Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΔΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΔΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΔΙΑ
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΔΙΑ [της Ευγενίας Καποθανάση] Ε1 3ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδας

2 Συγγραφέας Μπεατρίτσε Μαζίνι Εκδότης Μεταίχμιο Μεταφραστής Ελένη Τουλούπη Εικονογράφος Ντεζιντέρια Γκουιτσαρντίνι Κενρικός ήρωας Μέντα Δευτερεύοντα πρόσωπα Οι γονείς της Τόπος αφήγησης Ο τόπος αλλάζει λόγω του ταξιδιού της Μέντας. Χρόνος αφήγησης Κάποτε στο παρελθόν. Αξιοσημείωτη φράση: Σκεφτότανε συνεχώς «να το σκάσει από το σπίτι».

3 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ιστορία μιλάει για ένα οχτάχρονο κορίτσι ,την Μέντα . Η Μέντα έχει δύο μεγάλα πόδια , σαν τηλεγραφόξυλα . Τα πόδια της είναι ακατάλληλα για χορό ή πολύ τρέξιμο , αλλά της χρησιμεύουν σε πολλά άλλα πράγματα , τα οποία θα τα ανακαλύψει όταν το σκάσει . Από ποιον να το σκάσει άραγε ; Απ’ τους γονείς της ,που προσπαθούν να μικρύνουν τα μεγάλα πόδια της . Στο μακρύ ταξίδι της , θα γνωρίσει πολύ κόσμο , αλλά επίσης και τις ικανότητες των ποδιών της , τις οποίες θα καταλάβουν κι οι γονείς της , που θα την αγαπούν έτσι όπως είναι.

4 1.Ποιος ήρωας του βιβλίου θα ήθελες να είσαι και γιατί;
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1.Ποιος ήρωας του βιβλίου θα ήθελες να είσαι και γιατί; 2.Γιατί επέλεξες αυτό το βιβλίο; 3.Γιατί προτείνεις αυτό το βιβλίο; 4.Με ποια επίθετα θα χαρακτήριζες τον αγαπημένο σου ήρωα;

5 Θα ήθελα πολύ να είμαι η Μέντα , γιατί θα…
Το βιβλίο αυτό… Για τους λόγους που προανέφερα. Θεωρώ ότι η Μέντα… Ήταν τέλειο να είχα μεγάλα πόδια και να εξερευνούσα τον κόσμο. Περιλαμβάνει δράση καθώς επίσης… Είναι ένα θαρραλέο κι ασυνήθιστο κορίτσι. Και κάτι ασυνήθιστο και μας μαθαίνει… Να αγαπάμε τον άλλον γι’ αυτό που είναι.


Κατέβασμα ppt "ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΔΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google