Το πρόγραμμα Turbo Pascal TPW1.5

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Advertisements

(READ – WRITE) ΚΑΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (INTEGER,REAL,CHAR)
Προγραμματισμός PASCAL
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τη δημιουργία τοπικής συλλογής.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Αναζητήσεις στο διαδικτύο.
7.3.8 Μεταφραστές Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΡΟΥΤΙΝΕΣ
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
Καθηγητής: Δ. Μπουτακίδης
Λειτουργικό Σύστημα ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ENOTHTA B.1.3 (1)
Οπτικός Προγραμματισμός ( C++ Builder 5.0 )
Εντολές Διακλάδωσης ή Εντολές Υπό Συνθήκη
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία 4 Νοεμβρίου 2008 Στυλιανή Πετρούδη ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Εκκίνηση του Internet Explorer: • Start, All Programs, Internet Explorer ή • Κλικ στο εικονίδιο του Internet Explorer στην.
Πίνακες.
Τι είναι ο υπολογιστής; Τι είναι ο προγραμματισμός
ΕΠΛ002: Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Διάλεξη 2: Πίνακες και δυναμικά δεδομένα στη FORTRAN 90 Εαρινό εξάμηνο 2009 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.
Κεφάλαιο 6 Υλοποίηση Γλωσσών Προγραμματισμού
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία
Περίληψη Αρχιτεκτονική Μικροεπεξεργαστών MIPS-32
Δομές Διακλάδωσης.
ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ(ΒΡΟΧΟΙ)
Παράδειγμα 5: Θερμοκρασίες
Παράδειγμα 1: Κόστος Υπολογιστών Το πρόγραμμα υπολογίζει το συνολικό κόστος παραγγελιών υπολογιστών.Το πρόγραμμα διαβάζει από το πληκτρολόγιο την ποσότητα.
Τμήμα Φυσικής - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Προγραμματισμός PASCAL Πληροφορική Γ' Λυκείου μέρος ε
Γενική μορφή προγράμματος Pascal
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 6: Το Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίας (Γ. Π. Ε
Γνωριμία με το Λογισμικό του Η/Υ
ΕΝΟΤΗΤΑ Γ΄ Ελέγχω – Προγραμματίζω τον Υπολογιστή
Βάσεις Δεδομένων Μάθημα 4.
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία 7 Νοεμβρίου 2008 Στυλιανή Πετρούδη ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε.
Προγραμματισμός PASCAL
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ : ΤΣΑΛΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α.Μ. : 30920
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ Διδάσκοντες:Στάθης Ζάχος Νίκος Παπασπύρου
Εργασία με παράθυρα.
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
XERTE TUTORIAL - ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΜΕΛ ΣΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Xerte Interaction – Διάδραση Θεωρίες Μάθησης & Εκπαιδευτικό Λογισμικό Σημειώσεις Εργαστηρίου.
Γρήγορα αποτελέσματα με την Εφαρμογή Lync Windows Store Lync 2013.
ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ PASCAL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ.
Εύρεση και είσοδος σε κανάλι συνομιλίας Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση του Lync για την εύρεση καναλιών στα οποία έχετε πρόσβαση. 1.Στο κύριο παράθυρο του.
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Διδάσκοντες:Στάθης Ζάχος Νίκος Παπασπύρου
2η άσκηση Να γραφεί πρόγραμμα που θα ζητάει τους a,b συντελεστές και τους δύο πρώτους όρους x 1, x 2 της αναγωγικής ακολουθίας x n = ax n-1 +bx n-2 και.
1. 1.Δημιουργία Νέου Αρχείου Επιλέγουμε καρτέλα File, πατούμε στην εντολή New και μετα αφου διαλέξουμε τον τύπo αρχείου (π.χ Blank Document), πατούμε.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ #1 ΔΔΕ. Έναρξη (Start)  Προγράμματα (Programs)  Minitab 12 for Windows.
Γλώσσες Προγραμματισμού Μεταγλωττιστές Πίνακας Συμβόλων Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ηλίας Σακελλαρίου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
Η Γλώσσα Pascal Εντολή If
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Μετονομασία Φακέλων και Αρχείων
Κελεπούρη Μαρία Σπανός Βασίλειος Χρυσικού Χρυσάνθη ΒΟΛΟΣ, 31/05/2016
Ειδικές διαλέξεις 1: Εισαγωγή στο tecplot
Ενισχυτική διδασκαλία
Power Point (Συνέχεια).
Αρχεία και φάκελοι.
Η Γλώσσα Pascal Υποπρογράμματα
Εικόνα 6.1: Η οθόνη της «Βοήθειας» για την εκτύπωση εγγράφου.
Γραφικές Μέθοδοι Σχεδιασμού με Η-Υ Εκπαιδευτικό Παράδειγμα 2
H “Βοήθεια” στον Η/Υ 10/11/2018 Β' ΤΑΞΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
Κεφάλαιο 7 10/11/2018 Ξένιος Αντωνιάδης.
Εικόνα 6.1: Η οθόνη της «Βοήθειας» για την εκτύπωση εγγράφου.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το πρόγραμμα Turbo Pascal TPW1.5

