Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: Θεματικά πάρκα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων
Advertisements

ΓΡΑΦΗ.
Βυζαντινό-Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 2012
Ένταξη Προοπτικού σε Φωτογραφία Ε.Μ.Π. Γεωμετρικές Απεικονίσεις και Πληροφορική Κουρνιάτης Ν.
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Ανατολικής Κρήτης Φράγμα Αποσελέμη ‘ Από το όραμα στην πράξη’ Αρχαιολογικά ευρήματα στη λεκάνη κατάκλυσης και στην.
Lamans s.a. Slide 1 / 13 ΜΕΛΕΤΗ – ΕΡΕΥΝΑ «ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ Πειραιάς, 17 Οκτωβρίου 2013.
ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σημασία δεδομένων, πληροφορίας και γνώσης
Νεοσύστατη Περιφερειακή Υπηρεσία,
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ.
Ποια προοπτική για το Σειχ-Σου; Ενδοαστικό πάρκο ή περιαστικό δάσος; Γιώργος Μπλιώνης "Σέϊχ-Σου: η σημερινή κατάσταση και το μέλλον του περιαστικού δάσους.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 15 Μαρτίου στην προστασία του Περιβάλλοντος στη στήριξη του Πολιτισμού στη στήριξη κοινωνικών ομάδων στη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση.
Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: Περιοχή Μελέτης
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Ομάδα δράσης Πειραιά. Ποιοι είμαστε Είμαστε μια ανοιχτή ομάδα ενεργών πολιτών, οι οποίοι αγαπάμε την πόλη μας και πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να ανάβεις.
ΓΡΑΜΜΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΦΟΣ Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ
Κώστας Μπάρτζης Ε2 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης
GREEK ICT FORUM: ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
Κατά την επίσκεψη Καλωσόρισμα των παιδιών. Χωρισμός σε τέσσερις ομάδες ( Ανεμώνες, Ρόδια, Τριαντάφυλλα, Περιστέρια) Τακτοποίηση προσωπικών αντικειμένων.
ΚΥΡΙΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Η ιδέα Αξιοποίηση των ανενεργών σιδηροδρομικών γραμμών της Αττικής, μετατρέποντάς τες σε ποδηλατοδρόμους και πεζοδρόμους Η γραμμή θα αποτελεί τμήμα ευρύτερου.
Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Τάξη Ε2.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ -ΑΔΗΣ(ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΤΣΙΩΤΗΣ)
ΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ.
Αθηνά Γκόντα Ε΄ Τάξη 43 ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
Λάμπρος Ζησιμόπουλος Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ
1ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ
Νίκος Μπάρκας 11 / 5 / 2015 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ επεξεργασία θέματος 2015  Πως τοποθετούνται τα καθίσματα της αίθουσας στο πάνω και κάτω τμήμα του.
Υπεύθυνος Καθηγητής : Καραποστόλου Γεώργιος Τ.Ε.Ι Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα : ΠΜ & ΜΤΓ Μηχ/κών Τοπογραφίας & Γεωπληροφ/κής ΤΕ Σέρρες 2014 Φοιτητής : Κουρκούτας.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΜΥΡΣΊΝΗ ΜΑΛΙΌΓΚΑ ΣΤ'
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!!!. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα βρίσκεται στο Βρανά Μαραθώνα, η οποία περιλαμβάνει επίσης το προστατευμένο με νεκροταφείο.
Από τους μαθητές της Στ΄1:
Πανεπιστήμιο Βόλου Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Ιστορία και Πολιτισμός» Μάθημα 1 ο (Εποχή του Λίθου- Πρώιμη Εποχή.
ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις, εάν δεν αγωνιστείς,
Στην αρχαία Ελλάδα οι παραστάσεις αρχαίου δράματος δίνονταν αρχικά σε υπαίθριους χώρους και οι θεατές κάθονταν σ΄ ένα πρανές φυσικό ή πάνω σε ξύλινες.
ΚΟΥΡΙΟ, ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΚΟΛΟΣΣΙ Λάρα Πάτσι, Ηλιάνα Αχιλλέως.
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α2’ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
Η Ηλεκτρονική Μας Εφημερίδα
αρχαίο ελληνικό θεατρικό κτίσμα
Η Προϊστορική εποχή στη Θράκη 2015
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
Ένα Σαββατοκύριακο στην Καστοριά!!!
Προϊστορικη ΕΠΟΧΗ.
MINOAN DÉRIVE PARK _CONCEPT
ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Η ρωμαϊκή αγορά της Αθήνας
Η ρωμαϊκή αγορά.
Δύο πρωτότυπα προβλήματα από το σχολικό βιβλίο της Ά Γυμνασίου
 Η χώρα μας εξαιτίας της μακρόχρονης ιστορίας της, διατηρεί πολυάριθμα μουσεία με ποικίλα θέματα.  Ωστόσο, οι νεοέλληνες δεν δείχνουν μεγάλη ευαισθησία.
Η εποχή του χαλκού (3000/ π.Χ.)
Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη
Το κοχύλι στη ζωή του ανθρώπου
Βυζαντινό-Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 2012 Κακαριάρη Άννα Κουβά Ρεγγίνα.
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: Θεματικά πάρκα Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: Θεματικά πάρκα ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Ε = 9.777,61 τμ. ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Η ΦΥΣΗ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ Ε = 7.272,02 τμ. ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΑΣΟΥΣ Ε = 43.916,64 τμ. Στο κεντρικό τμήμα της περιοχής, όπου η κατάλληλη χάραξη των περιηγητικών διαδρομών περιγράφει σε κάτοψη μία λύρα, επισημαίνοντας τη σχέση του χώρου με το σύμβολο και το μύθο του Ορφέα, προτείνονται τρεις θεματικές περιοχές: α. Περιοχή ενημέρωσης – ψυχαγωγίας, β. Η Φύση διηγείται το μύθο της Στην περιφέρεια γ. Αναβάθμιση Δάσους.

Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Ε = 9.777,61 τμ. Αρχικά, στην είσοδο του πάρκου, ο επισκέπτης θα συναντά την αναπαράσταση ενός οβάλ σπιτιού, γεωμετρικού τύπου. Οδηγό θα αποτελέσει η ανασκαφή ενός παρόμοιου σπιτιού από το γειτονικό Ηράκλειο του 8ου αι. πΧ. που μπαζώθηκε λόγω μεγάλων έργων.

Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Ε = 9.777,61 τμ. Θα επιχειρηθεί η ανάδειξη των λειτουργιών και δράσεων με την οικοσκευή και λοιπό εξοπλισμό (εστία, σκευοθήκες, αγγεία, αργαλειός κλπ) προκειμένου ο επισκέπτης να μην είναι ανενεργός θεατής αλλά κοινωνός της καθημερινότητας της εποχής της γένεσης των πόλεων.

Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Ε = 9.777,61 τμ. Στη συνέχεια της διαδρομής ο επισκέπτης θα συναντά την κάτοψη μιας υστεροκλασσικής-ελληνιστικής αγρέπαυλης της Μακεδονίας. Οδηγό θα αποτελέσει η ανασκαφή της μεγάλης αγρέπαυλης που ανασκάφηκε στο γειτονικό Κομπολόι και που μπαζώθηκε αμέσως μετά την ανασκαφή της προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Αθηνών. Η κάτοψη θα περιγραφεί μέχρι το ύψος της λιθοδομής (περίπου 40εκ.)

Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Ε = 9.777,61 τμ. Θα αποτελέσει τον κύριο αρχαιογνωστικό περίπατο γύρω από την καθημερική ζωή της αρχαιότητας με επίκεντρο τη θεματολογία «Οίκος-Οικία-Οικονομία», όπως αναλύεται στην αρχαιολογική μελέτη