ΣΥΝΟΨΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ιάσονας Παπαδόπουλος, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Advertisements

Όταν αθλούμαστε, παίζουμε,γυμναζόμαστε…
ΑΝΑΤΟΜΙΑ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
ΔΟΜΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
5ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Βιολογία Α’ Λυκείου 3. Κυκλοφορικό σύστημα.
Μικρή και μεγάλη κυκλοφορία
Αιματοεγκεφαλικός Φραγμός και Σκλήρυνση κατά Πλάκας Μικροβίωμα
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Τα συστατικά του αίματος Ομάδες Αίματος - Παράγοντας Ρέζους
Το αναπνευστικό σύστημα Αναπνευστικές χωρητικότητες
Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Το κυκλοφορικό σύστημα
Υπολογιστική Μοντελοποίηση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Το κυκλοφορικό σύστημα
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΑΙΜΑ Σύσταση του αίματος Το αίμα αποτελείται από: Κύτταρα Πλάσμα
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ.
BIOΛΟΓΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Κεφάλαιο 3ο Μεταφορά και αποβολή ουσιών
3.3 Η μεταφορά και η αποβολή ουσιών στους ζωικούς οργανισμούς.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Σοφία Μερμίγκη Α3.
ΚΑΡΔΙΑ ΜΕΓΕΘΟΣ-ΣΧΗΜΑ-ΘΕΣΗ
ΚΑΣΣΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14: ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Βιολογία Α’ Λυκείου. ΑΙΜΑΚΑΡΔΙΑ ΑΓΓΕΙΑ Καρδιά  Καρδιακός μυϊκός ιστός  Καρδιά  αντλία  Αναρροφητική (;)  Συμπιεστική (;)  2 κόλποι – 2 κοιλίες.
ΛΕΜΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
Το Καρδιαγγειακό σύστημα!!!
TO ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΕΚ ΑΡΓΟΥΣ 10η Εβδομάδα Τμήμα Φυσικοθεραπείας Μάθημα: Ανατομία & Φυσιολογία Ειδικότητα: Βοηθός Φυσικοθεραπευτή & Ιατρικού Εργαστηρίου.
ΑΡΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Πνευμονική αρτηρία: δεξιά κοιλιά =>δεξιό και αριστερό κλάδο => εισέρχεται στον πνεύμονα (όχι για θρέψη) [ θρέψη: βρογχικές αρτηρίες που.
Κωνςταντινιδης Κωνςταντινος Λαττας πετρος Παγωνης νικος
ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
3.4 Η μεταφορά και η αποβολή ουσιών στον άνθρωπο
Καρδιαγγειακό και αναισθησία!
Βιολογία Α’ Λυκείου 3. Κυκλοφορικό σύστημα.
Μουσικό Σχολείο Σερρών Μάθημα: Βιολογία Τάξη: Α΄ Λυκείου
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΥΣΙΩΝ
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥΛΟΥ, βιολόγος
Το αναπνευστικό σύστημα
Διατροφή και Ασθένειες
ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Αναπνευστικό σύστημα αναπνοή.
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Καρδιά & Κυκλοφορικό)
Τα αγγεία που μεταφέρουν το αίμα
Βιολόγος 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
Κεφάλαιο 1ο Από το κύτταρο στον οργανισμό
Βιολόγος 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14: ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Δ. κόλπος Α. κόλπος Δ. κοιλία Α. κοιλία Μέρη του Σώματος
Μικρή κυκλοφορία ή πνευμονική
Το κυκλοφορικό σύστημα
Τι είναι αυτό που κινεί το αίμα μέσα στο σώμα μας;
ΑΝΑΤΟΜΙΑ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΥΝΟΨΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που αντλεί και μεταφέρει το αίμα σε όλο το σώμα. Η καρδιά βρίσκεται ανάμεσα στους δύο πνεύμονες πίσω από το στέρνο, είναι όργανο κωνικού σχήματος. Η καρδιά μας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του οργανισμού διότι εξασφαλίζει αίμα σε όλο τον οργανισμό. Με το αίμα μεταφέρονται στον οργανισμό θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, ενώ απομακρύνονται τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού μας. Χωρίς αυτές τις λειτουργίες ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι δυνατό να διατηρηθεί στη ζωή.

ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ Από αυτό το σημείο, το αίμα κινείται μέσω μιας σειράς όλο και περισσότερο μικρότερων αρτηριών, έως ότου φθάνει σε ένα τριχοειδές αγγείο, τη σύνδεση μεταξύ των αρτηριών και των φλεβών. Τα μόρια οξυγόνου αποσυνδέονται από τα ερυθρά κύτταρα αίματος και ξεφεύγουν πέρα από τον τριχοειδή τοίχο, στον ιστό σωμάτων. Τότε το αίμα έχει πλέον αποξυγονωθεί και αρχίζει την επιστροφή του στην καρδιά.Περνά μέσω των ολοένα και περισσότερο μεγαλύτερων φλεβών για να φθάσει τελικά στο σωστό αίθριο. Εισάγεται στη σωστή κοιλία, η οποία με τη σειρά της το αντλεί μέσω των πνευμονικών αρτηριών στους πνεύμονες, για να πάρει περισσότερο οξυγόνο. Οξυγονωμένο, πλέον, το αίμα υπεισέρχεται στο αριστερό αίθριο, κινείται στην αριστερή κοιλία και «το ταξίδι του αίματος» αρχίζει και πάλι. Από τον δεξιό κόλπο το αίμα περνά στη δεξιά κοιλία και από κει στην πνευμονική αρτηρία ή οποία και το μεταφέρει στους πνεύμονες. Εδώ το αίμα αποβάλλει το διοξείδιο του άνθρακα και πλουτίζεται με οξυγόνο. Έτσι από φλεβικό γίνεται αρτηριακό, και μέσω των πνευμονικών φλεβών επιστρέφει στον αριστερό κόλπο και κατεβαίνει στην αριστερά κοιλία.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΓΑΛΗ Την κυκλοφορία του αίματος από την καρδιά προς τους πνεύμονες και αντίστροφα και την ονομάζουμε μικρή κυκλοφορία Την κυκλοφορία από την καρδιά προς τα άλλα όργανα του σώματός μας και αντίστροφα και την ονομάζουμε μεγάλη κυκλοφορία.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Οι λειτουργίες της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος αρχίζουν ήδη από την εμβρυική ζωή. Η καρδιά μας ξεκινά να χτυπά πριν ακόμη γεννηθούμε και εργάζεται ακούραστα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Κάθε χρόνο η καρδιά μας "χτυπά" περισσότερες από 40 εκατομμύρια φορές για να εφοδιάσει με αίμα τους ιστούς και τα κύτταρά μας. Ανάμεσα σε δύο διαδοχικούς καρδιακούς παλμούς, η καρδιά ξεκουράζεται μόνο μισό δευτερόλεπτο περίπου και σε ένα λεπτό της ώρας μεταφέρει 17 λίτρα αίμα.

ΚΑΛΗ/ΚΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Η καλή λειτουργία της καρδιάς μας εξαρτάται και από εμάς. Μερικές από τις συνήθειές μας, όπως η καθιστική ζωή και η κακής ποιότητας διατροφή, επιβαρύνουν τη λειτουργίας της. Για να είμαστε υγιείς πρέπει να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η καρδιά μας, από τι κινδυνεύει και ποιες συνήθειές μας συμβάλλουν στη μακρόχρονη καλή λειτουργία της. Κάποιες καλές συνήθειες που βοηθούν το κυκλοφορικό σύστημα: Περίπατος στο δάσος/φύση Καλή διατροφή Σωματική άσκηση

<<ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ>> Μερικές από τις εφράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά στη ζωή μας, στις οποίες η καρδιά συμβολίζει την αγάπη, την τρυφερότητα, πρόσωπα μοναδικά για μας και πολύτιμα! Καρδούλα μου Καρδιακός φίλος Χρυσή καρδιά

ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Δ΄