Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το μοναχικό σκυλάκι Συγγραφείς: Οι μαθητές του Γ2 του 2 ου δημοτικού σχολείου Περάματος Επιμέλεια παρουσίασης: sxolikes ataxies Συγγραφείς: Οι μαθητές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το μοναχικό σκυλάκι Συγγραφείς: Οι μαθητές του Γ2 του 2 ου δημοτικού σχολείου Περάματος Επιμέλεια παρουσίασης: sxolikes ataxies Συγγραφείς: Οι μαθητές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το μοναχικό σκυλάκι Συγγραφείς: Οι μαθητές του Γ2 του 2 ου δημοτικού σχολείου Περάματος Επιμέλεια παρουσίασης: sxolikes ataxies Συγγραφείς: Οι μαθητές του Γ2 του 2 ου δημοτικού σχολείου Περάματος Επιμέλεια παρουσίασης: sxolikes ataxies

2 Κάποτε, σε ένα μακρινό και καταπράσινο λιβάδι, υπήρχε ένα πέτρινο και πανέμορφο σχολείο ζώων. Σε αυτό το σχολείο οι μαθητές ήταν όλων των ειδών τα ζωάκια: γατάκια, τιγράκια, χελωνάκια, παπαγαλάκια, καναρινάκια, ελεφαντάκια κ.α.

3 Η διευθύντριά τους ήταν η κυρία λύκαινα.

4 Η δασκάλα τους ήταν η κυρία πονηρή αλεπού.

5 Όλοι μαζί ήταν μια αγαπημένη και ενωμένη ομάδα.

6 Ένα ανοιξιάτικο πρωινό, την ώρα της προσευχής, ο σχολικός τροχονόμος, ο ταχύτατος λαγός, έφερε έναν καινούριο μαθητή. Ήταν ο Ρούντυ, ένα καφετί σκυλάκι.

7 Μόλις μπήκαν στην τάξη, τα άλλα ζωάκια τον υποδέχτηκαν ψυχρά. Δεν τον χαιρέτησαν, δεν τον ρώτησαν πώς τον λένε, δεν νοιάστηκαν καθόλου γι΄ αυτόν. Ο Ρούντυ ένιωσε μεγάλη λύπη και στεναχώρια. Πήγε με κατεβασμένη μουσούδα να καθήσει δίπλα σε ένα τιγράκι, το Ρεξ, αλλά αυτό έβαλε επιδεικτικά την τσάντα του στην καρέκλα. Τότε, ο Ρούντυ πήγε κι έκατσε μόνος του στο τελευταίο θρανίο.

8 Μόλις χτύπησε το κουδούνι για διάλειμμα, βγήκαν έξω στην πανέμορφη αυλή. Ο Ρούντυ τόλμησε να τους ζητήσει να γίνουν φίλοι αλλά όλοι του γύρισαν την πλάτη με ύφος ακατάδεκτο. Έτσι, έκατσε πάλι μόνος σε μια γωνιά αμίλητος.

9 Μετά από λίγο, τον πλησίασε το κάτασπρο χαμστεράκι, η Μπέλλα και του είπε ότι τον καταλαβαίνει γιατί είχε περάσει κι αυτή το ίδιο πέρυσι. Του πρότεινε να γίνουν φιλαράκια και να πάνε να μιλήσουν στη δασκάλα. Πράγματι, ο Ρούντυ μίλησε στη δασκάλα με δάκρυα στα μάτια και της εξήγησε πώς νιώθει.

10 Όταν μπήκαν στην τάξη, η δασκάλα τους μίλησε για την ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, δηλαδή την ικανότητα να καταλαβαίνουμε τι νιώθει ο άλλος.

11 Αφού έπαιξαν ένα θεατρικό παιχνίδι και διάβασαν ένα πολύ όμορφο παραμύθι κατάλαβαν τι ένιωσε ο Ρούντυ, τον πλησίασαν, του ζήτησαν συγνώμη κι έγιναν ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ!!!!!!


Κατέβασμα ppt "Το μοναχικό σκυλάκι Συγγραφείς: Οι μαθητές του Γ2 του 2 ου δημοτικού σχολείου Περάματος Επιμέλεια παρουσίασης: sxolikes ataxies Συγγραφείς: Οι μαθητές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google