Ερευνητική Εργασία Πως εργαζόμαστε κατά τις ομαδικές εργασίες;

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

Δ ι κ τ ύ ω σ η. Ορισμός Δικτύωσης  Η δικτύωση είναι μια διαδικασία που γεννιέται, αναπαράγεται και εξελίσσεται συνεχώς και περιλαμβάνει υπηρεσίες –
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
The riverside school DESING FOR CHANGE Greece 2011 ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ Μια απλή διαδικασία που αποτελείται.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Quiz για το διαδίκτυο !.
Εξατομικευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Στήριξης μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία Πηλείδου Κωνσταντίνα Σχολική Σύμβουλος ΕΑΕ.
Ημερίδα SafeLine: «Ασφάλεια στο κινητό internet» DIVANI CARAVEL, ΑΘΗΝΑ, # 01 ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ INTERNET Οι ευθύνες των γονιών, ο ρόλος των ΜΜΕ Γιάννης.
Ερευνητική Εργασία Πως εργαζόμαστε κατά τις ομαδικές εργασίες;  Πρώτα από όλα, το κάθε μέλος της ομάδας αναλαμβάνει έναν ρόλο. Μα ποιοι είναι αυτοί οι.
Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
1.1 Τίτλος Διδακτικής Πρακτικής «Ψυχική Υγεία – Διαπροσωπικές σχέσεις»
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Κείμενο Σελίδα 31. Ας φροντίσουμε, αδελφοί μου, να φυλάμε τη συνείδησή μας, όσο ακόμα βρισκόμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο, χωρίς να την προκαλούμε να μας ελέγξει.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
Η συγγραφή μιας διδακτορικής διατριβής Αριστείδης Ν. Χατζής Ε.Λ.Κ.Ε.16/12/2004.
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
Ο ΓεωργΟς και τα ΠαιδιΑ του
Ο Γεωργός και τα Παιδιά του
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» Σχ. έτος Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Λυμπέρη Παναγιώτα Τάξη: Β Κλασικό 13ο.
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
33ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι μαθητές της Ε’ δημοτικού εργάστηκαν ….. για το καλό του πλανήτη μας! Ο πλανήτης κινδυνεύει… πρέπει να δράσουμε!!!
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
“ΛΥΣΙΑΣ 2012” 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet.
E2 Τάξη Τίτλος προγράμματος: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»
ΕΡΕΥΝ ΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ :ΗΜΕΡΙΔΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Επιμόρφωση σε μεθόδους δημιουργικής μάθησης. Αναστασία Παναγιωτίδου Σχολική σύμβουλος Αγγλικής. M.Ed., Διδάκτορας ΔΠΘ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ Τι είναι η προσωπική ατζέντα; Που μπορεί να χρησιμεύσει στον χώρο εργασίας;
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
MANAGING APPOINTMENTS ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.
Μείωση της αποφυγής - avoidance reduction Λίγοι θεραπευτές σήμερα θα χρησιμοποιούσαν αυτή την προσέγγιση μεμονωμένα. Τη χρησιμοποιούν ως ένα μέρος του.
Παραδοτέο έργο : Προσαρμογή υλικού για τη διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε άτομα με αναπηρίες Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της.
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Η΄ Εξάμηνο Τμήματος Χρηματοοικονομικής.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΣΤΟΧΟΙ της ΠΥΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας ομάδας 2
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΞΗΣ
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
«Αυτοαντίληψη, επικοινωνία και συνεργατικότητα στο σχολικό περιβάλλον»
Εξισώσεις στις οποίες ο άγνωστος είναι προσθετέος
Ο Σωκρατικός διάλογος και η μαιευτική μέθοδος.
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο»
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤ’3
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. Καπετανάκης Δημήτρης Μπεκιάρης ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 3
Θρησκευτικά: Κεφάλαιο 22 Η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού
Slideshare.
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔIΚΤYΟΥ
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0»
Διαδικασία/Βήματα υλοποίησης
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ Μόνιος Αλέξανδρος1, Αμπραχίμ Σάρα – Ελένη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Καθηγητής,
ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Γεια σας! Τι κάνετε, ελπίζω να είστε όλοι καλά!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ερευνητική Εργασία Πως εργαζόμαστε κατά τις ομαδικές εργασίες; Πρώτα από όλα, το κάθε μέλος της ομάδας αναλαμβάνει έναν ρόλο. Μα ποιοι είναι αυτοί οι ρόλοι;

Ωραία!!! Και τι κάνει αυτός; Ο ρόλος του… 1. Πρακτικογράφου Ωραία!!! Και τι κάνει αυτός; Ο Πρακτικογράφος αναλαμβάνει να κρατάει σημειώσεις κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της ομάδας, είτε αυτές γίνονται στο σχολείο είτε στο σπίτι, είτε στην καφετέρια!!!

