Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προϊστορικη ΕΠΟΧΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προϊστορικη ΕΠΟΧΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προϊστορικη ΕΠΟΧΗ

2 ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ Οι ρίζες του Ελληνικού αθλητισμού είναι στην εποχή του χαλκού. Οι πρώτες δραστηριότητες που συνδέονται με την έννοια της αθλητικής άμιλλας είναι οι εξής: ταυροκαθάψια πυγμαχία και πάλη Κορυφαία εκδήλωση του ανταγωνιστικού πνεύματος των Ελλήνων ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες Οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν μύθους με αγώνες ηρώων που εξυμνούσαν: Τη φυσική δύναμη Το μυαλό Την πολεμική τέχνη Την ανδρεία

3 Ταυροκαθαψια Ήταν αφιερωμένα στο θεό Ποσειδώνα. Ο αθλητής εκτελούσε άλματα πάνω από ταύρο με σκοπό να αναδείξει την τόλμη και την ευλυγισία του.

4 Πριγκιπασ πυγμαχοσ Μινωική τοιχογραφία του ανακτόρου της Κνωσού, φιλοτεχνημένη με την τεχνική της νωπογραφίας. Οι Πυγμάχοι βρίσκονται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

5 ΚΡΗΤΟΜΥΚΗΝΑΙΚΗ-ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
Οι Κρήτες και οι πελασγοί αθλούνται για: Θρησκευτικούς λόγους Πολεμικούς λόγους Σχετικά θέματα κυρίως αρματοδρομίες και αγώνες δρόμου εμφανίζονται από τη 2η χιλιετία π.Χ σε Μυκηναϊκά αγγεία.

6 Το κατεξοχήν είδος τέχνης που απεικονίζει αθλητές και σκηνές αγωνισμάτων είναι η αγγειογραφία.

7 Οι αρχαιολογικές ενδείξεις για την τέλεση αγώνων στη Μυκηναϊκή Ελλάδα είναι ελάχιστες, οι περιγραφές άθλων και παιχνιδιών που συναντάμε στα Ομηρικά έπη θεωρούνται ότι αντικατοπτρίζουν τις μυκηναϊκές παραδόσεις. Κατά τους Ομηρικούς χρόνους σκοπός της αγωνιστικής των Ελληνικών φυλών ήταν η ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών πολεμικών αρετών, γι’αυτό και η Ομηρική αγωνιστική χαρακτηρίζεται ως ηρωική.

8 τΕΛΟσ Αναγνωστοπούλου Γεωργία Λόκκα Μαριάννα Πέτση Μηνάς Ράπτη Πηνελόπη


Κατέβασμα ppt "Προϊστορικη ΕΠΟΧΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google