 Σάββατο πρωί. Μόλις ξημέρωσε, όλα τα παιδιά στον δρόμο με τις σάκες στον ώμο έτοιμα για το σχολείο. Με την αγωνία στα μάτια τους και το τραχύ βήμα στα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Φωτογραφίες από το ελληνικό σχολείο
Advertisements

Εαρινό εξάμηνο 2014 Εισηγητής: Χρήστος Μπαντάνης Δάσκαλος
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 15o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας ΕΣΥ καθορίζεις τη ζωή σου στους εικονικούς κόσμους Safer Internet Day 2008.
Βουφαβεντο Δημήτρης Ιωάννου, Γεωργία Καστανιά Στ΄ τάξη
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Ο ΡΟΖ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
Γ΄ Δημοτικό Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας» Λευκωσία
Τα τέσσερα κεριά….
Έχεις δύο επιλογές! από το
Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία που ίσως βάλει λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή σας… Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια.
Στην τάξη μου.
ΘΕΜΑΤΑ: ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ
Στην τάξη μου.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗ
Κ.Σ.Β. ΚΑΤΑ της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ!!! Καλώς ήρθατε στην πρώτη μας εκπομπή!
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: 2012 – 13 Μαθηματικά ΣΤ΄: ¨Εκτιμώ το ποσοστό¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Στον Γιώργο και στην.
Βασική εκπαίδευση 2 Εκπαίδευση δασκάλων BCM
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΓΓΕΛΑ ΚΟΥΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 12 ΕΤΩΝ.... ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΧΙΧΙΧΙ... ΤΑ ΛΕΜΕ!!!
Το πρωί, πολύ πριν φέξει, ο Ιησούς βγήκε έξω και πήγε σ΄ένα ερημικό μέρος, και εκεί προσευχόταν.
Το μικρό ελεφαντάκι Ένα παραμύθι για μικρά παιδιά
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ Ήρθε η σειρά σας να δώσετε οδηγίες στα παιδιά της Β’ τάξης για να φτιάξουν μια κατασκευή. Θα ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα με το Βιβλίο.
Ευαγγελία Στυλιανού Α’4
ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ!!~!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια μέρα κι.
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Οι διακοπές που πέρασαν…
ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Το Σάββατο του Λαζάρου γιορτάζουμε την ανάσταση του Λαζάρου. Καθώς ο Χριστός ετοιμαζόταν για το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα έμαθε ότι.
Για τα Τμήματα Υποδοχής Από το υλικό Διδασκαλίας Ελληνικής σε Αλλόγλωσσους Δρ. Σεραφείμ Ευαγγελία.
1 Εργασία της Γ’ Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα Επιμέλεια Εβελίνα π. (Γ2).Κατερίνα Γ. (Γ2)
Μια φορά πήγαινα από το σπίτι στην γιαγιά μου και δεν έβλεπα κάτω στο πεζοδρόμιο. Του παγωτατζή χάλασε το φορτηγό του, είχα λίγα λεφτά και αγόρασα ένα.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος:
Γερμανία Μαρία Γεωργίου. Δευτέρα Πρωινό ξύπνημα στην Γερμανία. Η Miriam(το κορίτσι που φιλοξενούσε εμένα,την Γεωργία και την.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
Μαρία Στυλιανού Στ’3 Δημοτικό Σχολείο Άγιου Σπυρίδωνα !!
Το μοναχικό σκυλάκι Συγγραφείς: Οι μαθητές του Γ2 του 2 ου δημοτικού σχολείου Περάματος Επιμέλεια παρουσίασης: sxolikes ataxies Συγγραφείς: Οι μαθητές.
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΩΦΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Χριστίνα Γιασεμή Ειδική.
ΡΟΖΜΑΡΙ ΤΣΙΝΑ ΣΤ’2 17/9/2015.
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ Ήρθε η σειρά σας να δώσετε οδηγίες στα παιδιά της Β’ τάξης για να φτιάξουν μια κατασκευή. Θα ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα με το Βιβλίο.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Σύρος, 2016.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν τρία γουρουνάκια... Από το ΣΤ3
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Tα τρια γουρουνακια Απο τον Αντζελο Μπατσι. Απολαυστε! =]
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Δάσκαλος τμήματος: Μαγόπουλος Θάνος 5ο Δημοτικό Ιλίου ΣΤ1 ΓΛΩΣΣΑ
Το Σχολειό μου.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Όνομα δασκάλου – Επίπεδο Χ
3 o Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας Αθήνα. Σεπτέμβρης 2007 “ψαρωμένα” πρωτάκια έρχονται στο σχολείο…
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Η αναπηρία δεν είναι κολλητική η αγάπη όμως είναι!
Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Τέμενος Νομού Ξάνθης
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
1 ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Νηπιαγωγείο Κ. Μαζαρακίου
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
2 ο Νηπιαγωγείο Δεμενίκων
Emotions
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 Σάββατο πρωί. Μόλις ξημέρωσε, όλα τα παιδιά στον δρόμο με τις σάκες στον ώμο έτοιμα για το σχολείο. Με την αγωνία στα μάτια τους και το τραχύ βήμα στα πόδια τους. Η ώρα είναι 8:15,το κουδούνι έχει χτυπήσει και τα παιδιά ανυπομονούν να γνωρίσουν την καινούργια τους δασκάλα.

