Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προϊόντα περιποίησης και συντήρησης νυχιών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προϊόντα περιποίησης και συντήρησης νυχιών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προϊόντα περιποίησης και συντήρησης νυχιών
Προϊόντα περιποίησης και συντήρησης νυχιών ΕΠΑΣ ΙΛΙΟΥ Ευαγγελία Πογιάνη Β8 Βοηθός Φαρμακείου Μάθημα :Κοσμητολογία Υπ.Καθηγήτρια :Ζωγοπούλου Μαρία

2 Δομή Το νύχι αποτελείται από την πλάκα των ήλων, μήτρα νυχιών και το κρεβάτι νυχιού κάτω από αυτό, και τα αυλάκια γύρω από αυτό. Μέρη νυχιού -Η μήτρα -Η lunula -Το κρεβάτι νυχιού(είναι το δέρμα κάτω από την πλάκα του νυχιού) -Η φλεβοκομβική νυχιών (δηλαδή τη βάση του νυχιού κάτω από το δέρμα) -Η επιφάνεια του νυχιού -Το ελεύθερο περιθώριο ή περιφερικό άκρο -Το επωνύχιο είναι η μικρή λωρίδα -Το τοίχωμα νυχιών -Η παρανυχίδα

3 Λειτουργία των νυχιών Ένα υγιές νύχι έχει ως αποστολή την προστασία της φάλαγγας, την άκρη του δακτύλου, και των γύρω μαλακών ιστών από τραυματισμούς. Χρησιμεύει επίσης για την ενίσχυση ακριβή λεπτές κινήσεις των άπω ψηφίων μέσω μετρητή πίεσης που εξασκείται επί του πολτού του δακτύλου. Το νύχι στη συνέχεια δρα ως αντίρροπη όταν το άκρο του δακτύλου αγγίζει ένα αντικείμενο, ενισχύοντας έτσι την ευαισθησία του δακτύλου, ακόμη και αν δεν υπάρχουν νευρικές απολήξεις στο ίδιο το νύχι. Τέλος, οι λειτουργίες νυχιών ως εργαλείο, που επιτρέπει, για παράδειγμα, το λεγόμενο "εκτεταμένη λαβή ακριβείας" (π.χ. τραβώντας έξω μια ακίδα στο δάχτυλό του), καθώς και ορισμένες ενέργειες όπως κοπή ή ξύσιμο.

4 Παθήσεις των νυχιών Δερματόφυτα Ζυμομύκητες Καλούπια

5 Περιποίηση νυχιών Λιμάρισμα νυχιών
Η ρουτίνα περιποίησης των νυχιών ξεκινάει πάντα με το λιμάρισμά τους. Με μια ειδική λίμα για τα νύχια, τα λιμάρουμε στο σχήμα που θέλουμε (π.χ. τετράγωνο, στρογγυλό, γαλλικό, κ.τ.λ.). Scrub νυχιών Στη συνέχεια απλώνουμε ένα scrub νυχιών και κάνουμε μασάζ στη βάση των νυχιών. Έπειτα σπρώχνουμε τα πετσάκια απαλά προς τα πίσω με μια λίμα. Τα scrub νυχιών είναι ειδικά προϊόντα που σκοπό έχουν την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και συνήθως μαλακώνουν ταυτόχρονα και τα πετσάκια. Επίσης βοηθούν στην ανάπτυξη των νυχιών. Τρίψιμο νυχιών Έπειτα με μια πολύ μαλακή λίμα τρίβουμε τα νύχια έτσι ώστε να φύγει η γυαλάδα τους και να τους δώσουμε μια ματ υφή. Έτσι δεν χαλάει εύκολα το χρώμα. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αυτή, πλένουμε τα νύχια ή τα καθαρίζουμε με ασετόν. Λάδι για αδύνατα νύχια Στη συνέχεια καλό είναι να απλώσουμε ένα λάδι νυχιών που περιέχει θρεπτικά συστατικά και βοηθάει στην ανάπτυξή τους. Για παράδειγμα ένα λάδι με βιταμίνη Ε, πράσινο τσάι και αμυγδαλέλαιο μπορεί να καταπολεμήσει την ξηρότητα, να τα ενυδατώσει και ταυτόχρονα να τα τονώσει. Απλώνουμε το λάδι σε όλη την περιοχή των νυχιών και στη συνέχεια κάνουμε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Έπειτα (μετά από κανένα πεντάλεπτο) πλένουμε καλά τα χέρια μας. Σκληρυντικό νυχιών Τέλος απλώνουμε το σκληρυντικό νυχιών σε όλη την επιφάνεια και αν έχουμε μεγάλα νύχια μπορούμε να βάλουμε σκληρυντικό ακόμα και από την κάτω πλευρά. Τα σκληρυντικά νυχιών κάνουν τα νύχια πιο σκληρά με αποτέλεσμα να μην σπάζουν εύκολα. Επίσης μπορούν να τα προστατεύσουν από το ξεφλούδισμα. Ορισμένα σκληρυντικά έχουν ακόμα και ενυδατικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν διάφορα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, κ.τ.λ.