Δηλαδή στο τετράδιό του: καταγράφει τις σκέψεις, τις ιδέες, τις εργασίες κ.λπ. της ομάδας, σημειώνει πώς το κάθε μέλος της ομάδας βοήθησε σε όλα τα προηγούμενα, σημειώνει την ημερομηνία της συνεδρίασης, σημειώνει το ονοματεπώνυμο όσων δε συμμετείχαν στη συνεδρίαση, … δηλαδή θα πρέπει να είναι καλός στο γράψιμο!

Για πες μας τώρα με τι ασχολείται αυτός; Ο ρόλος του… 2. Συντονιστή Για πες μας τώρα με τι ασχολείται αυτός; Ο Συντονιστής: προγραμματίζει και οργανώνει τις εκτός σχολείου συνεδριάσεις της ομάδας (ορίζει σε συμφωνία με τα άλλα μέλη, την ημερομηνία, την ώρα και τα μέσα που θα χρειαστούν) και αφού πάρει τις σημειώσεις από τον φίλο του τον Πρακτικογράφο, αναλαμβάνει να πληκτρολογήσει στο Microsoft Word όσα έχουν καταγραφεί.

3. Ελεγκτή Ο ρόλος του… Δηλαδή; Ο Ελεγκτής αναλαμβάνει να πάρει από τον φίλο του τον Συντονιστή, την εργασία σε ηλεκτρονική μορφή και να ελέγξει αν είναι ποιοτική. Δηλαδή ελέγχει: το περιεχόμενο της εργασίας, την καλλιτεχνική επιμέλεια της εργασίας και αν έχουν τηρηθεί όλοι εκείνοι οι κανόνες που έχουμε συμφωνήσει να εφαρμόζουμε σε ένα έγγραφο Word.

Ελεγκτή Ο ρόλος του… Προσοχή!!! Προσοχή!!! Προσοχή!!! Προσοχή!!! Αν η εργασία υστερεί σε οτιδήποτε από τα παραπάνω, την ευθύνη φέρει κυρίως ο Ελεγκτής. Γι’ αυτό καλό είναι ο ελεγκτής: να μπορεί να εντοπίζει ορθογραφικά, συντακτικά κ.α. λάθη, να γνωρίζει καλά το Word ή το PowerPoint, και γενικά να επιδιώκει την τελειότητα!

4. Εμψυχωτή - Παρατηρητή Ο ρόλος του… Πως είπατε; Ο Εμψυχωτής – Παρατηρητής αναλαμβάνει: να εμψυχώνει όποιο μέλος της ομάδας συναντά δυσκολίες ή απελπίζεται, να στείλει την εργασία μέσω e-mail, στον υπεύθυνο καθηγητή. να βρίσκει λύση σε προβλήματα που πιθανώς θα προκύψουν (π.χ. αν χαλάσουν οι Η/Υ ή αν κοπεί το internet των μελών της ομάδας) να επιβλέπει την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων (π.χ. την έγκαιρη αποστολή εργασιών)

Εμψυχωτή - Παρατηρητή Ο ρόλος του… Προσοχή!!! Προσοχή!!! Προσοχή!!! Προσοχή!!! Αν η εργασία καθυστερήσει να παραδοθεί την ημερομηνία που έχει συμφωνηθεί, ή αν δεν βρεθεί λύση σε ενδεχόμενο πρόβλημα, … υπεύθυνος είναι κυρίως ο Εμψυχωτής – Παρατηρητής.

Συνοψίζοντας… Συντονιστής Ελεγκτής Πρακτικογράφος Απαιτείται Η/Υ & internet στο σπίτι Απαιτείται Η/Υ & internet στο σπίτι Πρακτικογράφος Εμψυχωτής - Παρατηρητής Δεν απαιτείται Η/Υ & internet στο σπίτι Απαιτείται Η/Υ & internet στο σπίτι

Ομαδικές Εργασίες Όπως θα καταλάβατε για να λειτουργήσει η ομάδα θα πρέπει ΟΛΑ τα μέλη να συμμετέχουν και να παίζουν τον ρόλο τους όσο καλύτερα μπορούν!!! Έτσι θα βοηθήσουν όχι μόνο την ομάδα τους, άλλα και όλο το τμήμα. Με τον τρόπο αυτόν θα πετύχουμε την τέλεια Ερευνητική Εργασία! Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί!

Και μην ξεχνάτε πως ο ένας πρέπει να βοηθάει τον άλλο και όλη η ομάδα να στηρίζει το μέλος που αντιμετωπίζει προβλήματα!

Σας ευχαριστώ πολύ!!! Ομαδικές Εργασίες Και τι γίνεται αν τα βρούμε σκούρα; Μη φοβηθείτε! Βοήθειααααα…… Εννοείται πως αν οποιοδήποτε μέλος της ομάδας ή όλη η ομάδα, συναντήσει δυσκολίες, να ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί στον καθηγητή της. Εκείνος θα χαρεί να βοηθήσει!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!