Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υλοποίηση Δικτυακού Τόπου Μουσείου Σχεδιασμός,Ανάπτυξη & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού ΗΥ-402.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υλοποίηση Δικτυακού Τόπου Μουσείου Σχεδιασμός,Ανάπτυξη & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού ΗΥ-402."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Υλοποίηση Δικτυακού Τόπου Μουσείου Σχεδιασμός,Ανάπτυξη & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού ΗΥ-402

3 Ομάδα Εργασίας n Κομβοτέας Κυριάκος Α.Μ. : 981 ( komvot@csd.uoc.gr ) n Παπαγιαννάκη Σοφία Α.Μ. : 964 ( papagian@csd.uoc.gr ) n Γάκης Δημήτριος Α.Μ. : 958 ( gakis@csd.uoc.gr )

4 Περιγραφή n Υλοποίηση ενός δικτυακού τόπου μέσω του οποίου θα παρουσιάζονται πληροφορίες γύρω από ένα μουσείο, ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να επεμβαίνει δυναμικά σε αυτόν.

5 Σκιαγράφηση του δικτυακού τόπου n Πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και λειτουργία του μουσείου n On-line βάση δεδομένων n Μηχανισμός αναζήτησης n Δυνατότητα δημιουργίας προσωπικής συλλογής n Δυνατότητα σχολιασμού από το χρήστη

6 Πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και λειτουργία του μουσείου n Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να πληροφορηθεί για στοιχεία που αφορούν την ανέγερση του μουσείου, τις εκθέσεις που έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει, τους θεμελιωτές του καθώς επίσης και τις τρέχουσες υπηρεσίες που προσφέρει. (Ώρες λειτουργίας, πρόγραμμα εκδηλώσεων, αναμνηστικά αντικείμενα προς πώληση).

7 On-line βάση δεδομένων n Η βάση δεδομένων θα περιέχει τα έργα που ανήκουν στην σταθερή συλλογή του μουσείου και πληροφορίες γύρω από αυτά. (Δημιουργός, όνομα έργου, χρονολογία,διαστάσεις,ιδιοκτησιακό καθεστώς).

8 On-line βάση δεδομένων n Επίσης θα συμπεριλαμβάνει εκτενείς πληροφορίες γύρω από κάθε καλλιτέχνη του οποίου έργα φιλοξενούνται ή έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί σε κάποια από τις εκθέσεις του μουσείου.

9 On-line βάση δεδομένων n Αναλυτικός σχολιασμός για την τεχνοτροπία κάθε έργου από ειδικούς, εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά του σημεία.

10 Μηχανισμός αναζήτησης n Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα του δικτυακού τόπου μέσα από φόρμες αναζήτησης. –Όνομα έργου –Όνομα καλλιτέχνη –Εικαστικά ρεύματα –Χρονολογία –Συλλογή –Όνομα έκθεσης

11 Δυνατότητα δημιουργίας προσωπικής συλλογής n Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να αποκτήσει έναν προσωπικό λογαριασμό, μέσα από τον οποίο θα μπορεί να διαμορφώσει τόσο το περιβάλλον όσο και τα περιεχόμενα του υποχώρου του. n Επίσης ο ιδιοκτήτης προσωπκού λογαριασμού θα ενημερώνεται μέσω mailing-list για τα νέα και τις εκδηλώσεις του μουσείου.

12 Δυνατότητα σχολιασμού από το χρήστη n Μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες της υλοποίησης αυτής είναι ότι τα εγγεγραμένα μέλη θα δύνανται να διατυπώνουν απόψεις γύρω από τα έργα οι οποίες θα είναι προσβάσιμες και από τα υπόλοιπα εγγεγραμένα μέλη.

13 Λογισμικό Υλοποίησης n Για την υλοποίηση της βάσης δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί η ORACLE,η οποία θα «τρέχει» πάνω από ένα server APACHE,ενώ οι ερωτήσεις προς τη βάση θα πραγματοποιούνται με χρήση SQL. n Η ανάπτυξη του γραφικού περιβάλλοντος θα γίνει μέσω των γλωσσών Java,XML,HTML ενώ θα χρησιμοποιηθεί και το πρόγραμμα Flash της Macromedia.

14 Εκπαιδευτικός ρόλος της παραπάνω υλοποίησης n Η υλοποίηση αυτή αποσκοπεί στην παροχή πρόσβασης σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ατόμων τα οποία επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το υλικό του μουσείου.Ο δικτυακός αυτός χώρος μπορεί να λειτουργήσει είτε ως αποκλειστικός φορέας ενημέρωσης,είτε ως ένα μέσο πληροφόρησης σε συνδυασμό με την επίσκεψη στο μουσείο αυτό καθ’αυτό.

15 Εκπαιδευτικός ρόλος της παραπάνω υλοποίησης n Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της προσπάθειας αυτής είναι το γεγονός της εξ’ολοκλήρου φιλοξενίας των εκθεμάτων του μουσείου,έτσι ώστε ο τόπος αυτός να μη λειτουργεί ως μία διαφημιστική attraction,αλλά ως ένα πραγματικό virtual μουσείο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα για βαθύτερη εκπαίδευση και αγωγή.

16 Ολοκλήρωση της παρουσίασης nΕnΕυχαριστούμε για την προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "Υλοποίηση Δικτυακού Τόπου Μουσείου Σχεδιασμός,Ανάπτυξη & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού ΗΥ-402."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google