6

7 Ενυδάτωση νυχιών Γάντια και βαζελίνη
Άλλος ένας τρόπος ενυδάτωσης των νυχιών σας είναι η βαζελίνη. Απλώσετε ένα στρώμα βαζελίνης στα νύχια σας και μετά φορέστε βαμβακερά γάντια προτού πέσετε για ύπνο. Αυτή η θεραπεία είναι ιδανική ειδικά τον χειμώνα που τα νύχια έχουν την τάση να στεγνώνουν ποιο γρήγορα. Ξεπλύνετε την βαζελίνη το πρωί όταν ξυπνήσετε και επαναλάβετε την διαδικασία κάθε βράδυ.

8 Τσάι Ανακατέψτε 2 κουταλιές τσάι με ένα αλάτι (στην μύτη ενός κουταλιού), και μερικές σταγόνες από λάδι σιταριού. Αλείψτε το μίγμα στα νύχια σας για πέντε λεπτά και μετέπειτα σκουπίστε το με μία στεγνή πετσέτα. Επαναλάβετε αυτήν την διαδικασία καθημερινά. Ελαττώστε την χρήση ασετόν Τα συχνά μανικιούρ προκαλούν ευαίσθητα νύχια. Το ασετόν είναι ένα από τα χημικά που στεγνώνει τα νύχια. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε ασετόν περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε τα στεγνά, εύθραυστα νύχια.

9 Χυμός λεμόνι Ανακατέψτε σε ισάξια μέρη το ασπράδι ενός αυγού με ελαιόλαδο, και χυμό λεμόνι σε ένα μπολ. Βουτήξτε τα νύχια σας στο μίγμα για 15 λεπτά κάθε μέρα. Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του ασπράδι του αυγού και του χυμού λεμονιού θα δυναμώσουν τα νύχια σας, ενώ το ελαιόλαδο θα τα ενυδατώσει. Το οξύ του χυμού λεμονιού θα αφαιρέσει την γυαλάδα του νυχιού σας, άλλα θα επανέρθει πολύ γρήγορα και τα νύχια σας θα είναι πολύ δυνατότερα. Θα δείτε αποτελέσματα σε δύο βδομάδες.

10 Ιώδιο Άμα δεν είσαστε αλλεργικές στο ιώδιο, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα μπουκαλάκι από το φαρμακείο ή σούπερ μάρκετ της γειτονιά σας. Χύστε το υγρό σε ένα μπολ και βουτήξτε τα νύχια σας για μισή ώρα. Έπειτα αφαιρέστε το ιώδιο με ασετόν. Κάντε το αυτό μονάχα δυο με τέσσερες φορές το μήνα επειδή μεγάλες ποσότητες ασετόν μπορεί να στεγνώσουν τα νύχια σας με αποτέλεσμα να αποκτήσετε ποιο εύθραυστα αντί για ποιο δυνατά νύχια.

11 Ελαιόλαδο Ένα μεγάλο πρόβλημα στις γυναίκες με αδύναμα νύχια είναι ότι έχουν στεγνά νύχια. Το ελαιόλαδο βοηθάει να ενυδατώσει τα νύχια. Ζεστάνετε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και απλώστε το στα νύχια σας. Σιγουρευτείτε να το κάνετε μασάζ καθώς το απλώνετε, ώστε να καλύψετε την κορυφή άλλα και τα πλαϊνά του νυχιού. Αφήστε το ελαιόλαδο στα χέρια σας για περίπου 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε το με νερό. Κάντε το καθημερινά. Μπορείτε να το κάνετε και τρεις με τέσσερες φορές την ημέρα.


Κατέβασμα ppt "Προϊόντα περιποίησης και συντήρησης νυχιών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google