Τα ιστολόγια (blogs) στην εκπαίδευση. •Τα δικτυακά ημερολόγια ή ιστολόγια (blogs), εμφανίστηκαν στις αρχές του 2000. Σήμερα αποτελούν φαινόμενο με παγκόσμιες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

Υλοποίηση Δικτυακού Τόπου Μουσείου Σχεδιασμός,Ανάπτυξη & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού ΗΥ-402.
Σημ.: Οι ώρες διδασκαλίας που αναφέρονται σε κάθε φάση και στάδιο είναι κατά προσέγγιση.
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.
Oι μικροϋπολογιστές στις σχολικές τάξεις Οι εκπαιδευτικές ταινίεςΟπτικοί δίσκοι «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ»
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων
«Μάθε, παιδί μου, blogging:
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Εφαρμογές των νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση
Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ηλεκτρονικό Περιοδικό e-emphasis.
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1.1 Τίτλος Διδακτικής Πρακτικής «Ψυχική Υγεία – Διαπροσωπικές σχέσεις»
Είμαστε το 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Κατερίνης
Ε ΡΓΑΣΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΜΑ : ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ : Εμμανουηλίδης Γεώργιος & Καρατζιούλας Κωνσταντίνος.
«ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»
 Εισαγωγή  Χωροταξική κατανομή  Προσωπικό  Μαθησιακές μέθοδοι  Επίλογος.
Ερευνητικές Εργασίες Παιδαγωγικό πλαίσιο. Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία; Προσεγγίζουν διερευνητικά την γνώση και τη μάθηση Προϋποθέτουν.
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Δημιουργικότητα και Καινοτομία στο μάθημα της Ιστορίας
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων Ειδικό Μέρος Ενότητα Ι, 2.4.
Η επιστήμη του Web.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία;
Σωματείο « Επιχειρηματικότητα» Νέων. ΣΕΝ/ JA Greece ΚΕΣΥΠ Ηλιούπολης.
Blogs ( ιστολόγια) To Blog or not to Blog? That is the question!! Ποιος μπορεί να έχει ιστολόγιο? Όλοι μας!! Είναι πολύ εύκολο! Γιατί να έχω ιστολόγιο?
Ο Διαδραστικός Πίνακας ως διδακτικό εργαλείο Από τη βιβλιογραφία προκύπτουν μια σειρά από οφέλη από τη χρήση του ΔΠ τα οποία αφορούν τον εκπαιδευτικό,
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Υποέργο 03: Επιμόρφωση Επιμορφωτών και Εκπαιδευτικών για την εφαρμογή του Προγράμματος Εκμάθησης της Αγγλικής Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΠΕΑΠ.
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ E-LEARNING ΠΕΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Τα blogs στην ζωή μας. Υπάρχουν πολλών ειδών ιστολόγια. Η πλειοψηφία τους είναι προσωπικά, όπου εκφράζονται καθαρά προσωπικές απόψεις και συνήθως ο συγγραφέας.
“Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)
2η περίοδος επιμόρφωσης Β' επιπέδου - ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 1 Τι είναι το web 2.0; Γιατί είναι τόσο σημαντικό για την εκπαίδευση;
Blogging στην εκπαίδευση. Μια μικρή έρευνα Πόσοι από εσάς έχετε ξανακούσει τους όρους blog/blogging/ιστολόγιο? … διαβάζετε τακτικά κάποιο blog? … «κρατάτε»
Το νερό 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: Τάξεις: Δ1–Δ2
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Μάριος Κουκουνάρας - Λιάγκης Λέκτορας Διδακτικής των Θρησκευτικών Μάθημα 6 Το εκπαιδευτικό έργο και οι γενικές όψεις και συνθήκες της εκπαίδευσης.
Άστρα και Κβάντα σε ένα Σχετικιστικό Σύμπαν Νίκη Μαματσή-Φυσικός Msc Φυσικής Περιβάλλοντος Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Εργαστήρια Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα και Εφαρμογές Διαδικτύου και Εφαρμογές.
Η φωτεινή πλευρά του Διαδικτύου Γρηγόρης Δερεκενάρης.
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι Μάθημα 1 ο Διδάσκει : Βασίλης Τσελφές.
«Οι Αρχές της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής
Παραδοτέο έργο : Προσαρμογή υλικού για τη διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε άτομα με αναπηρίες Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της.
Δομή & και Αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων. Διδασκαλία μέσω παραδείγματος Ανοίξτε την παρακάτω ιστοσελίδα και διαβάστε το σενάριο βασισμένο στο «Πούσι»
ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΓΙΑΝΝΗ, ΣχολιΚΗ Συμβουλοσ Θεολογων
Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε ΑμεΑ
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Το αναλυτικό πρόγραμμα του μέλλοντος
Βιολογία Γυμνασίου.
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Προσχολική Παιδαγωγική
Ο ανοιχτός κόσμος της Εκπαίδευσης
Εισαγωγή στο πρόγραμμα Mascil
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Τ.Π.Ε. Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Διδασκαλία με την μέθοδο project
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Διδακτική της ιστορίας με ΤΠΕ 3ο μάθημα
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα ιστολόγια (blogs) στην εκπαίδευση

