Δρ Χαρ. Φασουλάς Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Συντονιστής Γεωπάρκου Ψηλορείτη και Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων, Μέλος της Ομάδας αξιολογητών της UNESCO.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οικοτουρισμός & Aειφόρος Ανάπτυξη στην Ελλάδα
Advertisements

Ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δικτύου Comenius που συνδέει όσους χρησιμοποιούν υλικά μελέτης του χώρου και γεω-πληροφορίες στο σχολείο.
 Το ελατόδασος Περτουλίου επιλέχθηκε ως θέμα Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επειδή:  Υπόκειται σε αειφορική διαχείριση από το Τμήμα Δασολογίας.
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
Λειτουργία και Αξιοποίηση του Portal του Δικτύου RISE - ΔΡΑΣΗ 1 Δίκτυο Ερευνητικών φορέων και Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη Συστημάτων Περιβαλλοντικής.
Δρ. Κων/νος ΜαρινάκοςΤουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη1 Δρ. Κων/νος Μαρινάκος Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας.
Εθνικό Δίκτυο Π.Ε. «Παραδοσιακοί Οικισμοί και Φύση»
Αειφοροσ αναπτηξη ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ:
Αγροτουριστική μονάδα στη Νικήσιανη Καβάλας.
7η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000 – η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Θεσσαλονίκη, 21/12/2009 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Η σημασία και ο Ρόλος των ΤΠΕ στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας Βασίλης Θωμαΐδης Πρόεδρος.
The Greek Network of Rural Accommodation
Εισήγηση: Νάντια Χατζημητράγκα
Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Χ. Δούκας, Ν. Ανουσάκης SEAP-PLUS: Adding to SEAP – more participants, more content.
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
Μιχάλης Μεταξάς Innovatia ΕΠΕ, Τεχνικός Σύμβουλος Έργου Έργο LIGHT, Oι Βιβλιοθήκες συνεργάζονται με άλλα Πολιτιστικά Ιδρύματα και βελτιώνουν την πρόσβαση.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ UNESCO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -
CULT-RURAL Promotion of a Cultural Area Common to European Rural Communities.
LIFE+: RECYCLING SYMPRAXIS
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ
Lamans s.a. 1 / 9 INTERREG III A ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ Πρόγραμμα : Δίκτυο Κέντρων Υπηρεσιών για τον ολοκληρωμένο εναλλακτικό τουρισμό (TRIA net) ΕΡΕΥΝΑ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΔ ΕΠ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΔ ΕΠ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.
IST CULTIVATE-EU Τί είναι: Συνοδευτικό μέτρο του προγράμματος IST, υπαγόμενο στην Kεντρική Δράση ΙII, στον τομέα «Ψηφιακή Κληρονομιά και Πολιτιστικό.
Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Κρήτης 2005
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΓΓΕΑ «ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ: «ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
1 Καινοτομικό Πρόγραμμα RI-SE ΕΚΕΠΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
ΚΙΛΚΙΣ - ΝΟΜΕΒΡΙΟΣ 2004 «Διατοπική- Διακρατική συνεργασία στο πλαίσιο της LEADER+» 4η Σύνοδος Ελληνικού Δικτύου LEADER+ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΕΙΟΣ Γενικός.
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών – Κέρκυρα Οκτωβρίου 2004 Το σύστημα COINE για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και την υποστήριξη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Ε.Ψ.Ε.Π.Α. (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ) ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
LOGO 12 ο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών 5-6 Οκτωβρίου 2010 Οδυσσέας Ράπτης - Μέλος Δ.Σ. CitiesNet Α.Ε.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
“Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες: Προοπτικές - Νέες Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία” 16 Μαΐου 2013 Κιλκίς.
Φορέας που καλείται να υποστηρίξει συνολικά την ανάπτυξη της Κρήτης.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Φυσικές προστατευόμενες περιοχές είναι χερσαίες ή υδάτινες εκτάσεις με ιδιαίτερα οικολογικά ή και τοπικά χαρακτηριστικά, που προστατεύονται νομοθετικά.
ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΚΡΗΤΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις (13)  Πρωτοβάθμιες Αυτοδιοικήσεις (370)  Γενικές Διοικήσεις (7)
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. Προστατεύοντας την ύπαιθρο Η προστασία του αγροτικού περιβάλλοντος εκφράζεται μέσα από προγράμματα που σχετίζονται με τη διαφύλαξη.
Επιχειρησιακό ΠρόγραμμαΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Α΄ ΦΑΣΗ: Στρατηγικός Σχεδιασμός.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΗΜΕΡΙΔΑ «Νέες Προοπτικές – Εργαλεία & Τάσεις του Τουρισμού στην Εύβοια» Επιμελητήριο Εύβοιας - Χαλκίδα, 7 Ιουνίου 2015 Οι «Δρόμοι της Ελιάς», Εργαλείο.
Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας.
Ημερίδα Λήξης του έργου 27 Νοεμβρίου Παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των προϊόντων του έργου Music Box Ιωάννης Μαυρίκης Υπεύθυνος Έργου Music Box.
Αγρίνιο, 28 Μαρτίου 2012 Ελένη – Αναστασία Κερκεντζέ Υπεύθυνη λειτουργίας ΔΑΣΤΑ.
Η συμβολή του έργου MUSICBOX στην ανάπτυξη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Αφροδίτη Μπασιούκα Μηχανικός Χωροταξίας και Ανάπτυξης Α.Π.Θ, MSc Περιβάλλον και.
Cyprus Destination Partnership. Συνεταιρισμός Μοναδική συνεργασία μεταξύ του ΚΟΤ, CSTI και του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Travel Foundation UK Ο συνεταιρισμός.
Ονοματεπώνυμο: Γκουτζήκα Όλγα ΑΕΜ:3120 Εξάμηνο: Στ’ Μάθημα: Εκπαιδευτική Πολιτική Διδάσκουσα: Tάχου-Ηλιάδου.
Η Δικτύωση αποτελεί ένα σύστημα αρχών και ενεργειών που βασίζεται σε νέες μορφές συλλογικής δράσης και παρέμβασης. Διαμορφώνει μια ευρύτερη δυναμική για.
Οι θέσεις του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και του Βιοτεχνικού Πάρκου Ρεθύμνης Α.Ε για το Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας Κρήτης Αποτελέσματα ανοικτής διαβούλευσης.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί και να δραστηριοποιηθεί  καλλιτεχνικά και κοινωνικά σε τοπικό επίπεδο. Μετά από πολύχρονη.
Εκπαιδευτική διοίκηση και καινοτομία
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου σήμερα
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας
EΙΣΑΓΩΓΗ Η Ελλάδα διακρίνεται από μεγάλη ποικιλία κλιματικών τύπων. Το γεωμορφολογικό ανάγλυφο είναι πολυσχιδές και το γεωλογικό υπόθεμα πολύμορφο. Η ποικιλία.
Δ. Παπαδημητρίου Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Πατρών
Η επιχείρηση ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΦΑΝ ΑΕ, που εδρεύει στην περιφέρεια Β.ΑΙΓΑΙΟΥ. εντάχθηκε στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δρ Χαρ. Φασουλάς Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Συντονιστής Γεωπάρκου Ψηλορείτη και Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων, Μέλος της Ομάδας αξιολογητών της UNESCO

