ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
10 Συμβουλές για να Μειώσουμε τα Απορρίμματα του Σχολείου μας
Advertisements

ΜΕΙΩΝΩ– ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ.
Tι βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία;
Σωστή Διατροφή !!! Γιατί πρέπει να πίνουμε φυσικούς χυμούς;
Διαχείριση απορριμμάτων
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα :
TA ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Ανακύκλωση Νικόλας, Ζήνωνας, Αλέξης, Λίζα Ε’2.
Ακολουθούμε απλές συμβουλές
Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας … ενδείκνυται η ανοιχτή ακρόαση ή η χρήση hands-free.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ
Το πορτρέτο των σκουπιδιών μας…
Τρόποι μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος.
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Λιγότερα σκουπίδια άρα ένα καλύτερο αύριο
Προσπαθήστε να μαντέψετε τι απεικονίζουν οι ακόλουθες εικόνες.
Μεσόγειος sos. H Μεσόγειος Είναι μια κλειστή θάλασσα που αντιπροσωπεύει το 1% των θαλάσσιων εκτάσεων του πλανήτη και το 6% των ναυτοεμπορικών δραστηριοτήτων.
Δυνάμεις του 10: κοσμικό ταξίδι, από το Σύμπαν των γαλαξιών μέχρι το άτομο.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Να εξηγήσετε για πιο λόγο χρησιμοποιούμε τα πολλαπλάσια και τα υποπολλαπλάσια των μονάδων; 2. Τα πολλαπλάσια και τα υποπολλαπλάσια των μονάδων.
2o ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ FORUM: Σκοπός Δημήτριος Τασιός Πρόεδρος του FORUM Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
Επιμέλεια: Λιατάκης Βασίλης
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Τι είναι η ανακύκλωση;
Τίποτα δεν πάει χαμένο Σχολείο: 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης Σχ.Έτος:
Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ 1Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ:
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
Κωνσταντινίδης Γεώργιος δευτεροετής φοιτητής ΙΣΑΠΘ.
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
3ο Γυμνάσιο Νάουσας Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Θέλεις να μάθεις τι είναι η ανακύκλωση; ΜΠΑΡΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΥΠΟΘΕΜΑ: Σκουπίδια και παραδοσιακές κοινωνίες (ιστορική.
Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
Θεωρίες Συμπεριφορών και Υγεία ΨΥΧ-258 ftp://ftp.soc.uoc.gr/psycho/manola/
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
Συμβουλές για τις Διαρροές και το Ντους
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΙΑΣ Σχολ. Έτος Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας !!! Ενδείκνυται η ανοιχτή.
Η Καταναλωτική μας συμπεριφορά
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας
Ανακύκλωση Απορριμμάτων ‘Τα άχρηστα-Χρήσιμα’
Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές. Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές.
Κεφάλαιο 33 Οι σχέσεις των κρατών της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
1. Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i. Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii. Είναι τα καθαρά σχολεία της Κύπρου! iii. Είναι τα σχολεία που συμμετέχουν.
Κεφάλαιο 28 Η χλωρίδα και η πανίδα – Η βλάστηση της Ευρώπης.
Πλαστικό Προέρχεται από την λέξη «πλάθω», υποδηλώνοντας την ιδιότητα του να είναι εξαιρετικά εύπλαστο. Πλαστικές ύλες ονομάζονται όλες οι συνθετικές ρητίνες.
Διερευνώντας το οικολογικό μας αποτύπωμα
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!
Στισ γειτονιεσ των Αστεγων
Κεφάλαιο 22 Η ζωή στα τροπικά δάση.
Καρέκλη Ελένη Βοσινάκης Παντελής Ευαγγελακάκης Κωνσταντίνος
Η Ένταξη παιδιών με απώλεια ακοής στη γενική εκπαίδευση
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Νότιας Αμερικής
1Η ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Η ζωή στις πολικές περιοχές
Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Επόπτης: Σταύρος Σταύρου
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Β1
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ.

ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ. ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΙΤΙΑ – ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΙΤΙΑ – ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ - ΜΜΕ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΊΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΛΗΣΤΙΑ, Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Προσπαθείστε να μαντέψετε τι δείχνουν οι επόμενες εικόνες. Προσπαθείστε να μαντέψετε τι δείχνουν οι επόμενες εικόνες. Οι εικόνες που ακολουθούν σχετίζονται με την υπερκατανάλωση

Τι είναι αυτό;

426,000 κινητά τηλέφωνα που πετιούνται καθημερινά.

