ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Ελληνικά Ηλεκτρονικά Βιβλιοπωλεία Επιμέλεια: Γκάμα Αριστέα Επιμέλεια: Γκάμα Αριστέα Γκουνή Άννα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Advertisements

ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ.
“Recommendation systems” Σπύρος Συρμακέσης, Επίκουρος Καθηγητής
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε
1 ALPHA BANK Alpha e-PAY Ασφαλείς on-line αγορές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα στο Διαδίκτυο ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Τίτλος μαθήματος: Ηλεκτρονική Δημοσίευση Διδάσκων: Σ. Καπιδάκης
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Eξειδικευμένες υπηρεσίες internet Κάντε κλικ για την συνέχεια της παρουσίασης.
Κεφάλαιο 7: Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Η.Ε) 7.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του Η.Ε 7.2 Τα επίπεδα διάκρισης του Η.Ε 7.3 Οι επιπτώσεις του Η.Ε στον χώρο των.
Θεσσαλονίκη, 21/12/2009 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Η σημασία και ο Ρόλος των ΤΠΕ στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας Βασίλης Θωμαΐδης Πρόεδρος.
Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφαλείς online αγορές Επίπεδο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ: ΧΡΗΣΗ ΦΟΡΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ.
WIFI-Aσύρματα Δίκτυα.
ΠΜΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κατεύθυνση ΤΕΔΑ Τεχνολογίες Διαχείρισης Ασφάλειας Security Management Engineering Τμήμα Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ: ΠΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
Κεφάλαιο 3: Το ενιαίο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο. 3.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου. 3.2 Η αναγκαιότητα δόμησης του.
Καλώς ήρθατε ! Ετοιμάζεστε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της εφαρμογής Copyright © iBS LTD, all rights reserved.
Ασφαλής διακίνηση στο Διαδίκτυο
Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.
Ηλεκτρονικό εμπόριο. Τι ειναι τι ηλεκτρονικό εμπόριο... Η αγορά απο το διαδίκτυο, η εξηπηρέτηση και η συναλλαγή μέσω του υπολογιστή μας.
Περιφερειακός Δ/ντής Α/θμιας & Β/θμιαςΕκπ/σης Δυτικής Ελλάδος
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Τηλεκπαίδευση Χαρίκλεια Τσαλαπάτα Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Η Πύλη για τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες Αθήνα 21Μαρτίου 2005 Ημερίδα για τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες Βιβλιοθήκες και Κοινωνία της Πληροφορίας Πλήθος πληροφοριών (επιλογή.
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Διαδίκτυο:Νέα δεδομένα για την λογοτεχνία και την διδασκαλία της.Μία εφαρμογή Επιμέλεια-Παρουσίαση Μαρία-Ειρήνη Καραχάλιου.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Προσπάθεια κάποιων εταιριών να προωθήσουν τα sites τους, είτε για την αγορά προϊόντων / υπηρεσιών, είτε.
Μobile commerce. Από το e-commerce στο m-commerce.
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
Εργασία της Δήμητρας Βασιλειάδου Για το μάθημα της Πληροφορικής 1 Απριλίου 2002.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ MARKETING
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ
TA E-BOOKS ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΡΟΚΙΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ 2006.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ " Διοίκηση και Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Η επιστήμη του Web.
Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΕ.
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ και οι επιδράσεις του…. Ορισμός: Ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η πραγματοποίηση εμπορικών συναλλαγών (αγορών προϊόντων, υπηρεσιών ή.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΙΡΗΣΕΩΝ Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Η.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Λογισμικό Εκπαίδευσης M- Pedia Ελευθέριος Μιχαηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος, M-Data
 Ένας τόπος μπορεί να αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις νέες τεχνολογίες για να προβάλει τα πλεονεκτήματα του.  Τα παρακάτω μέσα χρησιμοποιούνται πολύ.
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιχειρήσεων / οργανισμών ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6.
Η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις Ρέα Βερβίτα Γενική Διευθύντρια Rent a Car.
ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Τμήμα Τυποποίησης & Διακίνησης Προϊόντων ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ: «ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.
1 Διάλεξη 11 η (2015 – 16) Τεχνικές άμεσης επικοινωνίας και Ψηφιακό Μάρκετινγκ.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ? Πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο γενικά Η ιστορία του διαδικτύου Οι υπηρεσίες του Ασύρματα δίκτυα.
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass Εργαλεία Οργάνωσης και Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Υλικού Εργαλείο «Ηλεκτρονικό Βιβλίο»: Δημιουργία.
Βιβλιογραφική Αναζήτηση: αναλυτική παρουσίαση και εφαρμογή της Υπηρεσίας Διαδανεισμού Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Βιβλιοθήκη και Κέντρο.
à Δρ. Δέσποινα Καραγιάννη, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
Τεχνικές Πωλήσεων ΕΝΟΤΗΤΑ 1 η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Cloud Computing Το cloud computing παρέχει υπηρεσίες υπολογισμού, λογισμικού, πρόσβασης σε δεδομένα και αποθήκευσης που δεν απαιτούν ο τελικός χρήστης.
Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
CRM ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ – ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Δ.ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε
Δημιουργία Λογαριασμού
Ομφάκινον Ομφάκινον.
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ''ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
Εργασία Οικιακής Οικονομίας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Ελληνικά Ηλεκτρονικά Βιβλιοπωλεία Επιμέλεια: Γκάμα Αριστέα Επιμέλεια: Γκάμα Αριστέα Γκουνή Άννα Γκουνή Άννα Μανωλέα Ευσταθία Μανωλέα Ευσταθία