•Τα δικτυακά ημερολόγια ή ιστολόγια (blogs), εμφανίστηκαν στις αρχές του Σήμερα αποτελούν φαινόμενο με παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια. • Τα blogs ασκούν πλέον καταλυτική επίδραση στη δικτυακή μας κουλτούρα. Τι άλλο αποδεικνύει το γεγονός ότι blogging κάνουν:  οι ερευνητές, οι καλλιτέχνες και οι διανοούμενοι, για να εκθέσουν την εργασία τους,  οι πολιτικοί, για να επικοινωνήσουν με τους ψηφοφόρους τους,  οι ακτιβιστές και τα κοινωνικά κινήματα, για να προωθήσουν τις ιδέες τους,  διάφορες κρατικές υπηρεσίες για να επικοινωνήσουν με το κοινό τους,  οι επιχειρήσεις για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους; Τι άλλο αποδεικνύει το γεγονός κοινωνιολόγοι, δημοσιογράφοι, λογοτέχνες και πολιτικοί αναλύουν το νέο φαινόμενο, που αλλού, παρά στα blogs τους. Τα ιστολόγια: Ένα παγκόσμιο φαινόμενο

•Ένα blog είναι ένα online περιοδικό που ο κάτοχός του το ενημερώνει γρήγορα και εύκολα, ώστε να καταστήσει την αμέσως επόμενη στιγμή, διαθέσιμο το περιεχόμενό του στους αναγνώστες του. •Στο blog καταγράφονται σκέψεις, εμπειρίες, γεγονότα (posts), αναρτώνται εικόνες, μουσική, βίντεο, podcasts και προτείνονται λίστες ενδιαφερόντων δικτυακών τόπων, κ.α. blogs (blogrolls). •Ο επισκέπτης του blog έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με τον ιδιοκτήτη του, αλλά και με όλο το αναγνωστικό κοινό του, καθώς μπορεί να καταθέτει τις απόψεις του (comments), για τις απόψεις του συγγραφέα ή των άλλων επισκεπτών σε πραγματικό χρόνο. •Πολλά blogs συνδέονται μεταξύ τους καθώς αναφέρονται στην ίδια θεματική ενότητα. Άλλα, ανήκουν σε περισσότερους από έναν bloggers, οι οποίοι μοιράζονται κοινές απόψεις, ύφος, δραστηριότητα, χόμπυ, ενδιαφέροντα. Τι είναι όμως τα blogs;

•Τα blogs χρησιμοποιούνται διεθνώς, όλο και περισσότερο, από όλο και περισσότερους εκπαιδευτικούς, μαθητές, υπεύθυνους εκπαίδευσης και παιδαγωγούς. •Οι εκπαιδευτικοί διατηρούν blogs στα οποία:  Αναρτούν διδακτικό υλικό (εικόνες, animation, προσομοιώσεις, διαγράμματα, podcast, βίντεο, κουίζ) που σχετίζεται με το μάθημα.  Συνοψίζουν τα κύρια σημεία των προηγούμενων διδασκαλιών και προετοιμάζουν τις μελλοντικές.  Αναθέτουν ατομικές ή ομαδικές εργασίες, και ζητούν από τους μαθητές τους, να τις δημοσιεύσουν στα δικά τους blogs, το blog της τάξης ή του μαθήματος.  Ανταλλάσουν ιδέες και εμπειρίες με τους συναδέλφους τους. •Οι μαθητές:  Εκφράζουν στα ατομικά ή ομαδικά blogs τις ιδέες τους, συζητούν τη σχολική καθημερινότητά τους, επικοινωνούν με μαθητές άλλων σχολείων ή χωρών.  Παρουσιάζουν ομαδικές ή ατομικές εργασίες στις οποίες αναρτούν οπτικοακουστικό υλικό που δημιούργησαν οι ίδιοι (κείμενα, διαγράμματα βίντεο κλπ) ή συνέλεξαν από το δίκτυο. •Όλοι τους συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν τόσο μεταξύ τους, όσο και με την παγκόσμια κοινότητα στην οποία παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Τα blogs: Έχουν θέση στην εκπαίδευση;

