Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ Μόνιος Αλέξανδρος1, Αμπραχίμ Σάρα – Ελένη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Καθηγητής,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ Μόνιος Αλέξανδρος1, Αμπραχίμ Σάρα – Ελένη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Καθηγητής,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ Μόνιος Αλέξανδρος1, Αμπραχίμ Σάρα – Ελένη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Καθηγητής, 7ο Γυμνάσιο Αθηνών 2. Νοσηλεύτρια ΤΕ, Νοσοκομείο Κ.Α.Τ. Αθηνών 3. Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης Εισαγωγή: Η συμμετοχή των γονιών στη διάγνωση και αντιμετώπιση των φόβων των παιδιών είναι κρίσιμη και χρήσιμη. Έστω και αν οι φόβοι του παιδιού εκδηλώνονται στο χώρο του σχολείου, ίσως η πρωταρχική αιτία να βρίσκεται μακριά από αυτό. Σκοπός: Η παρούσα ανασκοπική μελέτη έχει ως στόχο να αναδείξει το ρόλο των γονέων στην αντιμετώπιση των φοβιών των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον. Μέθοδος Ανασκόπησης: Πραγματοποιήθηκε αναζήτηση ανασκοπικών άρθρων και ερευνητικών μελετών κατά την τελευταία πενταετία, στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων «Pubmed» και «Google Scholar» με λέξεις κλειδιά: αντιμετώπιση, φοβίες, σχολείο, γονέας. Αποτελέσματα: Είναι σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν ότι είναι θετικό οι γονείς να συνεργάζονται με το σχολείο. Κάποιος υπεύθυνος από το σχολείο -ο διευθυντής, ο δάσκαλος, ο σχολικός σύμβουλος-πρέπει να συναντήσει τους γονείς και να προσπαθήσει να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την οικογενειακή κατάσταση του παιδιού. Πρέπει επίσης να έχει υπόψη του ότι πηγή της ανησυχίας ή του φόβου του παιδιού μπορεί να είναι ένα οικογενειακό πρόβλημα και να προσανατολίσει τους στόχους του στη δημιουργία ενός κλίματος ευχάριστου και δημιουργικού γι’ αυτό. Ακόμη, είναι σημαντικό να δώσει στους γονείς να καταλάβουν ότι οι φόβοι που εκδηλώνουν τα παιδιά τους δεν είναι μια αυστηρά «οικογενειακή υπόθεση» αλλά κάτι που επηρεάζει όλους τους γύρω και έτσι να τους κάνει να αποδεχθούν και το σχολείο ως συνεργάτη. Συμπεράσματα: Η στάση των γονέων μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έγκαιρη διάγνωση αλλά και αντιμετώπιση των φοβιών των παιδιών τους που εμφανίζονται στο σχολείο. Βιβλιογραφία: Κολιάδης, Ε. (2002). Γνωστική ΨυχολογίαΓνωστική Νευροεπιστήμη και Εκπαιδευτική Πράξη. Δ' τόμος. Αθήνα. Παιδικοί φόβοι και φοβίες: Ο ρόλος του γονιού στη σωστή αντιμετώπιση. Διαθεσιμο στο Πρόσβαση στις 01/04/2018.


Κατέβασμα ppt "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ Μόνιος Αλέξανδρος1, Αμπραχίμ Σάρα – Ελένη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Καθηγητής,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google