Αρωματικά φυτά και βότανα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΑΧΛΑΔΟΚΑΣΤΡΟ 2011.
Advertisements

BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS
…πολυτέλεια που πραγματικά αξίζει…
Εγκαύματα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Πρώτου βαθμού – κοκκίνισμα και πόνος στο δέρμα
Η θεραπευτική ιδιότητα των βοτάνων
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
22 πράγματα που πρέπει να μάθεις πριν εγκαταλείψεις το μάταιο αυτό κόσμο…
Υπόθεμα 4ο : Τα Αρώματα στην καθημερινή ζωή
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ
Προϊόντα περιποίησης και συντήρησης νυχιών
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1ης ΕΠΑ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΜΑ: ΜΑΛΑΞΗ
Εκπαιδευτής: Κωτσοβίνου Ευαγγελία
ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΕΚΠ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»
1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δημιουργώντας στην αυλή μας.
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
OΞΥΤΗΤΑ -ΒΑΣΙΚΟΤΗΤΑ Φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο με τα πιο αγνά έλαια. Όλα έχουν πιστοποίηση βρώσιμων οργανικών ελαίων. Το νερό είναι βρόχινο ή απιονισμένο,
Μια πολύ πεινασμένη κάμπια. By Eric Carle Στο φεγγαρόφως, 1 αυγό καθόταν σε 1 φύλλο.
Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης Συνέλευση Κάθε Δευτέρα 18.00
Και πώς να τις κατασκευάσετε
«ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΒΟΤΑΝΩΝ»
Μείγματα.
Ερευνητική εργασία «ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ»
ΥΠΟΘΕΜΑ 2ο : ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Αναγνώριση φυτών-Τρόπος καλλιέργειας Εκπαιδευτής: Κωτσοβίνου Ευαγγελία.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Από την αρχαιότητα, τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ıκανότη- τες. Όλα τα αρχαία μυστικά του κόσμου των βοτάνων (διάκριση,
> Αλεξιάδη Μαρία-Σέντα ΤΑΞΗ:Α’1. Η καλλιέργεια και συγκομιδή του Καλλιέργειες που συλλέγονται κατά το στάδιο του ανοίγματος των ανθέων δίνουν περισσότερη.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
Κυριότερα φαρμακευτικά φυτά
Αναστασία Ιωαννίδη Μαρία Παναγή Νίκη Αγρότου, Β΄1
Σοκολάτα Μια Σύντομη Αναδρομή
Αρωματικά φυτά Θεραπευτικά βότανα.
 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.
Νερό Η σημασία του νερού στο σώμα μου. Γεια σας!!! Με λένε Άκη Νεράκη και θα σας διηγηθώ για ποιο λόγο με χρειάζεται το σώμα σας. Μια ιστορία απο τον Γιάννη.
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5.
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.  ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ  Αρωματικά φυτά είναι μια ομάδα ειδών φυτικού βασιλείου με κοινό χαρακτηριστικό το ότι περιέχουν στα διάφορα.
ΜΑΘΗΜΑ 6. ΦΟΡΕΑΣ-ΒΑΣΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΒΑΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ" ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 2.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 11)
ΜΑΘΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΑΡΩΜΑ.
ΜΑΘΗΜΑ 7. ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ, ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΩΝ.
ΒΟΤΑΝΑ ΧΑΡΟΥΛΑ ΝΕΝΝΕ ΒΙΟΛΕΤΑ ΛΙΚΕΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ.
Βότανα κ’ Θεραπείες. Στην αρχαιότητα, βότανα αποκαλούσαν όλα τα φαρμακευτικά φυτά που κατά την μάσηση παρουσίαζαν πικράδα, γλυκάδα ή και αρωματική γεύση.
Επίσκεψη στο Βιοάρωμα. Στις 7 Φεβρουαρίου 2012, η ομάδα μας επισκέφτηκε το Βιοάρωμα. H Βιοάρωμα αποτελεί μια μονάδα γύρω από τον χώρο των βοτάνων, με.
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΟΥ. Δέντρο Χαρακτηριστικά Μανταρινιάς.
ΦΥΤΟΛΟΓΙΑ.
Project:Η ζωή κοντά στη Φύση Δραστηριότητες στη Φύση.
 Τα Αρωματικά Φυτά αποτελούν μια σπουδαία παράδοση για την Κρήτη.  Βοτανολογικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το νησί έχει από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα.
Βαλσαμόχαρτο - Σπαθόχορτο
Αυτά είναι τα 4 βότανα μπροστά στα οποία οι επιστήμονες υποκλίνονται
Θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων που υπάρχουν στο σχολείο μας
Χρυσάνθεμο Τα χρυσάνθεμα (chrysanthemum), είναι γένος ανθοφόρων φυτών που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών.Τα χρυσάνθεμα είναι ιθαγενή της Ασίας.
~Θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων~
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIP EUROPEAN MULTIGUIDE
ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΦΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Υγεία από το νερό Οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι υπερβολές κάνουν κακό στην υγεία σου και τα ευεργετικά οφέλη του νερού θα σου γυρίσουν μπούμερανκ αν.
Μείγματα.
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ BOTOX (ΜΠΟΤΟΞ) - DYSPORT
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αρωματικά φυτά και βότανα

