Τηλεοδοντιατρική σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της Αριζόνας Επιβλέπουσα καθηγήτρια : Αθανασοπούλου Χ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επικοινωνιες-δικτυα-διαδικτυο-ιστοσελιδεσ
Advertisements

Εργασία στην πληροφορική Βλαδένης Θεόδωρος Ευσταθίου Στέλιος Θεοδοσίου Σωτήρης.
υπηρεσία τηλεκπαίδευσης επανάσταση στη διδασκαλία
Τηλεϊατρική Η χρήση τηλεπικοινωνιών, ακουστικών, οπτικών και άλλων, και οι τεχνολογίες επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληροφοριών για την παροχή υπηρεσιών υγείας.
Υποστήριξη του Υπολογιστή σας μ’ ένα “κλικ” !. H PROFITEL σε συνεργασία με την I.T.OpenSolutionS σχεδίασε και παρέχει στους συνδρομητές της, τη νέα πρωτοποριακή.
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Η πληροφορική στην προαγωγή της οδοντικής υγείας σε παιδιά
Καθαρισμός ανάμεσα στα δόντια με νήμα
Βάσεις δεδομένων οργάνωσης οδοντιατρείου και ιατρικού φακέλου
Προαγωγή της οδοντικής υγείας των καπνιστών με τη βοήθεια της πληροφορικής.
Οδηγίες για Έλεγχο της Στοματικής Υγείας των μαθητών και Φθορίωση
Τηλεοδοντιατρική-TDA Σιάβος Νικόλαος Τσεβεκίδης Ιωάννης Χρυσομάλλης Θεόδωρος.
WIFI-Aσύρματα Δίκτυα.
Επιχειρηματικά Μοντέλα Ανάπτυξης και Προώθησης Δικτύων Οπτικών Ινών
ΠΜΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κατεύθυνση ΤΕΔΑ Τεχνολογίες Διαχείρισης Ασφάλειας Security Management Engineering Τμήμα Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008 E - learning.
ΤΖΙΜΠΕΗ ΠΟΥΝΑΡ. Λίγα λόγια για τηλεοδοντιατρική…  Αποτελεί ένα νέο τρόπο επικοινωνίας,αποσκοπώντας την πληρέστερη οδοντιατρική φροντίδα στους ασθενείς.
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
Μάθημα: Πληροφορική Οδοντιάτρων 4 ο εξάμηνο Ομάδα: Αργυρού Αντώνης Δαμιανού Στεφανία Ιωάννου Παναγιώτα
Ματθαιοπούλου Καλλισθένη Σολωμού Γεωργία Χριστοδουλίδης Στέφανος
Η Σύγχρονη Τεχνολογία Επεξεργασίας Εικόνας Στην Οδοντιατρική.
Cerec Εργασία στο μάθημα «Εφαρμογές Οδοντιατρικής Πληροφορικής» των μαθητών: Αντωνόπουλος Αντώνης Ζαφειρίου Σταύρος-Παναγιώτης Έτος: 2013 Αριστοτέλειο.
Δημοτικό Σχολείο Βραχναιίκων Σχολικό Έτος
Χρύσια Τρίγγου Ηρακλής Ευαγγέλου. Σε απομακρυσμένες περιοχές όπου οδοντιατρικές κλινικές είναι δυσεύρετες, οι οδοντικοί υγιεινολόγοι επισκέπτονται τα.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σχολή : Επιστημών Υγείας Τμήμα : Οδοντιατρικής Μάθημα : Οδοντιατρική Πληροφορική Επιβλέπουσα Καθηγήτρια : Aθανασοπούλου.
DENTSIM Λογισµικό προσοµοίωσης για Οδοντιατρική Εκπαίδευση Κυτίδης Αναστάσιος Ζουρούδη Στυλιανή.
ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Παρουσίαση και αξιολόγηση της πρότασης.
Το άγχος για τον οδοντίατρο
Η τηλεοδοντιατρική στις απομακρυσμένες περιοχές
Η Αξία της Πρόληψης και Προαγωγής
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Τηλεκπαίδευση Χαρίκλεια Τσαλαπάτα Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής
Τα Clinical Decision Support Systems (CDSSs) είναι προγράμματα σχεδιασμένα να παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη σε επιστήμονες υγείας που καλούνται να.
Ε ΡΓΑΣΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΜΑ : ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ : Εμμανουηλίδης Γεώργιος & Καρατζιούλας Κωνσταντίνος.
Σ. ΤΣΙΓΑΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΔ ΕΠ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ GIS ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ «ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ.
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κέντρο Υποστήριξης Τεχνολογιών Πληροφορικής 1 Υπηρεσίες Κέντρου Υποστήριξης Τεχνολογιών Πληροφορικής ΚΥΤΠ (1) Η.
Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία
Εφαρμογές οδοντιατρικής πληροφορικής εργασία οδοντιατρικού ιστολόγιου
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Εργασία Πληροφορικής 2 ου Εξαμήνου Συστήματα Στήριξης Οδοντιατρικής Απόφασης (ΣΣΟΑ) Δημάδης Αργύρης Θεοδοσοπούλου Ζωή Παπαδούλης Κων/νος.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Εργασία του/της…...
Μόραλη Αθανασία Νούλα Ζωή Παπαδάκη Σοφία
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
5o Συνέδριο ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ, Πειραιάς, 4-5 Οκτωβρίου 2008 «Υπηρεσία IP τηλεφωνίας του ΠΣΔ και συνεργατικά εργαλεία» Κισσανδράκης Γεώργιος Πανεπιστήμιο Κρήτης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΙΡΗΣΕΩΝ Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Η.
3.4 ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ.
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
© 2015 Ασφαλή Λειτουργικά Συστήματα Σχετικά με το μάθημα… Ασφαλή Λειτουργικά Συστήματα Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ Εναλλακτικές λύσεις και αξιολόγηση αυτών.
Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση 1 Δεκεμβρίου 2014 Βλάσης.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΛΙΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Μέθοδοι οργάνωσης νοσηλευτικής εργασίας Κατά ασθενή μέθοδος
ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΛΗΣ.
Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων Δρ. Γιώργος Αγγελινός Περίγραμμα μαθήματος & τρόπος αξιολόγησης.
Η Χρήση των Φορητών Συσκευών όπως το Έξυπνο Κινητό Τηλέφωνο (Smartphone), η Φορητή Ταμπλέτα (Tablet) & ο Φορητός Η/Υ (Notebook) στην Καθημερινή Κλινική.
Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας & Ψηφιακών Συστημάτων Ζητήματα ασφάλειας στις εφαρμογές της ψηφιακής τηλεόρασης Σωκράτης Κ. Κάτσικας.
Cloud Computing Το cloud computing παρέχει υπηρεσίες υπολογισμού, λογισμικού, πρόσβασης σε δεδομένα και αποθήκευσης που δεν απαιτούν ο τελικός χρήστης.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Κεφάλαιο 2 Αναδυόμενοι Πληθυσμοί και Υγεία
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Σημερινό μάθημα 1 Δίκτυο υπολογιστών - Διαδίκτυο
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Προβλήματα που πρέπει να λυθούν
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Συγγραφέας: Ζαγκότας Στεφανος Επιβλέπων Καθηγητής: Ούτσιος Ευάγγελος
Ίσια δόντια = όμορφο χαμόγελο και στοματική υγεία
Ψηφιακή ευκαιρία: μια μεγάλη ευκαιρία! Πως να την διεκδικήσετε;
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τηλεοδοντιατρική σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της Αριζόνας Επιβλέπουσα καθηγήτρια : Αθανασοπούλου Χ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Οδοντιατρικής Φοιτητές: Μπόφτσης Πέτρος Βακιρτζιάν Γεώργιος Αλέξανδρος

