Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τηλεϊατρική Η χρήση τηλεπικοινωνιών, ακουστικών, οπτικών και άλλων, και οι τεχνολογίες επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληροφοριών για την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τηλεϊατρική Η χρήση τηλεπικοινωνιών, ακουστικών, οπτικών και άλλων, και οι τεχνολογίες επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληροφοριών για την παροχή υπηρεσιών υγείας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τηλεϊατρική Η χρήση τηλεπικοινωνιών, ακουστικών, οπτικών και άλλων, και οι τεχνολογίες επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληροφοριών για την παροχή υπηρεσιών υγείας ή για την υποστήριξη της προσωπικής υγιεινής φροντίδας σε απομακρυσμένα μέρη.

2 Μορφές τηλεπικοινωνίας
Τηλεφωνική γραμμή Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές – Δίκτυο Internet Τηλεδιάσκεψη Λογισμικό

3 Κατηγορίες Υπηρεσιών Τηλεϊατρικής
Τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας Τηλεδιάσκεψη Μεταφορά δεδομένων μέσω Η/Υ - ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς κ.ά. Επικοινωνία μέσω WWW - websites - βάσεις δεδομένων - e-support, e-therapy

4 Συμβολή στην ανάπτυξη των υπηρεσιών Υγείας
κάλυψη αναγκών σε περιοχές ιδιαίτερα δυσπρόσιτες και με ελλείψεις σε υπηρεσίες Yγείας καλύτερη κατανομή έργου και απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού στην παροχή υπηρεσιών Υγείας καλύτερη και αποδοτικότερη οργάνωση των δεδομένων του συστήματος προς όφελος του χρήστη των υπηρεσιών.

5 Τηλεψυχιατρική η παροχή υπηρεσιών στο χώρο της ψυχικής υγείας από απόσταση, μέσω τηλεπικοινωνιακής τεχνολογίας

6 Εθνικά Προγράμματα Τηλεψυχιατρικής στον κόσμο
Εθνικά Προγράμματα Τηλεψυχιατρικής στον κόσμο Η.Π.Α. (25) Καναδάς Μ.Βρετανία Νορβηγία Φιλανδία Αυστραλία

7 Εφαρμογές ΤΨ

8 Γενικές κατηγορίες εφαρμογών
Υπηρεσίες που απαιτούν την άμεση επικοινωνία του χρήστη Υπηρεσίες που απαιτούν τη συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών της ψυχικής υγείας Υπηρεσίες παροχής πληροφοριών προς τους χρήστες Υπηρεσίες τηλε-εκπαίδευσης Υπηρεσίες τηλε-διοίκησης

9 Τηλεδιάσκεψη Low bandwidth / High bandwidth Βιντεοδιάσκεψη

10 Εφαρμογές Τηλεδιάσκεψης
ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

11 Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος

12 Δίκτυο Τηλεψυχιατρικής ΚΛΙΜΑΚΑς
Δίκτυο Τηλεψυχιατρικής ΚΛΙΜΑΚΑς

13 ΤΗΛΕΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΗΛΕΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

14 ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ αυξανόμενη ανάγκη για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, που συχνά υπερβαίνει το ανθρώπινο δυναμικό που διατίθεται σύγχρονη ανάγκη κάλυψης της περιφέρειας με υγειονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

15 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ Στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας το εργαλείο της επαφής – διαγνωστικής και θεραπευτικής – με τον χρήστη συνίσταται αποκλειστικά στη λεκτική και εξωλεκτική επικοινωνία. Το γεγονός αυτό καθιστά τα σύγχρονα συστήματα ΤΨ ικανά να διευκολύνουν την πλήρη διεκπεραίωση μεγάλου μέρους των εργασιών κατά την παροχή υπηρεσιών.

16 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ Μη φυσική επαφή Είδος περιστατικών - Συνεργατικότητα
(κρίση, παρανοϊκός ιδεασμός, μικρή αντιληπτική ικανότητα κ.ά.) Τεχνικοί όροι (εξοπλισμός, δίκτυο, συμβατότητα) Κόστος εφαρμογής Εξειδίκευση

17 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Ζητήματα ηθικής – δεοντολογίας Ασφάλεια δεδομένων
Αξιολόγηση - κλινική αποτελεσματικότητα - Cost – Benefit - Cost – Effectiveness


Κατέβασμα ppt "Τηλεϊατρική Η χρήση τηλεπικοινωνιών, ακουστικών, οπτικών και άλλων, και οι τεχνολογίες επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληροφοριών για την παροχή υπηρεσιών υγείας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google