Μάθε να «μπλογκάρεις», δίδαξε«μπλογκάρωντας»! (1)

Μάθε να «μπλογκάρεις», δίδαξε«μπλογκάρωντας»! (2)

Μάθε να «μπλογκάρεις», δίδαξε«μπλογκάρωντας»! (3)

Μάθε να «μπλογκάρεις», δίδαξε«μπλογκάρωντας»! (4)

Μάθε να «μπλογκάρεις», «μπλογκάρωντας» μαθαίνεις! (1)

Μάθε να «μπλογκάρεις», «μπλογκάρωντας» μαθαίνεις! (2)

Μάθε να «μπλογκάρεις», «μπλογκάρωντας» μαθαίνεις! (3) Επίσης: Να μη ξεχάσετε να γράψετε ένα πόστ που να μη ξεπερνά τους 10 στοίχους, για τον τρόπο με τον οποίο πιστεύετε ότι τρέφονται τα φυτά!!!

Η Γη παρέχει μια μεγάλη ποικιλία περιβαλλόντων Σε άλλα από αυτά αφθονεί το νερό, άλλα είναι άνυδρα. Σε μερικά από αυτά η μέση θερμοκρασία είναι πολύ μεγάλη, σε άλλα πολύ μικρή. Σε μερικά από αυτά η μετακίνηση παρουσιάζει μικρή δυσκολία (λ.χ στον αέρα) σε άλλα η μετακίνηση είναι πολύ περισσότερο δύσκολη (λ.χ. στο νερό). Ότι σε όλα αυτά τα διαφορετικά περιβάλλοντα υπάρχει ζωή, μαρτυρά τη δυνατότητα των οργανισμών να έχουν αποκτήσει, με τους μηχανισμούς της εξέλιξης, κατάλληλες δομές και λειτουργίες, ώστε να επιβιώνουν. Μάθε να «μπλογκάρεις», «μπλογκάρωντας» μαθαίνεις! (4)

Αντιγράφουμε από το ηλεκτρονικό πόρταλ biologyinschool.gr Μια εντυπωσιακή ποικιλία νέων θαλάσσιων ειδών ανακαλύφθηκε στα βαθιά, σκοτεινά νερά της Ανταρκτικής. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τουλάχιστον 700 νέα είδη θαλάσσιων πλασμάτων σε θάλασσες, οι οποίες θεωρούνταν μέχρι πρότινος εξαιρετικά αφιλόξενες ώστε να δικαιολογείται τέτοια βιοποικιλότητα. Οι ερευνητές περισυνέλεξαν ομάδες σαρκοφάγων σπόγγων, θαλάσσιων σκουληκιών, οστρακοειδών και μαλακίων. Τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal Nature, προσφέρουν νέα στοιχεία για την εξέλιξη της ωκεάνιας ζωής στην Ανταρκτική. Επισκεφθείτε επίσης την υπό κατασκευή εγκυκλόπαιδεια της ΝΑSA στην οποία με την ολοκλήρωσή της θα περιλαμβάνεται ΟΛΗ!!!! η υπάρχουσα ποικιλία όντων του πλανήτη. Μάθε να «μπλογκάρεις», «μπλογκάρωντας» μαθαίνεις! (5)

Μάθε να «μπλογκάρεις», «μπλογκάρωντας» μαθαίνεις! (6)

BLOG Γραφείου Βιολογίας BLOG ΕΠΙΜΟΡ- ΦΩΤΗ BLOG ΕΠΙΜΟΡ- ΦΩΤΗ BLOG ΕΠΙΜΟΡ- ΦΩΤΗ BLOG ΕΠΙΜΟΡ- ΦΩΤΗ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG ΕΚΠΑΙ- ΔΕΥΤΙΚΟΥ Και μία πρόταση…..