Απόσπασμα στα ελληνικά από το eTwinning in the classroom: a showcase of good practice (2008-2009) της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση προτεινόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος
Advertisements

Απλά παραδείγματα συνεργασιών. «8 μήνες- 8 αξίες» •Στόχος: Μέσω δραστηριοτήτων στα πλαίσια 8 πανανθρώπινων αξιών και στα δύο αδελφοποιημένα σχολεία, τα.
GRUNDTVIG Nikolai Frederik Severin Grundtvig ( )
Το παιδαγωγικό πλαίσιο ενός έργου eTwinning. Το eTwinning προσφέρει προστιθέμενη αξία στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από: •Τη Bιωματική Μάθηση •Τα.
Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα
Η νέα Πύλη eTwinning Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Απόσπασμα στα ελληνικά από το eTwinning in the classroom: a showcase of good practice ( ) της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning.
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
FM Group FM 4 SUCCESS ΚαλΩς Hρθατε στην.
Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Έργο «Take Care»: Οδηγός Ορολογίας Ιατρικής Περίθαλψης για Μετανάστες Διάρκεια: από 1 Νοεμβρίου 2012 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014.
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
Μάθημα Αγγλικής Γλώσσας 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008 E - learning.
Συνεργασιακή δράση «Γλώσσα και Μαθηματικά μέσα από τη λογοτεχνία»
Δημήτριος Σουλιώτης Διευθυντής ΙΕΚ Γλυφάδας
Η Πύλη eTwinning.net Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και
Απόσπασμα στα ελληνικά από το eTwinning in the classroom: a showcase of good practice ( ) της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning.
«Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» «Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ.
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
European Commission. 1975: πρώτη δράση της κοινότητας: κινητικότητα φοιτητών Σεπτέμβριος 1980: Δίκτυο Ευρυδίκη Κεντρική Μονάδα & 9 Εθνικές Μονάδες Ανταλλαγή.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
Ικανότητες Εκπαιδευτικών 6 Οκτωβρίου 2014 Caroline Kearney Ανώτερη Υπεύθυνη Έργου και Εκπαιδευτική Αναλύτρια.
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
«Περισσότερες Εμπειρίες, Περισσότερες Γνώσεις, Περισσότερη Χαρά»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Έργο: Ψηφιακό Σχολείο. Πράξη «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός.
Ο τομέας της Πληροφορικής
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Η Εθνική Χαρτοθήκη συναντά τους μαθητές. Η Εθνική Χαρτοθήκη ιδρύθηκε το 1997 ως Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ) - Εθνική.
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ Κ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ
“We mean Business” Επενδύουμε στους νέους, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα Ιφιγένεια Γεωργιάδου ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 16 Οκτωβρίου.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Το ΠΕΑΠ στα Νέα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 11/10/2010 Μ. Μ. (MEd)
Εκπαίδευση σταδιοδρομίας στο ελληνικό δημοτικό σχολείο
Πρόγραμμα Σπουδών ΤΠΕ-Τεχνολογίες Πληροφορίας Επικοινωνίας ΣΤ’ τάξης.
