‘‘Towards Achieving Self Regulated Learning

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Advertisements

Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Διδακτικές στρατηγικές Oδηγίες για βέλτιστες συνθήκες μάθησης Gagné.
Εξατομικευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Στήριξης μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία Πηλείδου Κωνσταντίνα Σχολική Σύμβουλος ΕΑΕ.
Η Εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
ΣΧΕΔΙΟ-ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
«Ενδυναμώνοντας την Παιδαγωγική Αυτονομία
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.  Κ ανένα παιδί απ’ έξω  Ό λα τα παιδιά ενταγμένα στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικός συνδιαμορφωτής του υλικού  Ο.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RELEASE ‘‘Towards Achieving Self Regulated Learning as a Core in Teachers” In-Service Training in Cyprus Δημοτικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας.
Συμμετοχή στο πρόγραμμα : «Η Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη ως πλαίσιο Εκπαίδευσης Νεοδιορισθέντων Εκπαιδευτικών: Ποιοτικοί Εκπαιδευτικοί για Ποιοτική.
Tσουλής Μιλτιάδης: – Βασικές έννοιες στη Διδακτική με την υποστήριξη των ΤΠΕ.
Στέλλα Καραολιά Βαλεντίνα Θεοδοσίου 20 Απριλίου 2013
Διαφοροποίηση στα δοκίμια αξιολόγησης Πρακτικές εφαρμογές Ευαγγελία Μοναστήρα Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή.
Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ:
Δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας μάθησης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης Παπαδόπουλος Πάρης.
Πρόταση αποτελεσματικής μαθησιακής διαδικασίας για το μάθημα : Προγραμματιστικά εργαλεία για το διαδίκτυο. Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Στρατηγικές ένταξης και επικοινωνίας Ευάγγελος Πεπές.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
 ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΧΙΟΥΜΟΡ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ  ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ - ΠΡΟΤΥΠΟ.
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Διαφοροποιημένη διδασκαλία - ένας ορισμός
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Διαφοροποιημένη διδασκαλία και εναλλακτική αξιολόγηση
Η Εφαρμογή των Δεικτών Επιτυχίας και Δεικτών Επάρκειας στο Δημοτικό Σχολείο Εισηγητές: Δρ Μάριος Στυλιανίδης, ΠΛΕ Δρ Μάριος Παντελή, Βοηθός Δντής Εκπαιδευτικός.
1 Σχέδια Εργασίας & Φυσική Αγωγή. 2 Σκοπός της συνάντησης η παρουσίαση, ανάπτυξη & εφαρμογή της μεθόδου διδασκαλίας με σχέδια εργασίας στη Φυσική Αγωγή.
Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές την Ειδική Αγωγή και να εξοικειωθούν με τις ποικίλες εκπαιδευτικές προσαρμογές που απαιτούνται σε κάθε.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ και ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Αντωνία Παπαδάκη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Πέλλας.
Προγραμματισμός και οργάνωση διδακτέας ύλης, εκπόνηση σχεδίου μαθήματος 1.
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Κατηγορία ΙΙΙ Διεξαγωγή Διδασκαλίας και Αξιολόγηση των Μαθητών Αλεξάνδρα Χ. Κουλουμπαρίτση.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Δείκτες επιτυχίας και Επάρκειας Διαφοροποίηση διδασκαλίας
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας Δρ Κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Ανακαλυπτική μάθηση Γνώση προϊόν του μαθητή Διαδικασία ανακάλυψης η έρευνα για τον εντοπισμό του ακαθορίστου Μέσα από τα ερεθίσματα που του δίνει ο εκπαιδευτικός.
Βιολογία Γυμνασίου.
Ορισμός στρατηγικής διδασκαλίας
Η αξιοποίηση των tablets στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Παρουσίαση στο μάθημα «Διγλωσσία και εκπαίδευση»
Εισαγωγή στη διδακτική μεθοδολογία
1ος υπό έμφαση στόχος - ΥΠΠ
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
Εξορθολογισμός διαχείριση διδακτέας ύλης
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ
Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας
Θέματα Συνάντησης Εξορθολογισμός της ύλης-Αξιολόγηση μαθητών -Flipped classroom-ανεστραμμένη τάξη Παρουσιάσεις-βίντεο ΙΕΠ (οθόνες) Συζήτηση αλλαγές στην.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ
΄Ερευνα Δράσης (Action Research)
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Αξιολόγηση της διδασκαλίας – Αναστοχασμός του εκπαιδευτικού
Διαφοροποιημένη διδασκαλία και εναλλακτική αξιολόγηση
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Μεταγράφημα παρουσίασης:

