Το U4energy είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Επιμορφωτική συνάντηση Διευθυντών Σχ. Μονάδων Κέρκυρας
11 ο Εργαστήριο 11 ο Εργαστήριο Wiki ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ του Μαθήματος «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ιστού" Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η Β’ ΕΞΑΜ. ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ.
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Wikipedia_ Σύνθεση διαδικτυακής παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας από τους αναγνώστες της. Επικοινωνία και συμφωνία για υποκειμενικά θέματα πολλών οπτικών γωνιών.
«Επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών εξαρτώμενη από την τοποθεσία, μέσω του Google Earth»
Οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας: Φορείς γνώσης και πολιτιστικής ανάπτυξης Βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας 18 Δεκεμβρίου 2008 ΑΒΕΚΤ 5.6 Νέα έκδοση.
Αξιοποίηση – Αξιολόγηση ιστοσελίδων, ιστοχώρων και πυλών
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
WEB 2.O TOOLS Project Β 2 2 ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Γραπτη εργαςια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Διαχείριση Έργου Οργάνωση, σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ανάπτυξης λογισμικού.
ETwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ Ενότητα 3.7 – Β’ Μέρος.
Καλώς ήρθατε ! Ετοιμάζεστε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της εφαρμογής Copyright © iBS LTD, all rights reserved.
Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
Για τη διδασκαλία των πολυμέσων 1/15 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης,
Ημερίδα 4 Πορεία των διαδικασιών Διασφάλισης της ποιότητας 15 Νοεμβρίου 2012.
Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»
ΤΙ ΕΙΝΑΙ WIKI Eίναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και.
Communication in Mother Tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
Η λέξη Wiki ερμηνεύεται μερικές φορές ως ακρώνυμο για το "What I know is" δηλαδή "Αυτό που εγώ ξέρω είναι"
Τι είναι το wiki; Wiki και φιλολογικά μαθήματα. Λεωφορείο στη Χαβάη! γρήγορα – γρήγορα!
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Συνεδρίαση διευθυντών
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ Μαρία Καραδήμα Μαρία Καραδήμα.
Εφαρμογές Υπολογιστών Ά Λυκείου Κεφ. 4 Λογισμικό Συστήματος
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α» Σεμινάριο Ενημέρωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογιές της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉ ΝΊΚΟΣ ΠΑΠΑΔΆΚΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ «Εκπαιδευτική Τεχνολογία-Πολυμέσα»
Κατή Αργυρώ Πρωτοψάλτου Θεόφιλος Τσαρτσαράκης Αντώνιος
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Συνεδρία 8 Wikis Συστάδα 3.
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Παρουσίαση στο Slideshare «Η ελληνική εκπαιδευτική blogoσφαιρα»
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Wikis Ο Cunningham εμπνεύστηκε τον όρο wiki από τα "wiki wiki", δηλαδή τα "γρήγορα" λεωφορεία πυκνών δρομολογίων στον αερολιμένα της Χονολουλού.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, WEB2.0 KAI WEB X Από τον WEB 1.0 στον WEB X.0
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
Συνεργατικά και άλλα Εργαλεία Γενικής Χρήσης (2ο Μέρος)
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Η Ηλεκτρονική Μας Εφημερίδα
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15.
Συνεργατικά και άλλα Εργαλεία Γενικής Χρήσης (2ο Μέρος)
ΘΕΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
«Βιβλιοθήκη ανοικτού εκπαιδευτικού λογισμικού ΠΣΔ:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το U4energy είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαγωνιστικές Κατηγορίες • Μέτρα Ενεργειακής Εξοικονόμησης στο Σχολείο •Βέλτιστες Παιδαγωγικές Δράσεις για την Αφύπνιση Αναφορικά με τη Χρήση της Ενέργειας •Καλύτερη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Αφύπνισης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας

Κατηγορία Γ΄ Καλύτερη εκστρατεία ενημέρωσης και αφύπνισης για την εξοικονόμηση ενέργειας Στόχος: Οι συμμετέχοντες να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν καινοτόμες και δημιουργικές εκστρατείες, για να προάγουν την ενεργειακή αποδοτικότητα στο σχολείο ή/και στην κοινότητά τους.

Η ανάπτυξη της Εκστρατείας ακολουθεί τον κύκλο:  Σχεδιασμός –προσδιορισμός στόχων και δραστηριοτήτων της εκστρατείας  Εφαρμογή-εκτέλεση σχεδίου  Αξιολόγηση-μεθοδολογία για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων Κατηγορία Γ΄ Καλύτερη εκστρατεία ενημέρωσης και αφύπνισης για την εξοικονόμηση ενέργειας

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας οι συμμετέχοντες θα πρέπει να: • Προσδιορίσουν ιδέες και δράσεις για τη διεξαγωγή μιας εκστρατείας ενημέρωσης και αφύπνισης στο σχολείο, τη γειτονιά, την κοινότητα • Κινητοποιήσουν την κοινότητά τους, προσεγγίζοντας τις τοπικές αρχές, διενεργώντας συνεντεύξεις, επικοινωνώντας με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο της εκστρατείας • Αποδώσουν λεπτομερώς τους στόχους και τις δράσεις σε ένα Σχέδιο Εκστρατείας. Κατηγορία Γ΄ Καλύτερη εκστρατεία ενημέρωσης και αφύπνισης για την εξοικονόμηση ενέργειας Τι πρέπει να κάνω???

