Τμημα αγγλικησ γλωσσασ και φιλολογιασ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αναπτύξτε σωστά την επιχείρηση σας!  Αποκτήστε από την 1 η μέρα  Πλήρη Έλεγχο Δαπανών  Μείωση Λειτουργικού Κόστους  Βελτίωση Επιπέδου Εξυπηρέτησης.
Advertisements

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
Καλλιόπη Σωτηράκη Σύμβουλος Σπουδών & Σταδιοδρομίας Λαμία, 02/11/2011
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ 2011 Δ.Α.ΣΤΑ.ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ "ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ"
Το Πλάνο / Περιβάλλον του Μάρκετινγκ
Εμμανουήλ Κ.Κονδύλης Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς Μέλος Διεθνούς Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας (Jonkoping University, Σουηδία) MONEY SHOW Αθήνα, 19.
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
Ολοκληρωμένες Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Αγροτικού Τομέα Agribusiness consulting and marketing services.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 7/12/2011 Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας Γραφείο Διασύνδεσης Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης.
ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ Αθήνας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ.
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Βρετανία 18 Μαΐου 2010.
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Γραφείο Διασύνδεσης Καλό ακούγεται, αλλά…… Τι είναι?????
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Οι Άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο κάθε Οργανισμού Η Ανάπτυξη του Προσωπικού μπορεί να γίνει με τρόπο ωφέλιμο και για τον Ίδιο.
Φ. Τροχούτσος, ΤΟΠΜΑΚ Σέρρες 1 Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. Υπηρεσίες Έρευνα για την Επαγγελματική Σταδιοδρομία των Αποφοίτων.
SWOT ANALYSIS.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
Πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI Έργο PREMEQ «Εφαρμογή του PREMEQ στις τράπεζες» Η περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Μαρία Τερλιξίδου.
ΜΕΛΛΟΥ ΡΟΖΑ – ΜΑΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος Το επόμενο βήμα για την Τοπική & Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μετά την ανάπτυξη των υποδομών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Induction Course/Πρόγραμμα ένταξης στην εταιρία Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει τα μέσα που χρειάζονται για την επιτυχημένη ένταξη νέων υπαλλήλων σε μια εταιρία.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.  E.R.P μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο ελέγχου, παρακολούθησης και συντονισμού των διαδικασιών.
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (BALANCED SCORECARD)
Υπό της σπουδάστριας: ΑΜΠΡΑΖΗ ΜΑΡΙΑ
Ομάδα σύνταξης επιχειρηματικού σχεδίου: ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Φοιτητές του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ.
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
“We mean Business” Επενδύουμε στους νέους, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα Ιφιγένεια Γεωργιάδου ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 16 Οκτωβρίου.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
 Οι Δημόσιες Σχέσεις αναφέρονται στην προσπάθεια μίας επιχείρησης να προβληθεί ευρέως και να δημιουργήσει θετική εικόνα γύρω από το πρόσωπό της.
ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 26/03/2004.
Γίνε δραστήριος φοιτητής! Απόκτησε εμπειρίες- δεξιότητες! Ξεκίνησε την καριέρα σου σήμερα! Τρίτη 17/3/2015, ΚΕ.Δ.Ε.Α. Κική Ματσούκα Σύμβουλος Σταδιοδρομίας,
Η Εφαρμογή Του Μάρκετινγκ Στην Εταιρεία Διαφήμισης, Δημοσίων Σχέσεων Και Επικοινωνίας Partners Y&R Πολυξένη Γεωργίου.
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 30/04/2004.
Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση 1 Δεκεμβρίου 2014 Βλάσης.
ΤΕΕ/ΤΚΜ Απασχόληση Επιχειρηματικότητα Εβρενογλου Βασίλης Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αν. Προϊστάμενος Τμήματος Επαγγελματικών Θεμάτων 1 Δεκεμβρίου 2014.
Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων
Κενταύρια Α.Ε. Ξενώνες. Λαυρεωτική Κενταύρια Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Η εταιρεία ΚΕΝΤΑΥΡΙΑ Α.Ε. ιδρύθηκε το 2009 με τη συνεργασία πέντε μελλοντικών.
ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΟΥ MEDITERRANEAN PALACE
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης 9/21/2016 Βιωσιμότητα Νέας Επιχείρησης 1.
Λίγα πράγματα για την. Το Όραμα μας Η Αποστολή μας AIESEC Με το να προσφέρουμε βιωματικές εμπειρίες σε νέους, δίνοντας το περιθώριo να εξερευνήσουν και.
Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 8 ο εξάμηνο, Διάλεξη 18 η, 27/5/2016 Διδάσκουσα: Ασημίνα Χριστοφόρου.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ Γ. Π. Α Μια χαρτογράφηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων που απασχολούν Γεωπόνους.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 11
EURES Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Οδηγός Παρουσίασης Επιχειρηματικής Ιδέας
Στάδια προώθησης του 1ου στόχου
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Παρουσίαση επιχείρησησ Pegasus motors
Τσίτσκαρη Ε. ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ… Τσίτσκαρη Ε.
προοπτικές & τάσεις του HR στην ελληνική και διεθνή αγορά
Βιωςιμοτητα μιας Νεας Επιχειρηςης
PROJECT Β! ΛΥΚΕΙΟΥ
Εκπαιδευτικό Σενάριο Επιχειρηματικότητας
Οι Στρατηγικές Ανταγωνισμού
Παρουσίαση Γραφείου Διασύνδεσης ΟΠΑ
ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ THE MET HOTEL
Biz Experts
Ψηφιακή ευκαιρία: μια μεγάλη ευκαιρία! Πως να την διεκδικήσετε;
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τμημα αγγλικησ γλωσσασ και φιλολογιασ Seed Τμημα αγγλικησ γλωσσασ και φιλολογιασ Βγενα κατερινα Γεωργιου σισσυ Ιωαννου ελενη Αθηνα 2014