Τι είναι αυτό;

200,000 πακέτα τσιγάρων, ίδιος αριθμός με τα άτομα που πεθαίνουν λόγω καπνίσματος κάθε εξάμηνο στην Αμερική.

Τι είναι αυτό;

Χιλιάδες μικρές εικόνες απεικονίζουν τα ίχνη 11 Χιλιάδες μικρές εικόνες απεικονίζουν τα ίχνη 11.000 αεροσκαφών & τον αριθμό των εμπορικών πτήσεων που λαμβάνουν χώρα στις Η.Π.Α. κάθε 8 ώρες.

Τι είναι αυτό;

170,000 μπαταρίες παράγονται κάθε 15 λεπτά.

Τι είναι αυτό;

65,000 τσιγάρα. Ο αριθμός των Αμερικανών κάτω των 18 που αρχίζουν το κάπνισμα κάθε μήνα.

Τι είναι αυτό;

1 εκατομμύριο πλαστικές κούπες καταστρέφονται κάθε 6 ώρες σε εμπορικές πτήσεις .

Τι είναι αυτό;

60,000 πλαστικές σακούλες, πετιούνται κάθε 5 δευτερόλεπτα. 60,000 πλαστικές σακούλες, πετιούνται κάθε 5 δευτερόλεπτα.

Τι είναι αυτό;

2 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια πετιούνται κάθε 5 λεπτά. 2 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια πετιούνται κάθε 5 λεπτά.

Αυτός δεν είναι ένας πίνακας.

Είναι 106,000 κουτάκια αλουμινίου, που πετιούνται στα σκουπίδια κάθε 30 δευτερόλεπτα

Αυτή είναι η Τέχνη των Αποβλήτων. Αυτές οι εικόνες είναι μέρος μιας έκθεσης με τίτλο "Running the Num, an American Self Portait", του φωτογράφου Chris Jordan, που επισημαίνει τα εκατομμύρια των αντικειμένων που συσσωρεύονται στον πλανήτη, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Τα προαναφερθέντα νούμερα προέρχονται από τις ποσότητες σκουπιδιών που πετάχθηκαν μόνο στις Η.Π.Α. Φανταστείτε τα νούμερα παγκοσμίως! Fotos: www.chrisjordan.com

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ VIDEO ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ Ε-TWINNING ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ E-TWINNING ΜΕ ΤΙΤΛΟ ”ECOCITIZENSHIP IN EUROPE”.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ρωτήσαμε 62 άτομα διάφορες ερωτήσεις για την καθημερινή τους ζωή σε σχέση με την υπερκατανάλωση, συλλέξαμε τις πληροφορίες και δημιουργήσαμε γραφήματα όπως τα παραπάνω.To γενικό συμπέρασμα είναι ότι ενώ ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι υπερκαταναλώνει δεν αλλάζει εύκολα τις συνήθειες του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΗΣ Π. Ε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Μετά από παρότρυνση της καθηγήτριάς μας επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα της Π.Ε. Σερρών, συμμετείχαμε στο τεστ σχετικά με το οικολογικό αποτύπωμα ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ. Το συμπέρασμα που βγάλαμε από την έρευνα είναι πως αν όλοι οι άνθρωποι κατανάλωναν όσο κι εμείς θα χρειαζόταν 2,3 πλανήτες για να επιβιώσουμε.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΔΙΕΞΗΓΑΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ 4 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ 2 ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 2011 ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ 2008. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΦΟΡΤΙΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΙΣΧΥ 6 WATT. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕ ΙΣΧΥ 6 WATT ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ Ο WATT, ΕΝΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΦΟΡΤΙΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Μέτρηση PH Μέτρηση αλατότητας Με αφορμή το διεθνές έτος χημείας 2011 διεξήγαμε μέρος του παγκόσμιου πειράματος για το νερό και πιο συγκεκριμένα μετρήσαμε το pH και την αλατότητα δείγματος νερού από ποτάμι της περιοχής μας. Τα αποτελέσματα αυτά και όλων των υπόλοιπων πειραμάτων που υλοποίησαν οι άλλες ομάδες τα αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα όπου σχολεία απ’ όλο τον κόσμο αναρτούν τα αποτελέσματα τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Στα πλαίσια της εργασίας μας για την υπερκατανάλωση , σκεφτήκαμε πως θα έπρεπε να ενημερώσουμε τους μαθητές του σχολείου μας για το πώς μπορούμε να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια αλλά και να φροντίζουμε το περιβάλλον. Γι αυτόν το λόγο δημιουργήσαμε το παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο και το μοιράσαμε σε όλες τις τάξεις

ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