Απαραίτητο Υλικό  Για τη συμμετοχή σε κάθε κατηγορία του διαγωνισμού, απαιτείται ορισμένο υλικό κατά την υποβολή των πληροφοριακών στοιχείων. Σχέδιο εκστρατείας Πρόκειται για έγγραφο που περιγράφει τα μείζονος σημασίας σημεία της εκστρατείας σας – τους στόχους, το κοινό, τα μηνύματα, τα εργαλεία, το πρόγραμμα και τη μέθοδο αξιολόγησης που χρησιμοποιείτε. Τα μέσα επικοινωνίας μπορεί να περιλαμβάνουν κάθε μορφής γραπτή, προφορική και ηλεκτρονική αλληλεπίδραση με το κοινό. Επίσης, τα εργαλεία μπορούν να συνίστανται μεταξύ άλλων από διαδικτυακή επικοινωνία, έντυπες εκδόσεις, βίντεο, παρουσιάσεις power point, εικόνες, έρευνες, κ.ά. Ερωτηματολόγιο Ένα σύνολο ποιοτικών και ποσοτικών ερωτήσεων θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να στοχαστούν αναφορικά με τη χρήση ενέργειας στην οποία προβαίνουν και να ελέγξουν πώς η συμπεριφορά τους εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις καλύπτουν ποικίλα θέματα σχετικά με την ενέργεια, που περιλαμβάνουν τη θέρμανση, το φωτισμό, τη μεταφορά και τη διαχείριση πόρων και υλικών.

Ωραία! Ξεκινάμε?? Ναι άλλα πως θα τα φτιάξουμε όλα αυτά?? Είναι πολλά. Πρέπει να κάνουμε καλή οργάνωση και ταυτόχρονα να τα παρουσιάσουμε όμορφα. Επίσης πρέπει να συνεργαζόμαστε. Να συζητάμε πρώτα και μετά να χτίζουμε μαζί. Μακάρι να υπήρχε ένα εργαλείο που να μας βοηθούσε να κάνουμε όλα αυτά…. Υπάρχει??

• Πρόκειται για ένα τύπο ιστοσελίδας που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή ειδάλλως να επεξεργαστούν όλο το περιεχόμενο, πολύ γρήγορα και εύκολα, μερικές φορές χωρίς ανάγκη να γίνει εγγραφή χρήστη. • Ένα σύστημα wiki μπορεί επίσης να περιλάβει διάφορα εργαλεία, που σκοπό έχουν να παρέχουν στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να παρακολουθούν τη συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση του wiki καθώς επίσης και ένα χώρο για να συζητούν και να επιλύουν πολλά ζητήματα. Τι είναι το Wiki;

Wikipedia: Η μεγαλύτερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια  Είναι η μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή εγκυκλοπαίδεια στο internet, με έναν αριθμό λημμάτων που συναγωνίζονται επάξια αυτόν πολλών ”παραδοσιακών” εγκυκλοπαιδειών, όπως της Brittanica. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, η Wikipedia (ή Βικιπαίδεια) κατάφερε να ξεπεράσει τα άρθρα στην αγγλική γλώσσα.  Ο μεγάλος αριθμός λημμάτων οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στον αριθμό των… συγγραφέων της εγκυκλοπαίδειας, που είναι, εν δυνάμει, όλοι οι χρήστες της. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε το επιθυμεί, μπορεί να διορθώσει ένα άρθρο, να προσθέσει πληροφορίες ή να δημιουργήσει εξαρχής ένα λήμμα που δεν υπάρχει στην εγκυκλοπαίδεια.

 Η υπηρεσία Wikispaces ( παρέχει μια από τις καλύτερες λύσεις για εύκολη και γρήγορη υλοποίηση ενός Wiki, και στο άρθρο αυτό θα γνωρίσουμε τα βασικά της χαρακτηριστικά καθώς και έναν αναλυτικό οδηγό χρήσης της που επιτρέπει την εύκολη υλοποίηση Wikis.  Όλα τα Wikis που δημιουργείται στα Wikispaces παρέχουν:  Εύκολη συγγραφή σελίδων  Απεριόριστο αριθμό μελών  Απεριόριστο αριθμό σελίδων  2+ GB αποθηκευτικό χώρο  Ενσωματωμένους χώρους συζήτησης (forum)  Άμεση υποστήριξη. Παράδειγμα 1 Παράδειγμα 2 Το Wiki mas! Το Wiki mas!

Συζήτηση

Εννοιολογικοί Χάρτες (Cmap) Ένας εννοιολογικός χάρτης χρησιμοποιείται για τη συλλογή, εξερεύνηση και ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης. Αποτελείται από κόμβους (nodes), κελιά (cells) που περιέχουν έννοιες, στοιχεία, ή ερωτήσεις, και συνδέσμους. Οι σύνδεσμοι φέρουν τίτλο που εξηγεί τη σχέση ανάμεσα στους κόμβους και δείχνουν την κατεύθυνσή τους με βέλος που δείχνει την κατεύθυνση της σχέσης και μπορεί να διαβαστεί σαν μια πρόταση,

Εικόνες και Γραφικά Animations

Δημιουργία Logo

Δημιουργία Video Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγια - Quiz

Δημιουργία Comic

Δημιουργία τρισδιάστατου e-book

Αρμοδιότητες 1.Διαχείριση Wiki 2.Logo και Animation 3.Comic 4.Εικόνες και γραφικά 5.Βίντεο και Φωτογραφίες (επεξεργασία) 6.Εισαγωγική σελίδα (Φωτογραφίες, Τοποθεσία σχολείου, Περιγραφή) 7.Έρευνα (ερωτηματολόγια, αξιολόγηση, γραφήματα) 8.Παρουσιάσεις και άρθρα 9.Πειράματα 10.Μεταφράσεις 11.Άλλες προτάσεις