Ιλντα Νιτσαι Ολγκενα Τανακα Τζαφα Ινα Ζαφειριαδης Λεωνιδας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ "ΓΙΑ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.
Advertisements

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα.
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
Tι βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία;
Όξινη βροχή και τα προβλήματα της
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ.
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ.
 Χρήσεις του νερού στην βιομηχανία: Παγκοσμίως καταναλώνεται το 20% του γλυκού νερού σε ένα χρόνο.  Από το 1970 έχει αναπτυχθεί σημαντικά διαχείριση.
Το νερό και η εξοικονόμησή του.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ.
Τρόποι εξοικονόμησης νερού
Ακολουθούμε απλές συμβουλές
Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
«Τρόποι εξοικονόμησης
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ …
Μεσογειακή Οικονομία Καλλιέργειες και κτηνοτροφία –
Μια ιστορία από καινοτομίες Η εταιρία Brunata κατέχει στην αγορά τη μεγαλύτερη εμπειρία στην κατανομή κόστους θέρμανσης. Από τις αρχές του 20 ου αιώνα.
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Πώς μπορείτε να την καταπολεμήσετε; EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Κλιματική αλλαγή.
HΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
«ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ» Κεφάλαιο 5 (Διαχείριση Φυσικών Πόρων Β’ Λυκείου)
Σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Πρόγραμμα: ΕΠΠΑΙΚ Τμήμα : Β2 Είδος διδασκαλίας: Διδασκαλία Τίτλος ενότητας: Αειφορική υδατική διαχείριση Όνομα φοιτήτριας: Μαρία Παπαδοπούλου.
Ρύπανση του νερού.
Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ.
Η θερμοκρασία Ο σφυγμός Η αναπνοή Η αρτηριακή πίεση
Η καταστροφή των δασών Η καταστροφή των δασών αποτελεί ένα τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα αφού είναι ένας από τους βασικούς λόγους του.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΠΟΔΟΣΗ σε ΚΡΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Συμβουλές για τις Διαρροές και το Ντους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
‘’ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ’’
ΦΑΣΕΙΣ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Πρόγραμμα για το νερό 70 Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων Τάξη Γ’ Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Θωμαΐς Κύρου-Πετρούλα Βαζιάκα.
Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία
«Ρύπανση και Ποιότητα Υπόγειων Νερών»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ.
Μαριάνθη Αγριτέλη Ελευθερία Ηλιάδη Καφετζής Κωνσταντίνος.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΣΠΑ 2012 ΘΕΜΑ : ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΑΣ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ TO 2012.
24/9/20161 ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΕΛ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Η υδατική κατάσταση της Κύπρου. Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά.
“Δροσισμός Θερμοκηπίων (Α)” Εισαγωγή Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα Θεωρία Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας.
Τροπικοί κυκλώνες. Χαρακτηριστικά Πολύ μεγαλύτερη ένταση και μικρότερη έκταση από εξωτροπικούς κυκλώνες. Πολύ μεγαλύτερη ένταση και μικρότερη έκταση από.
Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ
Σκίαση θερμοκηπίων Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ
Δυναμικός Αερισμός Θερμοκηπίων
Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες στην Αγροτική Παραγωγή
ΤΟ ΝΕΡΟ ….ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ H2O.
ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Υ305 Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
Ρύπανση του εδάφους.
Ο κύκλος του νερού(φυσική)
6o Δ Σ Πετρούπολης.
ΟΙ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ:
Άρδευση είναι η παροχή πρόσθετου νερού στις καλλιέργειες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τους σε νερό και να πραγματοποιηθεί κανονική ανάπτυξή τους με στόχο.
Αυτοπροστασία από το σεισμό..
Περιβαλλοντικά Προβλήματα
Άρδευση κυριοτέρων καλλιεργειών – έργων πρασίνου
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Δ. κόλπος Α. κόλπος Δ. κοιλία Α. κοιλία Μέρη του Σώματος
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ιλντα Νιτσαι Ολγκενα Τανακα Τζαφα Ινα Ζαφειριαδης Λεωνιδας Εξοικονόμηση Νερού Ιλντα Νιτσαι Ολγκενα Τανακα Τζαφα Ινα Ζαφειριαδης Λεωνιδας