‘‘Towards Achieving Self Regulated Learning Πρόγραμμα RELEASE ‘‘Towards Achieving Self Regulated Learning as a Core in Teachers’ In-Service Training in Cyprus’’ Συμμετέχουσες: Δέσποινα Ζανεττίδου, Διευθύντρια Χριστίνα Χατζηθωμά Μαρίνα Θεοφάνους Αγγέλα Μάρτιν Χριστίνα Χριστοδούλου

Κίνητρα για τη συμμετοχή μας στο RELEASE Σκοπός της δράσης: Bελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας μας, μέσω της διαφοροποίησης, ώστε: να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στο μάθημα να μειωθούν οι συγκρούσεις να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της μάθησης Το Σχέδιο Δράσης βρίσκεται στην ιστοσελίδα του RELEASE Το πρόβλημα: Επιθετική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών που παρεμποδίζει την ολοκλήρωση του μαθήματος Γιατί επιθετική συμπεριφορά; έλλειψη ενδιαφέροντος, κινήτρων και προσδοκιών, διαφορετικά γνωστικά επίπεδα, (ψηλό και χαμηλό) με αποτέλεσμα την (με χαμηλό μαθησιακό επίπεδο, αίσθημα κατωτερότητας λόγω ελλιπών γνώσεων και συναισθηματικά προβλήματα. Αλλά και προχωρημένοι μαθητές που βαριούνται να κάνουν τα ίδια. Τι σημαίνει αποτελεσματικότητα της μάθησης; (ολοκλήρωση των στόχων από όλους τους μαθητές διότι δεν θα γίνονται διακοπές)

Απόψεις για τη διαφοροποίηση – πριν το πρόγραμμα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ χρήση διαφορετικών μεθόδων και υλικών Πιο χαμηλού επιπέδου εργασίες στους αδύνατους μαθητές Διαφορετικές προσδοκίες για αδύνατους μαθητές …τα παιδιά εργάζονται σε ομάδες ανάλογα με τις δυνατότητες τους … και εργάζονται σε διαφορετικά φυλλάδια… .. Οι αδύνατοι μαθητές έχουν στο σπίτι λιγότερες εργασίες από τους υπόλοιπους… …οι μαθητές προς το τέλος του μαθήματος εργάζονται σε εμπεδωτικές εργασίες … και ο εκπαιδευτικός εργάζεται με αδύνατο μαθητή…

Πορεία σχεδιασμού και εφαρμογής της διαφοροποίησης (1) Μελέτη άρθρων για τη διαφοροποίηση Συνεχής σχεδιασμός και εφαρμογή διαφοροποιημένων διδασκαλιών στα Μαθηματικά Συνεργασία κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού με όλα τα μέλη της ομάδας Επέκταση εφαρμογής και στα Αγγλικά

Πορεία σχεδιασμού και εφαρμογής της διαφοροποίησης (2) Αναστοχασμός και συνεχής προβληματισμός για τη βελτίωση του μαθήματος Συνεχής ανατροφοδότηση από τη συντονίστρια του προγράμματος Συνδιδασκαλία, ανταλλαγή ιδεών και καλοπροαίρετη κριτική Συζήτηση με τα παιδιά και τους γονείς για το νέο τρόπο εργασίας

Σχέδια μαθήματος.......ενδεικτικά στοιχεία Σχέδιο μαθήματος 1 Σχέδιο μαθήματος 2 Συνδιδασκαλία: χρόνος δύο δασκάλων, ο ένας βοηθούσε τα παιδιά της ειδικής και της λογοθεραπείας, οπότε εντάχθηκαν στο μάθημα και βοηθήθηκαν και ατομικά όπως θα βοηθούνταν και στο ατομικό μάθημα αλλά βοηθήθηκαν παράλληλα και άλλα παιδιά.

