,
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΒΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΑΔΑΜ Παρουσίαση του.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ
Ομάδα Α Διδακτική της Γλώσσας Γ’-Δ’ Δημοτικού
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Εφαρμογές Πληροφορικής
Τσιγγίδου Τάνια. Τι είναι Το 'Wiki' (που προφέρεται ως «γουίκι») είναι ένας τύπος ιστοτόπου που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί.
Εφαρμοσμένη Πληροφορική για εκπαιδευτικούς Δημήτρης Αντωνόγλου Νοε 2010.
Τρόποι χρήσης του διαδραστικού πίνακα. Μάιος 2014.
Χρήση και Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία
Σύγχρονη Εκπαίδευση = Απόκτηση Πληροφορίας Λήψη πληροφορίας + Επεξεργασία από μαθητή Βιωματική διδασκαλία.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ( )
Σχολικό Ιστολόγιο στο ΠΣΔ
Εικονικοί τρισδιάστατοι κόσμοι ΠΜΣ:Δυνητικές κοινότητες Παρουσίαση : Θεοδωρίδη Άννα
Τι είναι το wiki; Wiki και φιλολογικά μαθήματα. Λεωφορείο στη Χαβάη! γρήγορα – γρήγορα!
15/4/ « Η προγραμματισμένη εμπειρία διδασκαλίας / μάθησης η οποία χρησιμοποιεί πληθώρα νέων τεχνολογιών ( βίντεο, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονικούς.
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
Ένα σύνολο ατόμων με κοινά χαρακτηριστικά  Σταδιακά δημιουργούν μια κοινή ορολογία, κοινές απόψεις, αξίες, στάσεις και πρακτικές  Επικοινωνούν και συνήθως.
Ε.Κ.Π.Α 1 Διάθεση αρχείων βίντεο στο Διαδίκτυο Δρ. Μιχάλης Γκατζώνης Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 Ηλεκτρονικό κείμενο ονομάζουμε ένα κείμενο που έχει ψηφιοποιηθεί.  Η νέα τεχνολογία επιτρέπει την ψηφιοποίηση του ήχου, της εικόνας και της οπτικο-ακουστικής.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Χαράλαμπος Δούκας Μηχανικός Πληροφοριακών &
Εκπαιδευτικό Σενάριο : “ Μαθαίνω για το κακόβουλο λογισμικό και προστατεύομαι ” Ζαμπέτογλου Γεώργιος ΕκπαιδευτικόςΠληροφορικής ΠΕ.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-Τάξη/eclass)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, WEB2.0 KAI WEB X Από τον WEB 1.0 στον WEB X.0
Ο ανοιχτός κόσμος της Εκπαίδευσης
SLIDESHARE To SlideShare είναι ένας δικτυακός τόπος που φιλοξενεί δωρεάν τις παρουσιάσεις σας σε format PowerPoint, Open Office, Keynote και pdf και σας.
9.2 Δομή και υπηρεσίες του Διαδικτύου
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Youtube Ομάδα : Λουμιάνα Γκίστι Ηλιάνα Αρμαμέντου Φραντσέσκα Πρόκο Υπεύθυνος:Στέλιος Πλιάτσικας.
9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου
Η χρήση των ΤΠΕ στην Ιστορία Γενικής Παιδείας της Β’ Λυκείου
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Το Διαδίκτυο - Internet
Από τον Web 1.0 στον Web X
Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15.
Web 1.0 Από τις μαθήτριες της ομάδας Ανεβαζόλ : Εύα Σουσούνη Ηλιάνα Ζούμα Ολυμπία Αναγνωστοπούλου Βάσω Μανωλιούδη enjoy
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
“Τα εργαλεία του WEB 2.0 στα Φιλολογικά Μαθήματα ”
Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης 3 η Συνεδρία Μέρος 1 ο Τα λογισμικά παρουσίασης.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

