Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

DENTSIM Λογισµικό προσοµοίωσης για Οδοντιατρική Εκπαίδευση Κυτίδης Αναστάσιος Ζουρούδη Στυλιανή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "DENTSIM Λογισµικό προσοµοίωσης για Οδοντιατρική Εκπαίδευση Κυτίδης Αναστάσιος Ζουρούδη Στυλιανή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 DENTSIM Λογισµικό προσοµοίωσης για Οδοντιατρική Εκπαίδευση Κυτίδης Αναστάσιος Ζουρούδη Στυλιανή

2 Χρήση λογισμικών προγραμμάτων στην οδοντιατρική εκπαίδευση Προσομοίωση με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας έχει γίνει εμφανής στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Στην οδοντιατρική έχει εκτεταμένη χρήση στην εκπαίδευση, ιδίως στον τομέα των προκλ ι νικών μαθημάτων. Π ροσφέρει πρακτική στους φοιτητές και τεκμηρίωση της περίθαλψης, βελτίωση της παροχής του υποστηρικτικού υλικού, όπως διαγράμματα, εγχειρίδια, κλπ.

3 Παράγοντες που φαίνεται να κινούν το ενδιαφέρον είναι η επιθυμία να παρέχεται μια ομαλότερη μετάβαση των φοιτητών στην κλινική, για να υποστηρίξει και να ενισχύσει την εργονομία, να διευρύνει την προκλινική εμπειρία των φοιτητών με τη εισαγωγή πρόσθετων μοντέλων που μιμούνται πραγματικές συνθήκες ασθενούς.

4 Dentsim Μια τέτοια μονάδα προσομοίωσης είναι το dentsim. Είναι διαθέσιμο από το 1997. Η μονάδα αποτελείται από μια προσομοίωση ασθενή ή το ανδρείκελο με το κεφάλι, οδοντιατρική χειρολαβή και το φως, υπέρυθρη κάμερα, και δύο υπολογιστές. Η κεφαλή του ανδρείκελου και της χειρολαβής περιέχει υπέρυθρες εκπομπές που επιτρέπουν στην υπέρυθρη κάμερα να ανιχνεύει τον προσανατολισμό τους στο χώρο.

5 O φοιτητής προετοιμάζει ένα δόντι στο κεφάλι του ανδρείκελου και ο υπολογιστής μπορεί να διαμορφώσει μια εικονική εικόνα του δοντιού που παρασκευάζεται στον υπολογιστή. Το εικονικό δόντι μπορεί στη συνέχεια να συγκριθεί με την ιδανική προετοιμασία που εγκρίθηκε από τη σχολή και άφθονη, λεπτομερής οπτική ανάδραση μπορεί να δοθεί, συμπεριλαμβανομένης μιας βαθμολόγησης. Η μονάδα μπορεί να αξιολογήσει την διεργασία της παρασκευής και όχι μόνο το τελικό προϊόν.

6 Κατάλογος των Οδοντιατρικών Σχολών με Dentsim στα προγράμματα σπουδών τους : Case Western Reserve University, Οχάιο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, Μινεσότα University of Pennsylvania, Philadelphia Virginia Commonwealth University, Virginia Meharry Medical College, Τένεσι

7

8 DENTSIM και ανάπτυξη δεξιοτήτων Οι φοιτητές μπορούν να έχουν πρόσβαση άμεσα σε πληροφορίες σχετικά με τις προετοιμασίες τους, να επανεξετάζουν τις τεχνικές τους σε πραγματικό χρόνο, να καθορίζουν που είναι οι αδυναμίες τους. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή για επανεξέταση κατά τις μη προγραμματισμένες ώρες (και τα Σαββατοκύριακα).

9

10 Πλεονεκτήματα Dentsim Σωστή χρήση των οδοντιατρικών οργάνων - οι σπουδαστές μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά την υψηλής ταχύτητας χειρολαβή, περιστροφική όργανα κοπής, καθρέφτης, ανιχνευτήρας κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της οδοντιατρική σχολής Αυτοαξιολόγηση - οι μαθητές έχουν απεριόριστη, άμεση και αντικειμενική πρόσβαση σε λεπτομερή ανατροφοδότηση του έργου τους. Tο σύστημα περιλαμβάνει 3D γραφικά, διατομές, μετρήσεις, και ζουμ χαρακτηριστικά. Οι μαθητές μπορούν να δουν τις διαδικασίες τους από μία 3D προοπτική.

11 Ταχύτερη απόκτηση δεξιοτήτων - οι έρευνες που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι οι φοιτητές καταφέρνουν την επίτευξη της κατάρτισης με βάση το επίπεδο δεξιοτήτων με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι με τις παραδοσιακές μονάδες προσομοιωτή. Το DentSim Lab είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξοικείωση με τον οδοντιατρικό εξοπλισμό. Ο φοιτητής θα μάθει περισσότερα σε προκλινικό επίπεδο και θα είναι καλά προετοιμασμένος για την έναρξη της κλινικής του δραστηριότητας.

12 Μειονεκτήματα Dentsim Μεγάλο κόστος - οι τρέχουσες μονάδες είναι ακριβές. Το κόστος της κάθε μονάδας είναι περίπου $ 70.000. Νέα λογισμικά του προγράμματος είναι επίσης ακριβά περίπου 6.000 δολάρια το καθένα. Δυσκολίες συντήρησης και επισκευής του εξοπλισμού. Απουσία καθηγητών με εκπαιδευτικές τακτικές μέσω του dentsim.

13 Κριτικές Ο Δρ Ana Treviño - Κοσμήτορας της Ιατρικής και Χειρουργικής Πρόγραμμα Οδοντίατρος / Tecnológico de Monterrey, Μεξικό: ‘’Είναι σημαντικό για τους μαθητές μας να γνωρίζουν τη σημασία και το αντίκτυπο ενός mm, στην Οδοντιατρική, και με την τεχνολογία DentSim θα μπορούσαμε να κάνουμε σίγουρα μια οπτική, αντικειμενική και με αξέχαστο τρόπο εκπαίδευση’’ - Ο φοιτητής οδοντιατρικής Ryan Muller από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα: ‘’Η ακριβής και άμεση πληροφόρηση που παρέχεται από το Dentsim μου επέτρεψε να μεγιστοποίησω το χρόνο που πέρασα στην προκλινική ανάπτυξη των δεξιοτήτων που χρειάζομαι ως οδοντίατρος’’.

14 Ένα σχετικό video παρουσίασης του dentsim: http://www.dentsimlab.com/

15 Βιβλιογραφία www.dentsimlab.com http://scratchpad.wikia.com/wiki/Dental_Sim ulation_Technology http://scratchpad.wikia.com/wiki/Dental_Sim ulation_Technology http://www.google.gr/photos http://www.google.gr

16 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "DENTSIM Λογισµικό προσοµοίωσης για Οδοντιατρική Εκπαίδευση Κυτίδης Αναστάσιος Ζουρούδη Στυλιανή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google