Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου
Διαδίκτυο 9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου

2 Το Διαδίκτυο (ΙΝΤΕΡΝΕΤ)
Το Διαδίκτυο αποτελεί ένα δίκτυο συνδεδεμένων δικτύων. κάθε υπολογιστής που θέλει να συνδεθεί στο Διαδίκτυο δεν συνδέεται «απευθείας», αλλά μέσω του δικού του δικτύου. Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, το δίκτυο του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου που χρησιμοποιεί. Επίσης, πλέον στο Διαδίκτυο συνδέονται και άλλες «έξυπνες» συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα.

3 Πελάτης – εξυπηρετητής (Client-Server)
Τα προγράμματα στο Διαδίκτυο ακολουθούν το μοντέλο πελάτη-εξυπηρετητή. Σύμφωνα με αυτό ο ένας υπολογιστής - πελάτης ζητάει μία υπηρεσία και ο άλλος υπολογιστής - εξυπηρετητής παρέχει αυτή την υπηρεσία.

4 Γιατί server-client; Η χρήση του μοντέλου πελάτη-εξυπηρετητή είναι σημαντική, αφού με τον διαχωρισμό ισχυρού εξυπηρετητή – λιγότερου ισχυρού πελάτη, έχουμε: αποτελεσματική χρήση υπολογιστικής ισχύος μείωση κόστους συντήρησης και αναβάθμισης αύξηση ευελιξίας και δυνατότητα δημιουργίας συστημάτων που υποστηρίζουν πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα.

5 Υπηρεσίες Με βάση το μοντέλο πελάτη-εξυπηρετητή λειτουργούν όλες οι βασικές υπηρεσίες που παρέχει το Διαδίκτυο όπως: ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web) το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ( ) η Μεταφορά Αρχείων (ftp) οι ομάδες συζητήσεων (newsgroups, forums) η απομακρυσμένη υπηρεσία πρόσβασης τερματικού (telnet)

6 Παγκόσμιος Ιστός web- www (World-Wide Web)
[Hyper Text Transfer Protocol] Πρωτόκολλο λειτουργίας ( Ασφαλές πρωτόκολλο λειτουργίας) Html: [Hyper Text Markup Language] Γλώσσα κατασκευής των ιστοσελίδων Browser (πελάτης ): πρόγραμμα στον υπολογιστή μας με το οποίο ζητάμε και βλέπουμε ιστοσελίδες (chrome, firefox κλπ) WebServer(εξυπηρετητής):πρόγραμμα στον υπολογιστή που βρίσκονται οι ιστοσελίδες που μας την στέλνει όταν την ζητήσουμε

7 Web 2.0 - Διαδραστικός Ιστός
Οι ιστοσελίδες περιέχουν ενημερωτικό υλικό Οι χρήστες απλώς τις βλέπουν Web Διαδραστικός Ιστός Μια ιστοσελίδα του web 2.0 επιτρέπει στους χρήστες της να αλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται στο πλαίσιο μιας εικονικής κοινότητας (ενός εικονικού κοινωνικού δικτύου) δημιουργώντας οι ίδιοι το περιεχόμενο. Πχ Blogs, κοινωνικά δίκτυα (facebook, tweeter Κλπ)

8 Web 2.0 - Διαδραστικός Ιστός
Πχ Blogs, κοινωνικά δίκτυα (facebook, tweeter Κλπ)

9 Web 3.0 - Σημασιολογικός Ιστός
«έξυπνο» νοήμονα Ιστό που θα καταλαβαίνει τις απαιτήσεις του χρήστη Web X - Εκτεταμένος Ιστός Ενοποιημένους ιστούς και δικτυακές εφαρμογές πολλών χρηστών, με προηγμένα μέσα μετάδοσης της πληροφορίας όπως τρισδιάστατη (3D) απεικόνιση και εικονική πραγματικότητα

10 Web 1.0: Συνδέει δεδομένα και πληροφορίες (πχ.ιστοσελίδες)
Web 2.0: Συνδέει άτομα μεταξύ τους (πχ.facebook) Web 3.0: Συνδέει γνώσεις (πχ. Φίλτρα προσωποποιημένων διαφημίσεων) Web X.0:συνδέει νοημοσύνες (πχ.???????)

11 Δραστηριότητες Το web 2.0 είναι το web στη σημερινή μορφή του. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν και να ανεβάσουν οι ίδιοι υλικό. Η Η-τάξη είναι παράδειγμα εφαρμογής web 2.0.  1.Ανοίξτε το εργαλείο "Κουβέντα" και ανταλλάξτε απόψεις για το κλίμα που έχετε στο τμήμα σας. 2.Κατόπιν ανοίξτε το εργαλείο συζητήσεις και καταθέστε παρατηρήσεις προς τον καθηγητή σας και προς τους συμμαθητές σας.   3.ανοίξτε τα ερωτηματολόγια και απαντήστε στο γκάλοπ για τις σχέσεις


Κατέβασμα ppt "9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google