Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1Η ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1Η ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1Η ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 1Η ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΧΟΛ.ΧΡΟΝ ηξ

2 Το φαινόμενο της υπερκατανάλωσης έχει πολλές και, ίσως ανεξερεύνητες, πτυχές. Η υπερκατανάλωση έχει πολιτικές,ψυχολογικές και κοινωνικές ερμηνείες και με απλά παραδείγματα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο ευάλωτοι και εθισμένοι είμαστε σε αυτή την κοινωνική πλέον «συνήθεια».

3

4

5 Ένας σημαντικός παράγοντας που ευθύνεται για την υπερκατανάλωση είναι η «ψυχολογία της μάζας». Όταν βρισκόμαστε στην αγορά, βλέπουμε τον κόσμο να μπαινοβγαίνει σωρηδόν στα καταστήματα. Έτσι, αρκετές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε οτιδήποτε μόνο και μόνο γιατί βλέπουμε τους υπόλοιπους με μία τσάντα στο χέρι και αισθανόμαστε μειονεκτικά απέναντί τους.

6

7

8 Ένας ακόμη παράγοντας που ωθεί τους πολίτες στην κατανάλωση μη αναγκαίων προϊόντων είναι τα Μ.Μ.Ε. τα οποία μέσω των σήριαλ και διαφημίσεων μετατρέπουν τον απλό καταναλωτή σε υποχείριο τους.

9

10

11 Σύμφωνα με στοιχεία από το δίκτυο Μεσόγειος SOS, η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού ανά άτομο ανέρχεται στα 145 λίτρα, τη στιγμή που θα μπορούσε να μειωθεί στα 50 λίτρα, με την υιοθέτηση καλών πρακτικών και την αλλαγή τεχνολογιών μέσα στις κατοικίες.

12

13

14

15 Ο αμετροεπής σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει τόσο ενέργεια που αν κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού στη Ελλάδα, αντικαταστήσει ένα λαμπτήρα πυράκτωσης 100 Watt, με μια λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας, τότε το διοξείδιο του άνθρακα που δεν θα εκλυόταν στην ατμόσφαιρα, θα ισοδυναμούσε με την απόσυρση αυτοκινήτων ετησίως.

16

17

18

19 Συνοψίζοντας, για την ικανοποίηση της ανθρώπινης απληστίας οδηγούμαστε στην αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων που κάποτε θα εξαντληθούν, επιφέροντας ολέθριες συνέπειες όχι μόνο του ανθρώπινου είδους αλλά και του ίδιου του πλανήτη.

20

21

22

23

24


Κατέβασμα ppt "1Η ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google