To Εκπαιδευτικό Glogster Παρουσιάσεις εργασιών μέσω διαδικτύου Η εργασία υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Πολυμέσα-Δίκτυα της Γ΄Λυκείου Βασίλης Χαβαντάς Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δήμητρα Τομαρά

Τι είναι το Glogster Το Glogster aνήκει στις εφαρμογές Web 2.0 Το “GLOG”, συντομογραφία των λέξεων "graphics blog", είναι μια διαδραστική εικόνα πολυμέσων. 3 ΚΛΙΚ

Τι είναι το Glogster Μοιάζει με μια αφίσα, αλλά οι αναγνώστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο. Μέχρι σήμερα, αυτό το κοινωνικό δίκτυο έχει πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες. Μέσω μίας αφίσας, το έργο σου αναπτύσσεται με γνώμονα την δημιουργικότητά σου. 2 ΚΛΙΚ Μπορεί να διαμοιραστεί σε άλλους μέσω facebook και twitter . Να ενσωματωθεί σε wiki, blog

Glogster Edu Είναι μια πλατφόρμα εκπαίδευσης που αναπτύχθηκε από το Glogster Είναι μια εφαρμογή του web 2.0, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικονικές αφίσες. Προορίζεται κυρίως για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. 2 ΚΛΙΚ Μέχρι σήμερα, 7.500.000 μαθητές και καθηγητές είναι καταχωρημένοι στο Glogster EDU. 4

Glogpedia Χώρος που αναρτούνται εκπαιδευτικά Glogs Για πληροφόρηση και έμπνευση ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΚ Καλύπτει θέματα από όλες τις επίστήμες. Ιστορία, Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Φυσική ,Χημεία κ.τ.λ. Στην εικόνα φαίνονται παραδείγματα από τα Μαθηματικά 5

Γιατί να χρησιμοποιήσεις το Glogster Σε αυτό  ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΚ Κάνει ποιο ελκυστική την εργασία σου και ποιο εύκολο να κατανοηθεί

Δημιουργία λογαριασμού Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία λογαριασμού στο Glogster είναι ένα e-mail. Για τη δημιουργία λογαριασμού στο Glogster Edu e-mail δίνει μόνο ο εκπαιδευτικός. Είναι Δωρεάν για τις βασικές λειτουργίες ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΚ

Το περιβάλλον της εφαρμογής Περιέχει μενού (Τext) με δυνατότητα εισαγωγής κειμένου μέσα σε πλαίσια. ΚΛΙΚ Mετά το βέλος πάλι ΚΛΙΚ

Άλλες δυνατότητες Από την εργαλειοθήκη μπορούμε να ανεβάσουμε αρχεία ΚΛΙΚ μετά την μπλε μπάρα για το loading ΚΛΙΚ μετά το μονό βέλος

Άλλες δυνατότητες Να εισάγεις Βίντεο από το διαδίκτυο (YouTube) Να χρησιμοποιήσεις υπερσυνδέσμους (hyperlinks). Ζωντανή καταγραφή Βίντεο, Μουσικής και Εικόνων (προϋποθέτει χρήση Κάμερας-Μικροφώνου) 2 ΚΛΙΚ

Το Έργο σου Προβάλλεται διαδικτυακά ευνοώντας έτσι την διδασκαλία εξ αποστάσεως. Αποθηκεύεται σε Server του Glogster εξοικονομώντας έτσι χώρο στον υπολογιστή σου. Με την αποθήκευσή του εκεί απαλείφεται η πιθανότητα καταστροφής ή και διαγραφής του αρχείου σε περίπτωση βλάβης του υπολογιστή σου. 2 ΚΛΙΚ

ΠΗΓΕΣ http://edu.glogster.com/ http://en.wikipedia.org/wiki/Glogster http://www.slideshare.net/jsantoro17/glogster-powerpoint Ευχαριστίες στον Joe Santoro (a.k.a.: jsantoro17) για την βασική ιδέα ανάπτυξης αυτού του PowerPoint ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΚ

Αυτή είναι η Αφίσα μου Αν έχεις χρόνο εξηγείς τι περιλαμβάνει