Σύνδεση στόχου με Πληροφορική 1 Παραδείγματα κριτικής σκέψης –Δημιουργία ιστοσελίδας ή video clip με καθορισμένα κριτήρια για ένα θέμα της επικαιρότητας.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τούλιου Ευτυχια Τάξη: Β΄, ΣΤ΄
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
DAF Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γερμανικά ως Ξένη Γλώσσα Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Αθήνα 13 Μαρτίου Μαρτίου.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μια τάξη να μας χωρά …»
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
Διδάσκοντας κι εξερευνώντας την Τοπική Ιστορία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius
Κινητικότητα Προσωπικού (ΚΑ1)
Το ΠΕΑΠ στα Νέα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Ένας Χρόνος ΠΕΑΠ Επίκουρη Καθηγήτρια Ευδοκία Καραβά
Εκπαιδευτική Διαδικασία και Μάθηση στο Νηπιαγωγείο
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
Η δραστηριότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Inspiring Science Education ( προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
«Γνωρίζοντας το μελλοντικό μου σχολείο» 71o Νηπιαγωγείο Πατρών
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Απόσπασμα στα ελληνικά από το eTwinning in the classroom: a showcase of good practice ( ) της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning «Only ordinary water»

Η διαμόρφωση του έργου Το Kungshögskolan έχει συμμετάσχει σε δεκαπέντε έργα eTwinning. Ιδού μερικοί τίτλοι: Only Ordinary Water, the Global Fairytale Book, the Adventurous Travelling Dolls, and Our Blue Planet. Το eTwinning έργο Only Ordinary Water είναι για το περιβάλλον. Ο στόχος ήταν να αναδείξει τις περιβαλλοντικές πτυχές του νερού στην καθημερινή ζωή. Στο έργο έλαβαν μέρος μαθητές από τη Σουηδία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουγγαρία. Χρησιμοπoίησαν τόσο το TwinSpace, το οποίο ήταν κοινό, όσο και τους ιστοχώρους των σχολείων για να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα του έργου. Οι μαθητές έκαμαν επισκέψεις πεδίου σε πυργοδεξαμενές υδάτων, σε εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων, σε ταμιευτήρες, όπου αναπτύσσονται υδρόβια φυτά, σ’ ένα οικολογικό χωριό, κλπ. Πήραν φωτογραφίες, έγραψαν ιστορίες και έκαναν παρουσιάσεις με το PowerPoint τις οποίες δημοσίευσαν σε ιστοσελίδες. Επίσης τραγούδησαν και ηχογράφησαν τα "τραγούδια του νερού». Ο αντίκτυπος Οι μαθητές δούλεψαν συνεργατικά και έμαθαν ο ένας απ’ τον άλλο. Ευχής έργο θα ήταν να υπήρχε κάποιος εκπαιδευτικός υπεύθυνος γι’ αυτά τα είδη των έργων. Κάποιος που επιπλέον θα είχε χρόνο για την παρακολούθηση του έργου, για την υποστήριξη κι άλλων εκπαιδευτικών, για τη παροχή κινήτρων στους μαθητές., για την ανάπτυξη και συντήρηση των ιστοσελίδων κλπ. Το μέλλον Η Marie Wesén είναι βέβαιη ότι το Kungshögskolan θα εμπλακεί στο μέλλον σε eTwinning έργα, είτε ως σχολείο συνολικά είτε ως μεμονωμένες τάξεις. Τα παιδιά έγραψαν ιστορίες και ζωγράφισαν εικόνες, που μετά τις ψηφιοποίησαν. Επίσης οι μαθητές ηχογράφησαν τις φωνές τους και τις έβαλαν όλοι μαζί στις παρουσιάσεις τους στο PowerPoint και στο Moviemaker. Οι πιο μεγάλοι βοήθησαν τους νεότερους. Οι εκπαιδευτικοί όρισαν μια ομάδα μαθητών να βοηθούν τους συμμαθητές τους. Όλες οι τάξεις στο Kungshögskolan έχουν έναν «ευέλικτο» και έξυπνο επιτελείο, που χάρη σ’ αυτό η δουλειά στο eTwinning έγινε ευκολότερη. Το eTwinning στο Kungshögskolan  Το σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Kungshogskolan PrimarySchool,, στο Oxie, Malmo, στη Σουηδία έχει συμμετάσχει σε 15 eTwinning έργα. Μερικά είναι: Only Ordinary Water, the Global Fairytale Book, the Adventurous Travelling Dolls, and Our Blue Planet.  