Τι άλλαξε για τους εκπαιδευτικούς-από τη θεωρία στην πράξη Προετοιμασία Λειτουργική ανάλυση των αναγκών των μαθητών(Προφίλ της τάξης, χωρισμός των μαθητών σε 3 επίπεδα ετοιμότητας) Λεπτομερής προγραμματισμός: Έμφαση στις προαπαιτούμενες και βασικές γνώσεις και δεξιότητες και ένταξη μετασχηματιστικών Επιλογή κατάλληλων, διαβαθμισμένων δραστηριοτήτων Συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών (μελέτη της θεωρίας, κοινή ετοιμασία σχεδίων μαθήματος, προετοιμασία υλικού από κοινού, ανταλλαγή ιδεών για την εφαρμογή)

Τι άλλαξε για τους εκπαιδευτικούς-από τη θεωρία στην πράξη Βιντεογραφημένα στιγμιότυπα από συνδιδασκαλία

Συνδιδασκαλία με εκπαιδευτικό Ειδικής Εκπαίδευσης και Λογοθεραπείας

Μικρο-διδασκαλίες για κάλυψη αναγκών σε προαπαιτούμενες γνώσεις Μικρο-διδασκαλίες για κάλυψη αναγκών σε προαπαιτούμενες γνώσεις Περισσότερη εξατομικευμένη βοήθεια

Περιορισμός του λόγου του εκπαιδευτικού - σημαντικότερος ήταν ο ρόλος του καθοδηγητή και διευκολυντή της μάθησης

Τι άλλαξε για τους μαθητές Ενεργοποίηση/εμπέδωση της προηγούμενης γνώσης –σταδιακή εποικοδόμηση της νέας γνώσης Χρήση της μαθηματικής γλώσσας και ορολογίας, επεξήγηση της διαδικασίας και των τρόπων σκέψης τους (Μεταγνώση) Ενασχόληση με ποικιλία δραστηριοτήτων, υλικών και μέσων Απόκτηση νέων δεξιοτήτων εργασίας (μέθοδος διερεύνησης, συνεργασία, καθοδήγηση συμμαθητών) Ανάδειξη ικανοτήτων και μαθησιακών στυλ Αυτογνωσία-Βελτίωση αυτοεικόνας Αύξηση ενδιαφέροντος και συμμετοχής στο μάθημα Μείωση συγκρούσεων Επίτευξη των στόχων του μαθήματος σκοπός της δράσης Αρχή από τις προϋπάρχουσες, συστηματική επαναφορά προηγούμενης γνώσης, επανάληψη. (συντρέχουσα αξιολόγηση) Νέες δεξιότητες (μέθοδος διερεύνησης, συνεργασία, καθοδήγηση προς συμμαθητές)

Αναστοχασμός εκπαιδευτικών και σχόλια μαθητών Μαθηματικά με διαφοροποίηση και συνδιδασκαλία-αναστοχασμοί.docx Μάθημα Αγγλικών με διαφοροποίηση και συνδιδασκαλία-αναστοχασμοί.docx

«Μας άρεσε επειδή ήταν διαφορετικό «θα θέλαμε να έχουμε πιο δύσκολες και περίπλοκες δραστηριότητες την επόμενη φορά» ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ Τι νομίζετε για το νέο τρόπο εργασίας; «Θα θέλαμε να κάνουμε κάθε μάθημα με αυτό τον τρόπο» «... ήταν ξεχωριστό κι ευχάριστο μάθημα»