Είναι προστατευόμενες περιοχές? Είναι γεωλογικά πάρκα? Είναι υπαίθρια μουσεία? Είναι τουριστικές περιοχές? Είναι τοπικά εργαστήρια που εξερευνούν νέες σχέσεις ανάμεσα στη Γη, το χώρο, το χρόνο και τον άνθρωπο, ανάμεσα στη φύση και τον πολιτισμό.

«Η Γαία μαζί με τον Ουρανό, το πρώτο κοσμικό ζευγάρι, γέννησαν με τη μεσολάβηση του Έρωτα τους Γίγαντες, τους Τιτάνες, τον Ωκεανό και όλη την πλάση.» Η Γαία είναι η μεγάλη μήτρα από την οποία δημιουργήθηκαν τα πάντα, είναι ο ίδιος ο πλανήτης μας, είναι το κοινό μας σπίτι Το Γεωπάρκο λοιπόν είναι ένα πάρκο αφιερωμένο στην κατά τόπους «Γαία», είναι ένα πάρκο της Γης σαν σύνολο, σε κάθε επιμέρους γεωγραφική της γωνιά.

4 GEOPARKS 2000

2001 – EGN Members 5.Astroblème Châtaigneraie Limousine Geopark – FRANCE 6.Psiloritis Natural Park – GREECE 7.Cabo de Gata Nijar - SPAIN 8.Terra.Vita Naturpark – GERMANY 9.Copper Coast Geopark– IRELAND 10.Marble arch caves & Cuilcagh Mountain Park – Northern Ireland UK 11.Madonie Geopark – ITALY 12.Rocca di Cerere Geopark – ITALY GEOPARKS

Τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα… Σήμερα υπάρχουν 49 Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα, τέσσερα στην Ελλάδα. Τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα…

The UNESCO Global Geoparks Network GEOPARKS in 27 COUNTRIES

Είναι μια γεωγραφική περιοχή όπου τα μνημεία γεωλογικής κληρονομιάς είναι μέρος ενός ολιστικού σχεδίου προστασίας της φύσης, εκπαίδευσης και βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης

 Ξεκάθαρα όρια και ικανή έκταση που να στηρίζει τοπικές δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης  Διασύνδεση όλων των ιδιαίτερων στοιχείων και χαρακτηριστικών του ώστε να απολαμβάνουν ιδιαίτερης προστασίας και κοινής διαχείρισης  Ισχυρός και αποτελεσματικός φορέας διαχείρισης στον οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων και γεωλογικών ινστιτούτων, δημόσιων φορέων, ενώσεων και οργανισμών  Επαρκή προϋπολογισμό και προσωπικό για την λειτουργία του  Σχέδιο Δράσης με στόχο γεω- και οικο-τουριστικές δράσεις, εκπαίδευση, και βιώσιμη τοπική ανάπτυξη  Υποδομές γεω-ερμηνείας και προβολής (μουσεία, κέντρα ενημέρωσης, μονοπάτια, σήμανση κλπ.)  Στενή συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και παραγωγούς

 Διατήρηση και προστασία του γεω-περιβάλλοντος και της φύσης  Εκπαίδευση επισκεπτών, κατοίκων, μαθητών  Γεω- και οικο-τουρισμού

Βασικοί στόχοι των γεωπάρκων είναι:  η μεγιστοποίηση του ενδιαφέροντος της κοινωνίας για την κληρονομιά της Γης  η ενίσχυση του γεωτουρισμού προς όφελος της τοπικής οικονομίας  η εκπαίδευση του κοινού ώστε να κατανοήσει καλύτερα την εξέλιξη και δημιουργία του τοπικού αναγλύφου και τοπίου. Τα γεωπάρκα δεν αφορούν μόνο σε πετρώματα και ανάγλυφο αλλά κυρίως στους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε αυτούς που ζουν μέσα σε αυτά.

Το ΕΔΓ έχει αναπτύξει εργαλεία προβολής που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέλη: Φυλλάδια του Δικτύου και των μελών του Κατοχυρωμένο Λογότυπο και σημαία Τακτικό περιοδικό 32 σελίδων τυπωμένο σε τεύχη Ιστοσελίδα Παρουσιάσεις όλου του δικτύου Γωνία γεωπάρκων σε κάθε μέλος Εβδομάδα Γεωπάρκων κάθε χρόνο με διάφορες εκδηλώσεις Σειρά με τα πρακτικά των ετήσιων συνεδρίων του δικτύου

Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου Ψηλορείτης (2001) Χελμός- Βουραϊκός (2009) Βίκος-Αώος (2010)

Χαρακτηρίζεται από τους απολιθωμένους κορμούς, ηφαιστειακά τοπία και παράκτιο ανάγλυφο

Χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη υδρολογία του και τα καρστικά τοπία

Χαρακτηρίζεται από τα καρστικά τοπία, την τοπική αρχιτεκτονική και τα αλπικά τοπία

Χαρακτηρίζεται από τα καρστικά τοπία, την ποικιλία πετρωμάτων και αναγλύφου

Περιλαμβάνει: Γεωποικιλότητα Βιοτικό Περιβάλλον Ανθρωπογενές περιβάλλον Πολιτισμός, ιστορία, παράδοση

ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης Α.Ε. Αναπτυξιακή ΟΤΑ Διοίκηση - Διαχείριση Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης: Επιστημονικός Σύμβουλος Κύριοι φορείς

Επιτροπή Διαχείρισης Γεωπάρκου: 2 μέλη από το ΑΚΟΜΜ ΑΕ, Πρόεδρος ο Πρόεδρος του ΑΚΟΜΜ 1 μέλος από το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, από τις Δνσεις Περιβάλλοντος και Δασών της Περιφέρειας Κρήτης, από τα ΚΠΕ της περιοχής, από το ΓΕΩΤΕΕ/Π.Κ. και από το ΙΝΣΠΕΕ Ο αντιπρόεδρος δρα ως συντονιστής δράσεων του γεωπάρκου

Διαχείριση του Πάρκου Εκτέλεση του σχεδίου δράσης και προϋπολογισμού Προστασία του Περιβάλλοντος Προβολή της περιοχής Συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και Τοπικούς ΦΟρείς Συμμετοχή σε διεθνή Δίκτυα (EGN and GGN) Ευθύνες της Επιτροπής Διαχείρισης Γεωπάρκου:

Καταγραφή Γεωτόπων (62 μέχρι σήμερα)

Αξιολόγηση Γεωτόπων: 12 είναι υψηλής αισθητικής Αξίας 9 έχουν σημαντική επιστημονική και εκπαιδευτική αξία 4 είναι σημαντική για τα οικοσυστήματα και τον άνθρωπο και τα έχουν σημαντική πολιτιστική αξία 3 είναι Διεθνούς εμβέλειας και 4 εθνικής Οι περισσότεροι είναι κατάλληλοι για εναλλακτικό τουρισμό και αρκετοί για εκπαίδευση

Ευχαριστώ… «4 δισεκατομμύρια χρόνια γήινης ιστορίας στις υπηρεσίες του μέλλοντός μας»