Ο Κύκλος του Νερού

Τρόποι εξοικονόμησης Νερού Στο σχολείο Στον κήπο Στους αγρούς

Πρακτικές εξοικονόμησης νερού στο σχολείο Ελέγχουμε όλο το σχολείο για διαρροές και φροντίζουμε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ή επισκευές. Ελέγχουμε την κατανάλωση νερού, παίρνοντας συχνά την ένδειξη του μετρητή. Σιγουρευόμαστε ότι τα καζανάκια έχουν ρυθμιστεί, έτσι ώστε να καταναλώνουν τη λιγότερη δυνατή ποσότητα νερού. Διερευνούμε τη δυνατότητα τοποθέτησης συσκευών εξοικονόμησης νερού.

Πρακτικές εξοικονόμησης νερού στο σχολείο Κάνουμε συχνούς ελέγχους στις βρύσες για τυχόν διαρροές. Αν είναι δυνατό, τοποθετούμε βρύσες, που να κλείνουν μόνες τους. Ενημερώνουμε τους μαθητές σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης νερού και τη σημασία τους. Ένας από τους εργαζόμενους στο σχολείο πρέπει να γνωρίζει πώς να σταματήσει την παροχή νερού σε περίπτωση που χρειαστεί. Ποτίζουμε τον κήπο του σχολείου, νωρίς το πρωί ή το απόγευμα

Τρόποι εξοικονόμησης νερού στον κήπο Ποτίζουμε τον κήπο μας νωρίς το πρωί, όταν η θερμοκρασία και η ταχύτητα του αέρα είναι οι χαμηλότερες . Αυτό μειώνει τις απώλειες νερού από την εξάτμιση Αποφεύγουμε την υπερβολική χρήση λιπασμάτων, η οποία αυξάνει τις ανάγκες για νερό Ποτίζουμε με το νερό του ενυδρείου μας τα φυτά. Το νερό αυτό είναι πλούσιο σε άζωτο και φώσφορο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα Συλλέγουμε το νερό της βροχής

Χρήση του νερού στη γεωργία Δεν ποτίζουμε όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες, που κάνουν πιο έντονη την εξάτμιση του νερού. Αντίθετα, προσπαθούμε να ποτίζουμε τις νυκτερινές ώρες, που η εξάτμιση του νερού είναι λιγότερο έντονη. Ποτίζουμε τις καλλιέργειές μας με σταγόνες (στάγδην άρδευση) όπου είναι εφικτό. Ελέγχουμε και συντηρούμε όλο τον αρδευτικό εξοπλισμό μας τακτικά, ώστε να εντοπίζουμε τυχόν βλάβες

Χρήση του νερού στη γεωργία Αποφεύγουμε, εφόσον είναι δυνατόν, να καλλιεργούμε είδη που απαιτούν μεγάλες ποσότητες νερού σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα επάρκειας νερού Κάνουμε συστηματική καταπολέμηση των ζιζανίων τα οποία καθώς αναπτύσσονται καταναλώνουν νερό. Επιδιώκουμε να συγκεντρώνουμε και να αξιοποιούμε το νερό της βροχής  Επαναχρησιμοποιούμε τα νερά στράγγισης για άρδευση, όπου αυτό είναι δυνατόν

Χρήση του νερού στη γεωργία Γεμίζουμε τις ποτίστρες όταν πλησιάζει η ώρα για το πότισμα των ζώων και όχι νωρίτερα, για να αποφεύγουμε την εξάτμιση και τη ρύπανση του νερού από σκόνες. Ελέγχουμε για διαρροές νερού τα λάστιχα και τους σωλήνες των κτηνοτροφικών μονάδων