Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βουφαβεντο Δημήτρης Ιωάννου, Γεωργία Καστανιά Στ΄ τάξη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βουφαβεντο Δημήτρης Ιωάννου, Γεωργία Καστανιά Στ΄ τάξη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βουφαβεντο Δημήτρης Ιωάννου, Γεωργία Καστανιά Στ΄ τάξη
Δασκάλα: κα. Χρύσω Κεττένη Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς

2 Το Βουφαβεντο Το κάστρο του Βουφαβέντο βρίσκεται στον Πενταδάκτυλο. Αποκαλείται και «Σπίτια της Ρήγαινας» ή «Κουτσοβέντης». Κτίστηκε τον 11ο αιώνα από τους Βυζαντινούς και ισχυροποιήθηκε από τους Φράγκους το οποίο το χρησιμοποιούσαν ως φυλακή.

3 Το Βουφαβεντο Στη νότια πλαγιά βρίσκεται το μοναστήρι του Άγιου Χρυσοστόμου. Το κάστρο αποτελείται από 101 δωμάτια. Σύμφωνα με έναν μύθο ένα από αυτά τα δωμάτια ανοίγει μόνο κατά την διάρκεια που ψάλλεται στους ναούς «Ο Καλός Λόγος» το ξημέρωμα της Λαμπρής.

4 Παραδοςεις Μια Λαμπρή ο Παναής του Παντέλα από τον Κουτσοβέντη πήγε εκεί από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για να δει αν είναι αλήθεια ότι ανοίγει η πόρτα μόνο την ώρα του «Καλού Λογού». Μόλις άκουσε ότι άρχισε ο «Καλός Λόγος» στάθηκε μπροστά από την πόρτα και την είδε να ανοίγει.

5 Όταν μπήκε μέσα αντίκρισε ολόχρυσους θησαυρούς και η αγκλίτσα έπεσε από τα χέρια του και ο αλάς του γλίστρησε στο πάτωμα. Έπρεπε να κάνει γρήγορα και έτσι γέμισε βιαστικά την βούρκα του με χρυσάφι.

6 Ύστερα έκανε να φύγει αλλά κοντοστάθηκε γιατί θυμήθηκε τον αλά και την αγκλίτσα του. Πήγε να τα πάρει και όταν γύρισε προς την πόρτα για να φύγει η πόρτα είχε ήδη κλείσει.

7 Εκεί έμεινε για ένα χρόνο μέχρι την επόμενη Λαμπρή
Εκεί έμεινε για ένα χρόνο μέχρι την επόμενη Λαμπρή. Ένα ολόκληρο χρόνο έζησε με μια ρόγα ροδιού που έτρωγε κάθε μέρα. Όταν πέρασε ένας χρόνος και βγήκε, πήγε και το είπε στους δικούς του που νόμιζαν ότι ήταν νεκρός. Μόλις τους διηγήθηκε την ιστορία διαλύθηκε σαν καπνός.


Κατέβασμα ppt "Βουφαβεντο Δημήτρης Ιωάννου, Γεωργία Καστανιά Στ΄ τάξη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google