Στο παρόν έργο πήραν μέρος 100 μαθητές και 8 εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί Ο υποδιευθυντής: «Μαθητές που έχουν δασκάλους, οι οποίοι εκτελούν διεθνή συνεργασία, έχουν την ευκαιρία να βιώσουν περισσότερα... να εξασκηθούν σε μια ξένη γλώσσα και να συνεργαστούν με τους ομολόγους τους σε άλλες χώρες.» «Μόλις είχαν λάβει μέρος και πήραν τη γεύση του πρώτου έργου, οι εκπαιδευτικοί ήθελαν περισσότερα.» Η Marie Wesén, εκπαιδευτικός: «Ως δάσκαλος, συχνά εμβαθύνεις τις διδακτικές προσεγγίσεις σου. Τείνεις να χτίζεις πάνω σε όσα έχεις ήδη κάμει και να κάνεις κι άλλα παρόμοια. Όταν άρχισα με το eTwinning διαπίστωσα την άμεση διεύρυνση της προσέγγισής μου αυτής.» Only ordinary water 2

«Ανυπομονώ για τη κυκλοφορία του νέου TwinSpace. Τα εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης (PDWs) είναι πολύ σημαντική πηγή έμπνευσης για τους εκπαιδευτικούς. Η συνάντηση με συναδέλφους με το ίδιο ενδιαφέρον για διεθνή έργα και η συνεργασία μαζί τους δίνουν πρόσθετη πηγή ενέργειας και ενθουσιασμό» Παράγοντες επιτυχίας Η προσωπική αφοσίωση των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που θα βοηθήσει να γίνει το έργο με επιτυχία. Η εμπειρία υλοποίησης άλλων ευρωπαϊκών έργων, η καλή υποστήριξη των ΤΠΕ και η υποστήριξη της διαχείρισης είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες. Εάν το έργο προϋποθέτει περισσότερες από μία τάξεις και περισσότερους από έναν εκπαιδευτικούς, είναι σημαντικό που θα υπάρχουν περισσότερα από ένα σχολεία- εταίροι. Οι 5 εταίροι (maximum) εξασφαλίζουν ότι το έργο θα "επιζήσει" ακόμη και αν εξαφανιστούν ένας ή δύο συνεργάτες. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να κάνουμε τους δασκάλους να κατανοήσουν ότι τα eTwinning έργα δεν είναι κάτι επιπλέον, αλλά αποτελούν κάτι που μπορεί να γίνει εντός των κανονικών εργασιών στο σχολείο, ως μέρος του προγράμματος σπουδών. Μέσα από ένα eTwinning έργο, μπορείτε να δώσετε στη διδασκαλία σας μια επιπλέον διάσταση και να κινήσετε την περιέργεια των μαθητών σας για άλλες χώρες και πολιτισμούς, να αναπτύξουν μια ξένη γλώσσα με έναν φυσικό τρόπο και να τους δώσετε την ευκαιρία να συνεργαστούν με άλλους συνομηλίκους τους στην Ευρώπη σε διαφορετικά ζητήματα και θέματα. 3

Η ταυτότητα του έργου Τίτλος: Only ordinary water Γλώσσα : Αγγλική Ηλικία μαθητών : Στόχοι: Θα θέλαμε οι μαθητές να μάθουν περισσότερα για τις φυσικές επιστήμες στη περιοχή γύρω τους, να χρησιμοποιούν τα μαθηματικά με διαφορετικούς τρόπους και να είναι ενήμεροι για το πώς μπορούμε να προστατεύουμε τη Γη. Σχολεία :  KUNGSHÖGSSKOLAN, MALMÖ/Sweden (Ιδρυτής)  PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA NR 2, Strzelce Opolskie, Poland (Ιδρυτής) Άλλα σχολεία:  JONAVA JUSTINAS VAREIKIS, Basic School (Lithuania),  OŠ OSKARJA KOVAČIČA ŠKOFIJE (Slovenia)  ABBEY PARK MIDDLE SCHOOL, West Midlands (UK) Twinspace 313&fuseaction=home.mainνα Ιστοχώρος Ιστολόγια (ελεγχόμενη πρόσβαση) Χρονοπρογραμματισμός doc Τραγούδια για το νερό Σουηδία: Σλοβενία: Πολωνία: Το eTwinning στο Kungshögskolan  Το σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Kungshogskolan PrimarySchool,, στο Oxie, Malmo, στη Σουηδία έχει συμμετάσχει σε 15 eTwinning έργα.  Είναι ένας από τους ιδρυτές του έργου Only Ordinary Water.  Στο έργο αυτό πήραν μέρος 100 μαθητές και 8 εκπαιδευτικοί. Only ordinary water 4 Πυργοδεξαμενές ύδατος:  winspace/repository/21313/ pps, winspace/repository/21313/ pps  e/Eco/ecovillage.htm e/Eco/ecovillage.htm Πόσο νερό χρειάζεστε την ημέρα; Lithouania, Poland (ppt), Slovenia, Sweden, UK LithouaniaPolandSloveniaSwedenUK Ψηφιακές ιστορίες water.htm