Εισαγωγή   Το βιβλιοπωλείο, ο χώρος όπου παραδοσιακά γινόταν και ακόμα γίνεται το εμπόριο και η κυκλοφορία του βιβλίου, σήμερα αποκτά νέες διαστάσεις. Ξεπερνά τους φυσικούς περιορισμούς και συμβατότητες και γίνεται προσβάσιμο από όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου.   Τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και οι εκδοτικοί οίκοι και τα συμβατικά βιβλιοπωλεία που δραστηριοποιούνται στο διαδικτύου διεξάγουν το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο βιβλίου.   Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο αποτελεί την εξέλιξη στην ιστορία του βιβλίου, προϊδεάζοντας για το μέλλον που θα έχει το βιβλίο, η διακίνηση και η εμπορία του.

Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο   Το βιβλιοπωλείο ως ένα κατάστημα όπως τα υπόλοιπα υιοθέτησε τους κανόνες του εμπορίου, τις απαιτήσεις και συνήθειες της αγοράς και τις αρχές προώθησης των προϊόντων – βιβλίων στη συγκεκριμένη περίπτωση – και ακολούθησε το δρόμο της ανάπτυξης.   Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο δημιουργήθηκε, με σχεδόν καθόλου ή περιορισμένες φυσικές διαστάσεις και χώρους αλλά απεριόριστες δυνατότητες, πλήθος εξειδικευμένων υπηρεσιών και πελάτες από όλο τον κόσμο. Ένα κατάστημα, δηλαδή, χωρίς τοπικούς και χρονικούς περιορισμούς αφού μένει “ανοικτό” συνέχεια. Ένα είδος διεθνούς βιβλιοπωλείου, “ανοικτό” όλη την ημέρα και κάθε μέρα του χρόνου, χωρίς ουρές και καθυστερήσεις για την πληρωμή και με την πολύ ευχάριστη για πολλούς απουσία των “ενοχλητικών” πωλητών.

