ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
Το Κάπνισμα.
ΤΟ ΔΕΡΜΑ Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.
ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΤΣΙΜΠΗΜΑ Σίγουρα σε πιάνει και εσένα φαγούρα, όταν βλέπεις ένα σκυλί ή μία γάτα να ξύνεται για να ανακουφιστεί από τους πολλούς ψύλλους. Και.
Βιταμίνες Η ζωή είναι τόσο σύντομη, ώστε δεν πρέπει να κοιτάζουμε ούτε πολύ μακριά πίσω ούτε πολύ μακριά μπροστά. Γιαυτό ας εξετάσουμε πως θα βρούμε την.
Μάγ(κ)ιες Μέλισσες ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Η χοληστερίνη είναι μία χημική ουσία, που αυξάνεται στον οργανισμό με την κατανάλωση λιπαρών ουσιών.
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
Το Μακιγιάζ και οι κίνδυνοι που κρύβει
Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
Κάδμιο Cd. Σαν CdCΟ 3 ή σουλφίδιο συνυπάρχει στα ορυκτά του Zn.
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 2 10/02/2015
ΒΙΟΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑ MINIMATA (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
Project:”Διατροφή και υγεία”
ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ - ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ ΒΑΙΟΣ Τεχνολόγος Οχημάτων. Άκαυστοι υδρογονάνθρακες (HC) Έχουν τη δική τους ιδιαίτερη οσμή. Με την παρουσία οξειδίων του αζώτου και ηλιακού.
Δηλητηριασεισ Χρυσάνθη Ρηγοπούλου Α2’.
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ I.
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αντωνία Βουλουμάνου Λάμπρος Γκίκας
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Από τις μαθήτριες: ΝΝΝΝικολοπούλου Αλεξάνδρα ΜΜΜΜόρσινκ-Παλούμπα Βερενίκη.
Καρβούνη Παναγιώτα- Δανάη Κουτρουμάνη Ελευθερία
Βιταμίνες & Οφέλη.
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
ΘΕΟΦΙΛΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΟΝΤΖΟΥ ΜΑΡΙΑ
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
2013 ΚΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ Ε ΞΑΜΗΝΟ 2015 ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ ΔΙΑΛΕΞΗ¨5
ΑΚΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ
ΜΑΘΗΜΑ 7 ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ.
ΟΙ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΕΣ Σχολείο: Γενικό Λύκειο Μύρινας Τάξη: Α
KOM107(5-6 week) Γκρίζα και λευκά μαλλιά
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:2 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:2.
ΕΚΖΕΜΑ-ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ Οι όροι έκζεμα-δερματίτιδα είναι συνώνυμοι όροι.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ
ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας δίνει τον εξής ορισμό για τα καλλυντικά: “Τα καλλυντικά είναι σκευάσματα, τα οποία πρόκειται.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Με τον όρο αφυδάτωση του δέρματος εννοούμε την απουσία νερού από τις στιβάδες του σε μη παθολογικές καταστάσεις. Ο όρος αφυδάτωση.
ΕΝΕΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ. ΡΥΤΙΔΕΣ  Γήρανση: συνοδεύεται από χαλάρωση, λέπτυνση και ξήρανση του δέρματος  Το λίπος στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
Αξιολόγηση του κινδύνου των χημικών προϊόντων Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας Ετικέτες προϊόντων.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
Πληροφόρηση κινδύνου των χημικών προϊόντων
ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.
Η έννοια της τοξικότητας Σ. Αθανασέλης Καθηγητής Τοξικολογίας
Υπάρχει ένας κίνδυνος μόλυνσης όσο μικρό και αν είναι το ζώο!
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ«ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ»-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
Υγεία από το νερό Οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι υπερβολές κάνουν κακό στην υγεία σου και τα ευεργετικά οφέλη του νερού θα σου γυρίσουν μπούμερανκ αν.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Συνέπειες/Επιπτώσεις
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Κάδμιο Cd.
καύση Με τον όρο καύση χαρακτηρίζεται (πλέον) οποιαδήποτε χημική αντίδραση συνοδεύεται από έκλυση θερμότητας ίσως και φωτός, που συνδυάζονται (συχνά)
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ
Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο ήπιες και άλλες πολύ πιο επικίνδυνες. Πάνω από 10,000 χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά χωρίς να παραβιάζονται οι νόμοι. Τοξικό όμως εν τέλει σημαίνει δηλητήριο ικανό να φθείρει και να καταστρέψει οτιδήποτε είναι ζωντανό. Οι ποσότητες αυτών των συστατικών είναι φυσικά μικροσκοπικές. Αλλά σύμφωνα με τη Charotte Vohtz, φαρμακοποιό, εμείς οι γυναίκες απορροφούμε γύρω στα 2 κιλά χημικών μέσω των καλλυντικών προϊόντων κάθε χρόνο Ιδού μια πολύ μικρή λίστα από τις πιο συνηθισμένες τοξικές ουσίες στα προϊόντα περιποίησης μας.

