Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Η.Π.Α)
Advertisements

Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
ΙΡΛΑΝΔΙΑ!!!! Από τους: Κωνσταντίνος Χατζηπροκοπίου Αντρέα Ναζαρίτσε
Οι μεγάλες οροσειρές, οι μεγάλες πεδιάδες
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Εργασία των μαθητών: Γιώργου Λουκά Γιώργου Βλαστάρη Ηλία Κορωνιού
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
ΜAΔΡΙΤΗ Από τον Γιώργο Μασγανά.
Αφρική.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Παγκόσμιος Χάρτης.
Βόρεια Αμερική.
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να περιγράψει κανείς αυτή την πόλη. Είναι το πιο φωτεινό σημείο του πλανήτη Γη, αφού μαζί με τα εκατομμύρια φώτα του, λάμπουν και οι χιλιάδες.
ΙΣΠΑΝΙΑ Θέμης Αντωνίου Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2014.
Λετονία.
Η επέκταση στην «Άγρια Δύση». Συνθήκες Η πολιτική σταθερότητα οδηγεί σε συνθήκες οικονομικής ασφάλειας Το εμπόριο διεξάγεται κανονικά επιτρέποντας την.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
ΚΑΝΑΔΑΣ Ελένη Βακανά.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ● Πρωτεύουσα: Λισαβόνα ● Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη ● Συνορεύει με την Ισπανία ● Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Κεφάλαιο 37 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής.
ΙΤΑΛΙΑ.
5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Το φαινόμενο της υπερατλαντικής μετανάστευσης.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
Αγγλία.
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΒΙΕΤΝΑΜ.
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
ΗΠΑ.
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες
Κωνσταντίνα Σιώμου- Γκίζα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
Το 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος, που γεννήθηκε στη Χίο, ταξίδεψε δυτικά αναζητώντας άλλο δρόμο για την Ινδία. Μέτα από μήνες περιπλάνησης, συναντά στεριά.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
5 από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Μαρία Αμπατζή Στ’2 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης
ΜΕΞΙΚΟ Mexico City.
Ο βαρύς χειμώνας αποκλείει τις ορεινές περιοχές αρκετά συχνά
Η προστασία του περιβάλλοντος στην Π.Ε. Σερρών
Μαθαίνω ορθογραφία με τη Β΄1
Οι μεγάλες οροσειρές, οι μεγάλες πεδιάδες
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ Από τις Μαρία Πέτρου Μαρία Κυπριανού Στ΄1 Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: Ουάσιγκτον ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια TAYTOTHTA Η.Π.Α. ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: Ουάσιγκτον ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια ΠΟΤΑΜΙΑ:Μισισιπής, Αλαμπάμα ΛΙΜΝΕΣ: Σουπίριορ, Αθαμπάσκα ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ: Απαλάχια Όρη, Βραχώδη Όρη

ΘΕΣΗ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ Βρίσκεται στο Βόρειο Ημισφαίριο . Είναι πολιτεία των Η.Π.Α. Βρίσκεται στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται στην ήπειρο Αμερική. Βρίσκεται Βορειοανατολικά των Η.Π.Α. Βρίσκεται στην πολιτεία της Λουιζιάνας.

ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΒΟΡΕΙΑ Ατλάντα, Αρκάνσο. ΒΟΡΕΙΑ Ατλάντα, Αρκάνσο. ΝΟΤΙΑ Γουατεμάλα, Ονδούρα (κράτη) ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Φλόριντα, Μπαχάμες. ΔΥΤΙΚΑ Όστιν, Σαν Αντίνιο.

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ: 343 829 ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Καθολικισμός ΓΛΩΣΣΑ:Αμερικανικά Αγγλικά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι

ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Ζωολογικός κήπος Όντουμπον Το μεγαλύτερο ενυδρείο των Η.Π.Α. Το αρχαίο σπίτι «Ντέστρεχαν Πλαντέισον» Το σπίτι της Μπλους Εθνικό Μουσείο Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Γαλλική συνοικία-Οδός Γάλλων Ποταμός Μισισιπής Επαρχιακό πάρκο Μουσείο ιστορίας της τζαζ

Αξιοθέατο: Ποταμός Μισσισσιππής                                               Η βόλτα με το παραδοσιακό ατμόπλοιο "Η βασίλισσα των Κρεόλ" στον Μισσισιππή περνάει από τη νοτιοανατολική πλευρά και εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα ώσπου να εκβάλει στη θάλασσα. Συναντάς την άγρια φύση, αιωνόβια δέντρα, πολύχρωμα πουλιά, κάστορες, χελώνες και σμέρνες στους βάλτους. Σ΄αυτόν τον τεράστιο υδροβιότοπο κατοικούν περισσότερα από εξακόσια διαφορετικά είδη ζωής, από πουλιά και ψάρια, μέχρι ερπετά, αμφίβια και έντομα.

Αξιοθέατο: Ενυδρείο    Είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο των Ηνωμένων Πολιτειών (η έκτασή του είναι 32 τετρ. χλμ. και η χωρητικότητα του 1.800.000 λίτρα νερού) Υπάρχουν περισσότερα από έξι χιλιάδες διαφορετικά είδη ζωντανών οργανισμών, από πιγκουίνους, πιράνχας και τσούχτρες, μέχρι λευκούς καρχαρίες και αλιγάτορες. Ο επισκέπτης έχει την σπάνια ευκαιρία να χαϊδέψει μικρούς καρχαρίες που δεν έχουν αποκτήσει ακόμη δόντια και βρίσκονται μέσα σε μια μικρή πισίνα...