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν  Υψηλό ποσοστό φθοράς των δοντιών των παιδιών σε σχέση με το εθνικό ποσοστό  Μειωμένη επίσκεψη των παιδιών στον οδοντίατρο λόγω: – έλλειψης επαρκούς αριθμού οδοντιατρικής περίθαλψης – γεωγραφικής απόστασης – έλλειψης μεταφορικών μέσων

Η γεωγραφική απόσταση από την οδοντιατρική κλινική

Παλαιότερη μέθοδος οδοντιατρικής περίθαλψης μαθητών  Πριν το 2008 μια ομάδα 30 μαθητών μεταφέρονταν με ένα λεωφορείο από τα σχολεία τους στο HHCC για παροχή οδοντιατρικής φροντίδας.  Τετράωρη παραμονή των παιδιών στην κλινική για παροχή λεπτά οδοντιατρικής φροντίδας.  Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι μαθητές να χάνουν αρκετές ώρες μαθήματος.

Τηλεοδοντιατρική σε σχολεία  Παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης σε μαθητές σχολείων της περιοχής από μια κινητή οδοντιατρική μονάδα από το HHCC  Διεξαγωγή του προγράμματος 2 φορές την εβδομάδα  Πρώτη εφαρμογή του τον Σεπτέμβριο του 2008

Η κινητή αυτή μονάδα αποτελείται από:  Έναν τηλεοδοντίατρο που είναι ο παιδοοδοντίατρος της οδοντιατρικής κλινικής του HHCC  Έναν οδοντίατρο που παρέχει προληπτικές οδοντιατρικές υπηρεσίες και είναι συντονιστής του σχολικού προγράμματος και της τηλεοδοντιατρικής  Φοιτητές οδοντιατρικής από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνας που παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης στο πρόγραμμα  Έναν βοηθό οδοντιάτρου που βρίσκεται στο σχολικό πρόγραμμα σε εθελοντική βάση

Προϋποθέσεις εφαρμογής Εξοπλισμός : 1)Κάθε σχολείο πρέπει να έχει ένα σχεδιασμένο χώρο που θα υποδεχτεί τον οδοντιατρικό εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός παραμένει αποθηκευμένος σε κάθε σχολείο. 2)Φυσικός εξοπλισμός (Hardware) 3)Λογισμικό ( software)

Φυσικός εξοπλισμός (1/2)  Πρόσθετη στοματική κάμερα:  για φωτογραφίες προσώπου, χειλιών και πρόσθιων δοντιών  για χαρτογράφηση των τραυμάτων των χειλιών  για την σύνδεση φωτογραφιών του ασθενή με το αρχείο του  Ενδοστοματική κάμερα:  για ψηφιακή σύναψη εγγράφων των ενδοστοματικών χαρακτηριστικών.  χρήσιμες εξαιτίας της μεγάλης έντασης του φωτός και των μεγεθυντικών ικανοτήτων  χρήση στην εντόπιση μόλυνσης και τερηδόνας που είναι δύσκολη η πρόσβαση.

Φυσικός εξοπλισμός (2/2)  Φορητός οδοντιατρικός ακτινογράφος :  δυνατότητα μετακίνησης  ταχεία λήψη ακτινογραφιών  υψηλότερη ανάλυση από τους κλασικούς οδοντιατρικούς ακτινογράφους.  Ανιχνευτικοί μηχανισμοί Laser και φθορισμού για την τερηδόνα:  Πρόσφατες, άμεσες τεχνολογίες για τον εντοπισμό της τερηδόνας στα αρχικά της στάδια και την ταχεία αντιμετώπιση της.

Λογισμικό  Δίκτυα : ♦ WAN και LAN αλλά κυρίως WAN για μεταφορά δεδομένων από απόσταση όπως ψηφιακές ακτινογραφίες και αποτελέσματα εξετάσεων  Ασφάλεια δεδομένων: ♦ Διασφάλιση προσωπικών δεδομένων ασθενών από κακόβουλο λογισμικό ή αλλοίωση με το πέρας του χρόνου, διαμέσου κρυπτογράφησης  Λογισμικό εικόνας(Televere’s TigerView Professional): ♦ για να δούμε εικόνες που έχουν παρθεί από ψηφιακή ακτινογραφία ♦ έχει χαμηλό κόστος αγοράς επειδή μπορεί να συνδυαστεί με τα περισσότερα μηχανήματα εξοπλισμού

Πλεονεκτήματα νέου προγράμματος  Οι μαθητές χάνουν λιγότερες διδακτικές ώρες αφού η οδοντιατρική τους περίθαλψη πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου.  Εξέταση περισσότερων παιδιών (το 88% των μαθητών σε σχέση με το 63% πριν την έναρξη του προγράμματος).  Αύξηση των ασθενών στην κλινική που συνεπάγεται αύξηση εσόδων

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