 Φέτος για πρώτη φορά η πρώτη, η δευτέρα και η τρίτη δημοτικού ενώθηκαν λόγω έλλειψης δασκάλων. Ο αριθμός μαθητών αυξήθηκε κι έτσι το μάθημα γίνεται πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

 Ακούγονται βήματα, τα παιδιά κάθονται ήσυχα στις θέσεις τους, η πόρτα ανοίγει και μέσα στην τάξη μπαίνει η δασκάλα. Ψηλή, με σκούρα καφέ μάτια και μαύρα μαλλιά πιασμένα σε κότσο. Όταν μπήκε μέσα συστήθηκε στα παιδιά με ευγενικό ύφος κι εκείνα την καλωσόρισαν με θερμά χειροκροτήματα.

 Τα προβλήματα όμως δεν άργησαν να έρθουν. Την ώρα της Γυμναστικής δύο αγόρια μάλωσαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μεγάλη ταραχή. Η κα Ευανθία βγήκε έξω εξοργισμένη και φωνάζοντας μας είπε >

 Παρόλα αυτά, τα παιδιά συνέχισαν να μαλώνουν και να κάνουν φασαρία όχι μόνο την ώρα της Γυμναστικής αλλά και μέσα στην τάξη. Η κα Ευανθία καθώς φώναζε δυνατά, το πρόσωπό της κοκκίνισε και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα λιπόθυμη έπεσε στο πάτωμα. Τα παιδιά τρομαγμένα σηκώθηκαν από τις θέσεις τους πανικοβλημένα κι έτρεχαν να φωνάξουν τον διευθυντή. Εκείνη την μέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο. Δυστυχώς μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας μαθεύτηκε στο χωριό ότι η δασκάλα είχε πεθάνει. Την επόμενη μέρα έγινε η κηδεία της στο κοιμητήριο του χωριού. Όλοι οι συγχωριανοί με δάκρυα στα μάτια την αποχαιρέτησαν. Ύστερα από αυτό το γεγονός τα παιδιά συμφιλιώθηκαν και δέχτηκαν με χαρά τον καινούριο τους δάσκαλο.

ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

Επιμέλεια κειμένου: Βάνα Σπυροπούλου Αγγελική Χριστοδούλου Μυρτώ Στέρπα Ευαγγελία Στυλιανού

 Η ιστορία σας ακολουθεί τις οδηγίες του αφηγηματικού διαγράμματος.  Αφηγείστε με ζωντάνια αξιοποιώντας τον ιστορικό ενεστώτα, την περιγραφή προσώπων, ευθύ λόγο.  Στην 3 η και 4 η διαφάνεια οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να ενταχθούν καλύτερα στο κείμενο!