Εισοδοσ στην πλατφορμα τησ ιστοσελιδασ φοιτητής εργασία Μέσος όρος 7.5 Ψυχομετρικό τεστ, personal statement, CV, συνέντευξη Μεταπτυχιακό Υποτροφία Εύρεση Εισαγωγή βιογραφικού και καρτέλας φοιτητή στην πλατφόρμα Προετοιμασία και εκπαίδευση πριν την κάλυψη της θέσης

Εισοδοσ στην πλατφορμα τησ ιστοσελιδασ Επιχείρηση Εισαγωγή ανάλυσης θέσης εργασίας Πρόταση 5-10 εκπαιδευμένων και εξαιρετικών υποψηφίων Κάλυψη θέσης εργασίας

Το “S” αναφέρεται στους “Students”, υποψηφίους φοιτητές Το πρώτο “E” στην αξιολόγηση, “Evaluation”, των υποψηφίων Το δεύτερο “E” στην κατάλληλη εκπαίδευση και παρακολούθηση σεμιναρίων, “Education”, των υποψηφίων που τελικά επιλέχθηκαν από την επιχείρηση μας Τέλος, το “D” αναφέρεται στην εξέλιση “Development” των υποψηφίων προκειμένου να είναι απόλυτα ικανοί να αναλάβουν άμεσα και με επιτυχία τα καθήκοντα της νέας τους δουλειάς.

Βασικοσ ανταγωνισμοσ Εταιρείες ευρέσεως εργασίας όπως: “Adecco” και “Man Power” καθώς και μικρότερα γραφεία όπως τα γραφεία “ABIOΣ”, “RESULT” “FORIS”, “RESULT”, “ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ’’, “PLUS” και “Γαλήνη” . Η διαφοροποίηση μας έγκειται στην προσωπική σχέση που θα διατηρούμε και με τους φοιτητές και τις επιχειρήσεις καθώς και η εξειδίκευσή μας συγκεκριμένα στο φάσμα των φοιτητών. Επιπλέον, τα μικρά γραφεία επικεντρώνονται στην εύρεση συγκεκριμένων επαγγελμάτων όπως: οικιακοί βοηθοί, καθαρίστριες, φύλαξη - φροντίδα ηλικιωμένων που η ζήτηση τους κυρίως προέρχεται από άτομα και μικρές επιχειρήσεις και απευθύνονται στον γενικό πληθυσμό και όχι μόνο σε φοιτητές.

ΠροσδιορισμoΣ ΤιμολογιακhΣ ΠολιτικhΣ Τα έσοδα της εταιρίας θα προκύπτουν τόσο από τους φοιτητές όσο και από τις επιχειρήσεις, δηλαδή από το άθροισμα: Της ελάχιστης τιμής που οι φοιτητές θα πληρώνουν για την εγγραφή τους στην πλατφόρμα (5 Ευρώ) και Του πρώτου μηνιαίου μισθού του εργαζομένου από την επιχείρηση που τον προσέλαβε.

SWOT ANALYSIS - ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ (STRENGTHS) Κάλυψη υπάρχουσας ανάγκης: σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Εκπαίδευση των φοιτητών (interview simulation, cover letters, CV, training, development) και οργάνωση και διεξαγωγή ημερών καριέρας (career days) Η εισαγωγή καινοτομικής ιδέας από το εξωτερικό με αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα (college recruitment) Χαμηλό κόστος δημιουργίας της εταιρείας, σχετικά μικρός ανταγωνισμός, ευκολία συμμετοχής χρηστών Συμφέρει τόσο τους φοιτητές όσο και τις επιχειρήσεις (two target groups) Στενή επαφή με πανεπιστήμια και φοιτητές Συγκεντρωτική κατάσταση με όλες τις υποτροφίες

SWOT ANALYSIS - aΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ (weaknesses) Επιχειρηματική απειρία Έλλειψη φήμης Αρνητικό οικονομικό κλίμα (μακροχρόνια ύφεση) Νέα υπηρεσία για την Ελλάδα

SWOT ANALYSIS - ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ (OPPORTUNITIES) Δυνατότητα επέκτασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Με επιχειρήσεις του εξωτερικού (recruitment agencies) Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό και δεδομένης της οικονομικής κρίσης το χαμηλό κόστος της υπηρεσίας θα προσελκύσει επιπλέον πελάτες Υψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους και δυσκολία εύρεσης «ταλέντων» από τις επιχειρήσεις Οικονομική διαφήμιση μέσω κοινωνικών δικτύων Πιθανότητα συνεργασίας με CV experts και Global Prep για εύρεση εργασίας στο εξωτερικό και επέκταση στο εξωτερικό με τη συνεργασία της Bright Network. Προσφορά υπηρεσίας “surviving your first 90 days at work” (παροχή εκπαίδευσης στους νέους εργαζομένους με βελτίωση των επικοινωνιακών τους ικανοτήτων, teamwork, project management) Δυνατότητα συνεργασίας με τράπεζες για την παροχή φοιτητικών δανείων

SWOT ANALYSIS - ΑΠΕΙΛΕΣ (THREATS) Ανταγωνισμός από υπάρχοντα γραφεία εύρεσης εργασίας Ανταγωνισμός από μεγάλες επιχειρήσεις που μπορεί να αναπτύξουν αντίστοιχα τμήματα Ανταγωνισμός από αντίστοιχες επιχειρήσεις που μπορεί να δημιουργηθούν στο μέλλον Έλλειψη θέσεων εργασίας λόγω της μακροχρόνιας οικονομικής ύφεσης

seed