Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τρόποι μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τρόποι μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τρόποι μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος.

2 Πράσινη ομάδα Δεβλιώτης Γιώργος Παλιούρας Βασίλης Τέζας Κωνσταντίνος
Φούντας Χρήστος

3 Περιεχόμενα Θεωρητικό μέρος: Ορισμός οικολογικού αποτυπώματος.
Ορισμός οικολογικού αποτυπώματος. Αναγκαιότητα μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος. Ερευνητικό μέρος: Καταμέτρηση κατανάλωσης ενέργειας του σχολείου μας. Παγκόσμιο πείραμα. Ερωτηματολόγιο. Βίντεο.

4 Ορισμός του οικολογικού αποτυπώματος.
Ως οικολογικό αποτύπωμα ορίζουμε την επιβάρυνση στο περιβάλλον, από τη χρήση των φυσικών πόρων που χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών. Το οικολογικό αποτύπωμα μετριέται σε εκτάρια παραγωγικής γης και εκπομπές CΟ2 (ανθρακικό αποτύπωμα).

5 Αναγκαιότητα μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος.
Η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος αποσκοπεί: Στην καλύτερη λειτουργία του πλανήτη. Στην καλύτερη διαβίωση του ανθρώπου και των υπόλοιπων ζωντανών οργανισμών στην γη.

6 Για το Θεωρητικό μέρος αντλήσαμε πληροφορίες από ιστοσελίδες όπως:
Και βιβλία με οικολογικό περιεχόμενο.

7 Ερευνητικό μέρος Σχετικά με το ερευνητικό μέρος οι μαθητές:
Σχετικά με το ερευνητικό μέρος οι μαθητές: Συμμετείχαν στο παγκόσμιο πείραμα. Συνέταξαν ερωτηματολόγια με θέμα την διερεύνηση των γνώσεων και της δραστηριοποίησης μιας μερίδας ατόμων σχετικά με το οικολογικό αποτύπωμα Τέλος έγινε καταμέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας του σχολείου μας.

8 Καταμέτρηση κατανάλωσης ενέργειας στον σχολικό χώρο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της χρήσης του λογισμικού της Α’θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, από την καταμέτρηση των ηλεκτρικών λαμπών και συσκευών που υπάρχουν στον σχολείο μας και τον τρόπο χρήσης τους καταλήξαμε στο αποτέλεσμα ότι είμαστε ΥΠΕΡκαταναλωτικοί.

9 Παγκόσμιο Πείραμα Το 2011 ήταν η χρονιά της Χημείας. Το παγκόσμιο πείραμα είναι η συλλογή μικρής ποσότητας νερού από τυχαίο σημείο κοντινής περιοχής και καταμέτρηση του pH και της αλατότητάς του.

10 Αποτελέσματα Τα αποτελέσματα του πειράματος που διεξήχθη από την ομάδα μας είναι τα εξής: pH (με pHμετρο) σε θερμοκρασία 7,9 βαθμούς Κελσίου =7,94 PH (με pHμετρικό χαρτί στους ίδιους βαθμούς) = 8

11 Ερωτηματολόγιο Παρακάτω ακολουθούν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις των μαθητών και ορισμένων ενηλίκων όσων αναφορά το οικολογικό αποτύπωμα. (οι ακόλουθες απαντήσεις αποτελούν τις απαντήσεις των γυναικών ηλικιών μεταξύ )

12

13 Ακολουθεί σχετικό βίντεο με τους τρόπους μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος.


Κατέβασμα ppt "Τρόποι μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google