Parabens: Βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα ενυδάτωσης, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και αλλεργικές αντιδράσεις.   Μία μελέτη του Πανεπιστημίου Reading και της Ομάδας Έρευνας για το Στήθος του Εδινβούργου βρήκε υψηλότερα από το μέσο όρο επίπεδα parabens σε ιστούς όγκων του στήθους. Aceton: Το γνωστό «ασετόν» που χρησιμοποιείται ως διαλύτης για τα βερνίκια νυχιών. Προκαλεί ξηροστομία, ζαλάδα, ναυτία, δυσκολία στην ομιλία και σε ακραίες περιπτώσεις κώμα. Λειτουργεί ως κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ). Formaldehyde: Ένα φθηνό συντηρητικό που χρησιμοποιείται στα βερνίκια νυχιών σε σαμπουάν, κοντίσιονερ, τζελ για το ντους ακόμα και σε παιδικά αφρόλουτρα Η formaldehyde είναι ύποπτη για καρκίνο και μπορεί να πυροδοτήσει αλλεργίες. EDTA Ethylenedinitrilo .Συνθετικό χημικό που χρησιμοποιείται για μαλακτικό νερού και σαν αντιοξειδωτικό. Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και είναι τοξικό. Μάλιστα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το κατατάσσει στις τερατογενείς ουσίες.

Benzyl Acetate – Οξικό Βενζύλιο Benzyl Alcohol - Βενζυλική Αλκοόλη .Πετροχημικό συστατικό που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά. Απορροφάται από το δέρμα πολύ εύκολα. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια, πονοκεφάλους, ναυτία, εμετό, ζαλάδα, πτώση της πίεσης του αίματος, καταστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος και σε ακραίες περιπτώσεις διακοπή της αναπνοής και θάνατο.

Mineral Oil – Μεταλλικό Έλαιο Συχνές αντιδράσεις είναι μαύρα στίγματα, σπυράκια, αφυδάτωση, φωτοευαισθησία (υπερευαισθησία στον ήλιο – πανάδες), πρόωρη γήρανση του δέρματος. Καρδιολογικές διαταραχές. Αλλεργικές διαταραχές. Διαταραχές στο αμυντικό σύστημα, κατάθλιψη του κεντρικού συστήματος.  

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν καλλυντικά τα οποία περιέχουν τόσο βλαβερές ουσίες που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στο θάνατο! Έτσι κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ελέγχουμε πολύ προσεκτικά τα προϊόντα που αγοράζουμε και να διαβάζουμε τις ετικέτες οι οποίες έχουν την δυνατότητα να μας δώσουν παραπάνω πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τυχόν αλλεργίες που μπορεί να παρουσιάσει κάποιος από τις ουσίες που περιέχονται στο προϊόν, ερεθίσματα και κοκκινίλες κ.ά.