Στόχοι Να γνωρίσουμε την κύρια οθόνη της Turbo pascal. Να κατανοήσουμε τις επιλογές που μας προσφέρει το μενού της TPascal. Nα μπορέσουμε να γράψουμε ένα πρόγραμμα σε Pascal και να:

Στόχοι Αποθηκεύσουμε το πρόγραμμά μας. Να “τρέξουμε” το πρόγραμμα. Να δούμε τα αποτελέσματα του προγράμματος. Να χρησιμοποιήσουμε τη επιλογή Compile(μεταγλώττιση). Να χρησιμοποιήσουμε την επιλογή Windows(ειδικά όταν θέλουμε δυο η περισσότερα προγράμματα στην οθόνη μας) Να ανοίξουμε(Open) ένα νέο πρόγραμμα. Να εκτυπώσουμε το πρόγραμμά μας.

H κύρια οθόνη της Turbo Pascal Κύριο Μενού με τις διαταγές Περιοχή εργασίας όπου γράφουμε το πρόγραμμά μας.

Οι διαταγές του κύριου Μενού Πατώντας το πλήκτρο<F10> ενεργοποιείται το κύριο μενού. Το μενού File New Open Save Save as Print Printer setup Exit

Το μενού Edit Οι περισσότερες εντολές του μενού Edit, αφορούν μόνο σημειωμένο κείμενο του παραθύρου διόρθωσης. Αν δεν έχετε σημειώσει κάτι στο κείμενο, η επιλογή μιας διαταγής, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Το μενού Search Με την επιλογή Search(αναζήτηση) μπορείτε να αναζητήσετε στο κείμενο του προγράμματος σας κείμενα, διαδικασίες, δηλώσεις και λάθη.

Το μενού Run Με το Run(Εκτέλεση) ξεκινά ένα πρόγραμμα. Αν χρειάζεται προηγουμένως μεταγλώττιζεται αυτόματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα: ctrl + F9

Το μενού Compile και Debug

Το μενού Options Το μενού Options (Eπιλογές), σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε ρυθμίσεις που επηρεάζουν τον τρόπο εργασίας της Turbo Pascal. Π.χ. Το μεταγλωττιστή, την αναγκαία μνήμη για το πρόγραμμά σας, το περιβάλλον και τις διαστάσεις τις οθόνης και την επιλογή Editor(Διορθωτή) το διορθωτή κειμένου.

Το μενού Window και Help Το μενού Window(παράθυρο) περιέχει διαταγές για τη διαμόρφωση των παραθύρων της οθόνης. Όπως το μέγεθος, την παράπλευρη τοποθέτηση(tile) και την στοίβαξη(cascade). Με το Help, εμφανίζεται μια συνοπτική εικόνα όλων των δυνατοτήτων βοήθειας που προσφέρει η Turbo Pascal.

Άσκηση Να ανοίξετε το πρόγραμμα της Turbo Pascal στον Η.Υ. σας και να γράψετε το πιο κάτω πρόγραμμα. PROGRAM ypololgismos_vat; Uses wincrt; VAR timi,nea_timi:real; Begin write('Dose tin timi tou proiontos'); readln(timi); nea_timi:=timi*1.15; writeln; writeln; writeln; writeln('H teliki timi me to Vat einai...',nea_timi:6:2); END.

Άσκηση Στη συνέχεια από το μενού File να αποθηκεύσετε το πρόγραμμά σας με το όνομα ypol_vat. 2. Από την επιλογή Run να τρέξετε το πρόγραμμά σας και να δείτε τα αποτελέσματα. 3.Από το μενού Compile, να κάνετε μεταγλώττιση του προγράμματός σας και να εξηγήσετε το Status και το lines που θα εμφανιστούν. 4. Από την επιλογή Options, επιλέξτε Compiler και στο Memory Sizes ελέγξετε το Stack Size.