Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ και η φιλοσοφική λίθος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Advertisements

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ
Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και τα άτομα με αναπηρία.
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
Το σχολείο μέσα από τον κινηματογράφο
Η κατάσταση στην εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών:
Έχεις δύο επιλογές! από το
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν...
Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία που ίσως βάλει λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή σας… Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια.
Το αγαπημένο μου μάθημα
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Το ζώο που αγαπώ! Ο Τζάκ.
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΑΜΑΛΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗ Β6. Σε ένα μακρινό βασίλειο ήταν ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα ως τώρα άτεκνοι. Λίγο καιρό μετά απέκτησαν ένα πανέμορφο κοριτσάκι και.
Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ Πωλίνα Συμεωνίδου Β 5. Σε ένα μακρινό βασίλειο ήταν ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα ως τώρα άτεκνοι. Λίγο καιρό μετά απέκτησαν ένα πανέμορφο.
Ο πατέρας Ακουάχε Κάποτε ήταν ένα δέντρο που το λέγανε «πατέρα Ακουάχε» και ζούσε σε ένα μικρό χωριό με μία παράξενη φυλή. Μία μέρα η φυλή αυτή αποφάσισε.
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
Από την Παρασκευή Σιδερά
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΣΤΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
Η ΜΟΜΟ!!.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Εργασία στο μάθημα : Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο Καραμπότη Μαίρη.
Παναγιώτα Τσαρχά Αθανασία Χατζή Πληροφορική Σχολικό έτος Fprovocateur.gr%252Fpost%252F3728%252Falikh-boygioyklakh-otan-mia- mera-tha-fygw-apo-th-zwh-e-peite-pws-xasate-ena-
Μια εργασία από τις μαθήτριες του Β’2 Γυμνασίου: Ελένη Αγγελοπούλου, Άννα Συριοπούλου, Δανάη Τροκούδη, Εβίνα Μαρτινάκου.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Μαρία Στυλιανού Στ’3 Δημοτικό Σχολείο Άγιου Σπυρίδωνα !!
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γ2 τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρναίας
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Από την Παρασκευή Σιδερά
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΚ ΣΤΑΜΑΤΕΙ ΕΔΩ
Ενθαρρύνοντας την ανταπόκριση στη Βιβλική Αλήθεια
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚ.ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Ο Ναζιανζηνός ως ποιητής ΟΙ ΣΘΕΝΑΡΟΊ ΘΕ 2 ΚΕ
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΔΙΑ
ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1
KOYIZ ΓΝΩΣΕΩΝ Από τους μαθητές του Ε2.
Βδομάδα 9_10/3/16 Στόχοι The weather.
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Θεατρικές δραστηριότητες και τεχνικές
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ και η φιλοσοφική λίθος

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ  γεννήθηκε 31 Ιουλίου 1980 και έμεινε ορφανός 31 Οκτωβρίου 1981, όταν ο μάγος Βόλντεμπορ σκότωσε τους γονείς του, Τζέιμς και Λίλι Πότερ που ήταν και αυτοί μάγοι. Η μητέρα του Χάρι πέθανε προσπαθώντας να σώσει το γιο της και η αυτοθυσία της προκάλεσε τη δολοφονική κατάρα Αβάντα Κεντάβρα να γυρίσει πίσω στον Βόλντεμπορτ. Αντί να σκοτώσει τον Χάρι, δημιούργησε έναν μαγικό δεσμό μεταξύ των δύο, μεταφέροντας μερικές από τις μαγικές δυνάμεις του Βόλντεμπορτ στον Χάρι και σχεδόν σκοτώνοντας τον Βόλντεμπορτ. Ο Χάρι απέκτησε από τότε μία ουλή σε σχήμα αστραπής στο μέτωπό του και ο Βόλντεμπορτ εξαφανίστηκε.

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ έμαθε πως ήταν μάγος από το γράμμα του μάγου και διευθυντή του ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ ΑΛΜΠΟΥΣ ΝΤΑΝΜΠΛΟΡ. Στο γράμμα έλεγε και τι έπρεπε να αγοράσει για να πάει στο σχολείο. Σε αυτό τον βοήθησε ο φίλος του ΝΤΑΝΜΠΛΟΡΝΤ, ο ΧΑΓΚΡΙΝΤ. Ο ΧΑΓΚΡΙΝΤ είναι δασοφύλακας και κλειδοκράτορας του ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ. Όλα έδειχναν ότι ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ θα τα πήγαινε μια χαρά στο σχολείο για μάγους. Όμως τον περιμένουν πολλά ασυνήθιστα πράγματα.

O ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ όταν έφτασε στο ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ έκανε αμέσως πολλούς φίλους ,γιατί στο παρελθόν είχε σταματήσει τον μάγο ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ. Αυτός όμως δεν καταλάβαινε γιατί τον φέρονταν τόσο ωραία. Ήταν τόσο μικρός όταν κατάφερε να νικήσει τον ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ . Ο φίλος που ξεχώρισε κατευθείαν ήταν ο ΡΟΝ. Από τότε έγιναν κολλητοί. Μετά από πολύ καιρό γνώρισε ακόμα μια καλή φίλη που πριν γίνουν φίλοι ο ΡΟΝ και ο ΧΑΡΙ την’’κορόιδευαν’’ γιατί όλη την ώρα διάβαζε και αποστήθιζε ξόρκια. Το κορίτσι αυτό λεγόταν ΕΡΜΙΟΝΗ.

