Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΣΠΑ 2012 ΘΕΜΑ : ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΑΣ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ TO 2012.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΣΠΑ 2012 ΘΕΜΑ : ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΑΣ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ TO 2012."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΣΠΑ 2012 ΘΕΜΑ : ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΑΣ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ TO 2012

2 ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ Παντερής Στέλιος, Διακάκη Δάφνη-Ιωάννα, Τζανιδάκη Αφροδίτη

3 ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ Capsicum annuum ΜΠΑΜΙΑ Hibiscus esculentus

4 ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ Οι ποικιλίες πιπεριάς με τις οποίες ασχοληθήκαμε κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι : Yolo Wonder (κόκκινοι καρποί) California Wonder (πράσινοι καρποί) Golden California (κίτρινοι καρποί)

5 YOLO WONDER

6 CALIFORNIA WONDER

7 GOLDEN CALIFORNIA

8 ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΠΑΜΙΑΣ Οι ποικιλίες μπάμιας που καλλιεργήσαμε στο θερμοκήπιο είναι: Clemson Μπογιατίου

9 CLEMSON

10 ΜΠΟΓΙΑΤΙΟΥ

11 ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ Αρχικά ασχοληθήκαμε με τη σπορά των παραπάνω ποικιλιών σε μικρές γλάστρες σε υπόστρωμα τύρφης τις οποίες ποτίζαμε σε καθημερινή βάση. Αργότερα, χρειάστηκε να αναμείξουμε τύρφη και περλίτη σε συγκεκριμένη αναλογία προκειμένου να δημιουργηθεί νέο υπόστρωμα για τη μεταφύτευση των ανεπτυγμένων φυτών σε μεγαλύτερες γλάστρες.

12 Για την εισαγωγή των φυτών στο θερμοκήπιο, χρειάστηκε να προηγηθεί καθαρισμός και απολύμανση του χώρου καθώς και σύστημα υποστήλωσης για μελλοντική χρήση του.

13 Αφού τοποθετήσαμε τις γλάστρες σε συγκεκριμένο χώρο στο θερμοκήπιο, εγκαταστήσαμε σύστημα αυτόματου ποτίσματος.Για τη λειτουργία του, απαραίτητη ήταν η εκμάθηση χειρισμού του υδρολιπαντήρα.

14 Προγραμματίσαμε το σύστημα άρδευσης ώστε μαζί με το απαραίτητο για τα φυτά νερό να διοχετεύει ένα μείγμα λιπασμάτων και ιχνοστοιχείων,το οποίο φτιάξαμε στο εργαστήριο σε αναλογίες τέτοιες, ώστε το τελικό προϊόν να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες θρέψης των φυτών.

15 Προκειμένου να αποφευχθούν προσβολές στην καλλιέργεια, ψεκάζαμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα παίρνοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

16 Καθ' όλη τη διαδικασία, κρατούσαμε ημερολόγιο των εργασιών μας καθώς και σημειώσεις για την ανάπτυξη των φυτών.

17 Τέλος, φροντίζαμε να διατηρείται ο θερμοκηπιακός χώρος καθαρός και βοηθούσαμε σε πειράματα και εργασίες που λαμβάνανε χώρα στο εργαστήριο κηπευτικών καλλιεργειών.

18 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ


Κατέβασμα ppt "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΣΠΑ 2012 ΘΕΜΑ : ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΑΣ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ TO 2012."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google