  Γ  Γ ια να ανοίξει κάποιος ένα βιβλιοπωλείο ως φυσικό κατάστημα ακολουθεί κάποιους κανόνες. Λαμβάνει υπόψη του κάποια στοιχεία, όπως το καλύτερο δυνατό φυσικό χώρο, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, κ.α., προκειμένου να πετύχει, να αποκτήσει αρκετή και σταθερή πελατεία, να ευημερήσει και να διακριθεί. Ανάλογα και στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες και να υιοθετηθούν αρχές προώθησης προϊόντων (marketing), γιατί και το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο αποτελεί κατάστημα. Ένα κατάστημα, όμως, με εντελώς διαφορετική υπόσταση από τη συμβατική και χρησιμοποιώντας ένα νέο μέσο

Πληκτρολογώντας ο χρήστης-πελάτης την ηλεκτρονική διεύθυνση του βιβλιοπωλείου μπαίνει κατευθείαν στο δικτυακό βιβλιοπωλείο. Εργαλεία πλοήγησής του σε αυτό είναι:   Το μενού της αρχικής σελίδας που παρουσιάζει τις κύριες ενότητες και τομείς του δικτυακού τόπου με τις σχετικές παραπομπές.   Το μενού των υποσέλιδων που περιγράφει τις επιλογές της κάθε ενότητας.   Μηχανή αναζήτησης και εντοπισμού των βιβλίων   Ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας   Ηλεκτρονική επικοινωνία   Ηλεκτρονική πληρωμή των βιβλίων

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ   ταχύτητα στις συναλλαγές καθώς και άμεση εξυπηρέτηση   απουσία της “πιεστικής” παρουσίας πωλητών   μείωση του κόστους συναλλαγών   διευκολύνεται η διαδικασία της αγοράς καθώς ο χρήστης-πελάτης μπορεί να επισκεφθεί την τοποθεσία του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ(συνέχεια)   απουσία σωματικής ταλαιπωρίας στην αναζήτηση της καλύτερης τιμής για το βιβλίο που θέλει   εξατομίκευση.   Από την πλευρά του ιδιοκτήτη, η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου είναι ευκολότερη από αυτή ενός συμβατικού αφού όλος ο σχεδιασμός και το “κτίσιμο” του καταστήματος είναι εικονικά   διεθνής προβολή του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ   ασφάλεια των συναλλαγών   “κακή” χρήση των προσωπικών πληροφοριών   επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από τρίτους και “κλοπή” της πιστωτικής κάρτας   ετεροχρονισμένη παραλαβή του βιβλίου σε σχέση με την αγορά και πληρωμή.

Παρά τα όποια μειονεκτήματα του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου και τις ενδεχόμενες ενστάσεις και αμφιβολίες που υπάρχουν, το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο αποτελεί ένα από τους τομείς της νέας οικονομίας που διαμορφώνεται. Είναι ένα σύγχρονος και οικονομικός τρόπος πώλησης βιβλίων με παγκόσμια εμβέλεια που περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές ενός καλού υπαλλήλου-πωλητή και στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

Ηλεκτρονικά Βιβλιοπωλεία   Πρώτες απόπειρες έγιναν από ένα πρωτοπόρο Ελληνό-αμερικανό το 1995 που δημιούργησε το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο του κόσμου, το Amazon, και στέφθηκαν με επιτυχία όπως έδειξαν οι μετέπειτα εξελίξεις.   Α1Books (   1Bookstreet (   HamiltonBook (

Ελληνικά ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία   Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Books in Greek ( greek.gr) greek.gr ( Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Greekbooks( ( Hλεκτρονικό βιβλιοπωλείο “Το Κουτί της Πανδώρας” ( )

Συμπεράσματα   τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία ήταν από τις πρώτες εφαρμογές του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα   εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο από όλους τους χρήστες   Έλλειψη ενημέρωσης για τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες   η ηλεκτρονική αγορά βιβλίων αποτελεί μια τυποποιημένη αγορά. Πρόκειται για κάτι συγκεκριμένο που δε χρειάζεται να το ελέγξει, να το δει ή να το δοκιμάσει κανείς πριν το αγοράσει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