Η ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ Είναι μεγάλο λιμάνι και βιομηχανικό κέντρο. Ιδρύθηκε το 1718 από τους Γάλλους. Αποκτήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1803 ως τμήμα της Εξαγοράς της Λουιζιάνας. Εκτός από ναυτικό και βιομηχανικό κέντρο είναι και σπουδαίο εμπορικό κέντρο, όπου διεξάγονται διεθνείς αγοραπωλησίες βαμβακιού, πετρελαίου, καφέ, ζάχαρης, καπνού, ρυζιού, ξυλείας κ.ά. Η πνευματική της ανάπτυξη δεν υστερεί. Έχει πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, αρκετά μουσεία και ινστιτούτα επιστημονικής έρευνας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Η Νέα Ορλεάνη, είναι χωρίς υπερβολή η πόλη των φεστιβάλς. Φυσικά το  καρναβάλι τον Φεβρουάριο είναι το κυριότερο του έτους. Ακολουθεί το Φεστιβάλ Αστακών το Μάρτιο. Το Φεστιβάλ Κληρονομιάς Τζαζ τον Απρίλιο. Το φεστιβάλ Γαλλικών Συνοικιών τον Μάιο. Οι επισκέπτες της γεννέτειρας του μεγάλου τρομπετίστα Λούις Άρμστρονγκ, μπορούν να απολαύσουν τον Ιούλιο το φεστιβάλ Σάτσμο.  Τον Αύγουστο ακολουθούν τα φεστιβάλ Ντομάτας και Γατόψαρων. Το φεστιβάλ κήπων τον Σεπτέμβριο. Το φεστιβάλ των Χριστουγέννων τον Δεκέμβριο με τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα και τις παρελάσεις.

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ Ιστοριογράφος Στέφαν Άμβραουν Ιατρός και ερευνητής Τσάρλες Μπας Επιστήμονας Τζοάνα Μένετ Καρδιογράφος Μιχαέλ Ντεπάκε Ενδοκρινολόγος Άντριου Σιάλη Γλύπτης Ενρίκ Αλφέρεζ Ζωγράφος Έτζαρ Ντέκας Συγγραφέας Μισιέλ Λούις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Στην πόλη αυτή γεννήθηκαν σπουδαίοι λογοτέχνες όπως ο Τενεσί Γουίλιαμς και ο Φόκνερ που συνέβαλε στην παγκόσμια λογοτεχνία. Η τζαζ ουσιαστικά γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη. H Νέα Ορλεάνη είναι υπεύθυνη για δεκάδες μουσικά ιδιώματα, όπως είναι τα μπλουζ, το ραγκτάιμ, το καζούν, το ζάιντεκο ή τα περίφημα νεκρώσιμα εμβατήρια (marches), όλα όμως συνέτειναν στο να πάρει μορφή το πιο επαναστατικό μουσικό είδος του 20ού αιώνα, η τζαζ.

ΓΛΥΚΑ Beignet Praline Bread Pudding King cake Παγωμένη πίτα λεμονιού Πίττα γλυκοπατάτας (Sweet Potato Pie) Sno-Ball Banana’s foster Roman Chewing Candy

ΤΟΠΙΚΗ PRALINE Υλικά 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 2 ½ φλιτζάνια φρέσκα κρέμα ½ Βούτυρο 1 ½ φλιτζάνι ξηροί καρποί pecans (τοπικοί της περιοχής) 1 κουταλάκι βανίλια

ΤΟΠΙΚΗ PRALINE Εκτέλεση Τοποθετήστε όλα τα υλικά εκτός από τους ξηρούς καρπού και τη βανίλια σε ένα τηγάνι. Ανακατέψτε μέχρι να κοχλάσει. Ψήστε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατέψτε καλά και μετά τοποθετήστε κομμάτι κομμάτι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί για να σχηματιστούν.

Παγωμένη πίτα λεμονιού (Lemon Icebox Pie) Για τη ζύμη 14 Μπισκότα ¼ φλιτζανιού ζάχαρη ¼ κουταλάκι αλάτι 6 κουταλάκια βούτυρο ανάλατο Για τη γέμιση 2 τενεκεδάκια συμπυκνωμένο γάλα 1 ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού Ξύσμα 2 λεμονιών 8 ασπράδια αυγού Για την κρέμα σαντιγί 2 φλιτζάνια φρέσκας κρέμας ½ κουταλάκι βανίλια ¼ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Παγωμένη πίτα λεμονιού (Lemon Icebox Pie) Εκτέλεση Να θρυμματίσετε τα μπισκότα και να τα χτυπήσετε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. Να προσθέσετε το βούτυρο λιωμένο και να ανακατέψετε. Να τοποθετήσετε τη ζύμη στο ταψί. Να χτυπήσετε το γάλα με το χυμό λεμονιού, να προσθέσετε το ξύσμα και τα ασπράδια αυγού. Να τοποθετήσετε το μίγμα πάνω στη ζύμη και να ψήσετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Να το βάλετε στην κατάψυξη για 6 ώρες. Να το σερβίρετε αφού βάλετε από πάνω την κρέμα σαντιγί.