Όλοι οι νέοι μαθητές που φτάνουν στο Χόγκουαρτς, ταξινομούνται σε ένα από τους τέσσερις κοιτώνες του σχολείου, Γκρίφιντορ, Χάφλπαφλ,Ράβενκλοου και Σλίθεριν φορώντας ένα αρχαίο καπέλο που μιλά, το οποίο κάποτε ανήκε σε έναν εκ των ιδρυτών της σχολής, τον Γκόντρικ,Γκρίφιντορ. Κάθε κοιτώνας έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Ο Σλίθεριν αποτελείται από φιλόδοξους, πανούργους μάγους και μάγισσες που θα χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο για να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους. Ο Ράβενκλοου είναι ο οίκος των πιο ευφυών μαθητών. Στον κοιτώνα Γκρίφιντορ κατατάσσονται οι γενναιότεροι και ο Χάφλπαφλ χαρακτηρίζεται από αφοσίωση, τιμιότητα και ειλικρίνεια. Όταν ο Χάρι καλείται να ταξινομηθεί, όλοι αναμένουν το αποτέλεσμα. Ο Χάρι νοερά δηλώνει πως δε θέλει να γίνει μέλος του Σλίθεριν. Το καπέλο του απαντά λέγοντάς του ότι στον Σλίθεριν θα μεγαλουργήσει, ότα όμως βλέπει το πόσο πεπεισμένος είναι ο Χάρι είναι ενάντια στον Σλίθεριν, τον κατατάσσει στον Γκρίφιντορ. Δύο άλλα μέλη του ίδιου κοιτώνα, ο Ρον Oυέσλι και η Ερμιόνη Γκρέιντζερ γίνονται οι πιο στενοί φίλοι του Χάρι ενώ ο Ντράκο Μαλφόι ανήκει στον Σλίθεριν, γίνεται ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του.

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ

ΝΤΡΑΚΟ ΜΑΛΦΟΙ

Κατά τη διάρκεια του έτους, ο Χάρι μαθαίνει για τον κόσμο των μαγισσών και των μάγων. Λαμβάνει ένα μυστηριώδες χριτουγεννιάτικο δώρο, έναν μανδύα που κάνει αόρατο όποιον τον φοράει, ο οποίος κάποτε ανήκε στον πατέρα του και το χρησιμοπιεί για να κινείται απαρατήρητος στο κάστρο. Κάποια στιγμή ανακαλύπτει τον καθρέφτη του Έριζεντ, που του επιτρέπει να δει τους γονείς του. Μαθαίνει για το Κουίντιτς, στο οποίο παίζει στη θέση του ανιχνευτή, το αγαπημένο άθλημα των μάγων, το οποίο παίζεται σε ιπτάμενες σκούπες. Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ κινδυνεύει από κάποιον που καταριέται τη σκούπα του.

Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη ανακαλύπτουν ένα σκύλο με τρία κεφάλια που καλείται ΛΟΥΛΟΥΚΟΣ από τον ΧΑΓΚΡΙΝΤ, και σκοπός της ύπαρξης του είναι να φυλάει μία καταπακτή σε έναν απαγορευμένο διάδρομο στο ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ. Οι τρεις μαθητές κάνουν υποθέσεις για το τι φυλάει ο κέρβερος και καταλήγουν στο ότι κατά πάσα πιθανότητα φυλάει τη θρυλική Φιλοσοφική Λίθο. Οι τρεις φίλοι πιστεύουν ότι ο ΣΕΒΕΡΟΥΣ ΣΝΕΙΠ, ο σκοτεινός καθηγητής φίλτρων, πρόκειται να κλέψει τη λίθο με σκοπό να επαναφέρει τον ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ στο σώμα του.

Πιστεύοντας πως η ληστεία της Λίθου επίκειται σύντομα, Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη περνούν την καταπακτή για να φτάσουν στη Λίθο πρώτοι. Προσπερνώντας το σύστημα ασφαλείας που έχει τοποθετηθεί από το προσωπικό του σχολείου, ανακαλύπτουν ότι ο καθηγητής ΚΟΥΙΡΕΛ και όχι ο ΣΝΕΙΠ, προσπαθεί να κλέψει τη Φιλοσοφική Λίθο, ενώ ο ΣΝΕΙΠ προσπαθούσε από την αρχή να προστατέψει τον Χάρι. Ο Χάρι αντιμετωπίζει τον ΚΟΥΙΡΕΛ και επιβιώνει μια δεύτερη επαφή με τον ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ, ο οποίος ζούσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ΚΟΥΙΡΕΛ. Ο τελευταίος σκοτώνεται κατά τη σύγκρουση και ο ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ διαφεύγει. Ο ΝΤΑΝΜΠΛΟΡΝΤ συμφωνεί με τον ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΛΑΜΕΛ, αυτόν που ανακάλυψε τη Φιλοσοφική Λίθο, ότι αυτή θα πρέπει να καταστραφεί με σκοπό να αποτρέψει μελλοντικές απόπειρες του ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ να την αποκτήσει.

ΤΕΛΟΣ