Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη
ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ (κωδ. 306)  Χειμερινό εξάμηνο 2018 – 2019 1ο ΜΑΘΗΜΑ Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη

2 Σκοπός και Στόχος του μαθήματος
Η θεωρητική και πρακτική προσέγγιση των μεθόδων αποτυπώσεως κτιρίων και της σχεδιαστικής απεικόνισής τους. Η εξοικείωση με τις διαδικασίες και τις πρακτικές μετρήσεων και ελέγχων των κτιρίων, και της σχεδιαστικής αναπαραστάσεως των κατασκευών.

3 Σκοπός και Στόχος του μαθήματος
Η μορφολογική τυπολογική κατασκευαστική διερεύνηση ενός μνημείου ή ενός παραδοσιακού κτίσματος, η οποία αποτελεί τη βάση και την αφετηρία για την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού έργου.

4 Σκοπός και Στόχος του μαθήματος
Προκειμένου για ιστορικά κτίρια, συμπεριλαμβάνεται και η κατανόηση της αναγκαιότητας του ρόλου των αποτυπώσεων για την τεκμηρίωση, την αποκατάσταση και τον ανασχεδιασμό των κτισμάτων της Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής.

5 Σκοπός και Στόχος του μαθήματος
Η εξοικείωση με τον εντοπισμό των μνημείων μέσω οδοιπορικών επισκέψεων, συλλογής πληροφοριών από προφορικές και γραπτές μαρτυρίες, άντλησης στοιχείων από την υπάρχουσα βιβλιογραφία, την αναγνώριση, την αποτύπωση και τη σχεδίασή τους.

6 Σκοπός και Στόχος του μαθήματος
Η καταγραφή και η αποτύπωση ενός μνημείου της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε γίνεται για λόγους αποκλειστικώς αρχειακούς, αλλά κυρίως για να αποκτήσουν οι σπουδαστές εμπειρίες από την κλίμακα αυτών των κατασκευών, να διδαχθούν την ορθή αποτίμηση του χώρου και να κατανοήσουν το πνεύμα και το ύφος που επικρατούσε κατά την εποχή της ανεγέρσεως.

7 Σκοπός και Στόχος του μαθήματος
Η συγκέντρωση υλικού από τα σωζόμενα μνημεία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, το οποίο θα αποτελέσει για τους ερευνητές τη βάση για διεξαγωγή συγκριτικής έρευνας, παρατηρήσεων και διατύπωσης συμπερασμάτων που θα διαφωτίσουν το πρόβλημα καταγωγής των τύπων και των μορφών από τους αντίστοιχους της αρχαιότητας, της παλαιοχριστιανικής, της βυζαντινής και της μεταβυζαντινής εποχής.

8 Περιγραφή μαθήματος Η αρχιτεκτονική αποτύπωση είναι μία έρευνα ιδιαιτέρως σύνθετη, που απαιτεί μεθόδευση και συστηματική ακρίβεια.

9 Περιγραφή μαθήματος Στο πλαίσιο μιας αποτύπωσης:
Συγκέντρωση στοιχείων για το υπό εξέταση κτίριο Φωτογραφικές απεικονίσεις, εσωτερικές και εξωτερικές Μεθοδολογία λήψης μετρήσεων Σχεδιαστική απεικόνιση του τεκμηριωμένου υλικού σε κατόψεις, όψεις, τομές, αξονομετρικά, σχέδια λεπτομερειών, με την επιλογή των κατάλληλων κλιμάκων σχεδίασης, με τρόπο ώστε να παρουσιασθούν όλα τα κατασκευαστικά, τυπολογικά και μορφολογικά στοιχεία του κτιρίου

10

11

12

13

14

15

16


Κατέβασμα ppt "Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google