Λεβάντα: Lavandula angustifolia. Η λεβάντα καλλιεργείται σε τοποθεσίες ορεινές και ημιορεινές που θεωρούνται ιδανικές λόγω του ότι το έδαφος δεν είναι ιδιαίτερα υγρό. Εκτός από το αφέψημα, υπάρχει μεγάλη καλλιέργεια επίσης για το αιθέριο έλαιο που παράγει. Προετοιμασία Ρίχνουμε 1-2 κουταλάκια του τσαγιού λεβάντα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για 10-12 λεπτά, το στραγγίζουμε και το πίνουμε. Το ρόφημα το πίνουμε 2-3 φορές την ημέρα.

λεβάντα Λεβάντα | Ιδιότητες Η λεβάντα ως αφέψημα προτείνεται σαν ρόφημα κατά της αϋπνίας, σε πόνους στομάχου και σε νευρική υπερένταση. Βοηθάει πολύ όσους πάσχουν από άγχος και στρες αλλά και σε όσους παθαίνουν κρίση πανικού. Εφαρμογές Εκτός από το διαδεδομένο αφέψημα της λεβάντας, από την καλλιέργειά της, προκύπτει το αιθέριο έλαιο λεβάντας, το οποίο ενδείκνυται για χαλάρωση, ενώ βοηθάει επίσης στην καταπολέμηση του στρες και του άγχους. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κάνοντας μασάζ ή αρωματίζοντας το χώρο που βρισκόμαστε.   Τέλος το λάδι λεβάντας λειτουργεί ως καταπραϋντικό σ εγκαύματα και κοκκινίλες αλλά και ως απωθητικό σε τσιμπήματα.

Λουίζα Aloysia triphylla" Η λουίζα είναι ένα πολύ όμορφο φυτό με υπέροχο άρωμα. Αν και η «καταγωγή» της είναι από την Αμερική, την έμαθαν και στην Κρήτη και μάλιστα τη «φωνάζουν» γοργογιάννη και τη χρησιμοποιούν ως φάρμακο για όλες τις παθήσεις. Το άλλο του όνομα είναι λεμονόχορτο, αφού αν πιάσετε τα μικρά, λευκά του ανθάκια το χέρι σας θα μυρίζει... λεμόνι! Είναι ένα φαρμακευτικό λουλούδι που φροντίζει για την καλή σας υγεία, αρκεί να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, αφού τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα της λουίζας είναι ιδιαίτερα ευεργετικά  για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

λουίζα Βράστε λίγα φύλλα λουίζας για 15 λεπτά και μετά αφήστε τα άλλα 10 λεπτά να κρυώσουν και να ελευθερωθεί στο νερό το αιθέριο έλαιο του φυτού.  Μπορείτε να πίνετε ένα φλυτζάνι την ημέρα και η λουίζα θα δρα προληπτικά ενάντια σε πολλές παθήσεις. Χρησιμοποιήστε το εάν… .  Πονάει το στομάχι σας . ... Αρρωστήσετε και θέλετε να σας ρίξει τον πυρετό . ... Νιώθετε πεσμένος και θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό σας . … Έχετε ανάγκη ένα ήρεμο ύπνο και θέλετε να διώξετε τα νεύρα και την ένταση. … Να καθαρίσετε αποτελεσματικά το πρόσωπό σας. … Πονάνε τα μάτια σας.