ΤΑΞΗ:Β3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑ ΦΑΝΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παναγία η Κανακαριά Στη Λυθράγκωμη, ένα χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου στη περιφέρεια της τουρκοκρατούμενης Καρπασίας βρίσκεται ένα σπάνιο δείγμα της.
Advertisements

Ναοί & Μοναστήρια της περιοχής Βατίκων
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΟΛΩΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ PROJECT ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΠΕ ΜΑΡΙΑ- ΟΛΓΑ ΤΣΙΓΑΡΑ
…με τον Όλυμπο στους αιώνες
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΠΑΡΓΑ Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε, τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε,
Κώστας Χατζησταματίου,
Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου
Κιλκίς λόφος και άλλα Η πόλη του Κιλκίς είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Ο λόφος του ’η Γιώργη κυριαρχεί την πόλη που απλώνεται στους πρόποδες του.
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ.
Είμαστε οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου.
Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
Θρησκευτικός Τουρισμός
ΠΟΝΤΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ.
Η Περούτζια είναι ιστορική πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Βρίσκεται σε γραφικότατο λόφο στη κοιλάδα του άνω Τίβερη, περίπου 140 χλμ.
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
Πολιτιστικη κληρονομια-Βυζαντινεσ εκκλησιεσ -Αρχιτεκτονικη
Η Αθήνα σε 1 μέρα! Σωτηρούλα Σταύρου.
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σκοπός μαθήματος
ΠΑΦΟΣ Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αθηνά Γκ..  Σας ευχαριστο που με ακουσατε προσεκτικα.
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Πρόγραμμα «Ευ Ζην» Συνεργασία ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΥ.
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Γενικό Λύκειο Νεστορίου Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Φανή Λαζάρου – Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ / νίκης.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Μονή Κύκκου.
Βαγγέλης αθανασιου κατερινα βουτσα
Ειρήνη Αλεξίου Σοφία Μάντρα
Βασίλειος Μπρουζούκης & Δημήτρης Μπουσιόπουλος.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης
ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΡΑΣΧΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Ευρύτερη θεματική προγράμματος:
Γελ Ρεντίνας Α3 Κωνσταντίνος Λουκάς Αλεξία Πλουμή
Θέρμο Αιτολωακαρνανίας Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στη Μακεδονία. Ελληνικού.
ΘΕΡΜΟ ΘΑΝΟΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ Η αρχαία πόλη του Θέρμου ήταν η σημαντικότερη σε ολόκληρη την Αιτωλία και διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο του Κοινού των Αιτωλών.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
3 ο Γυμνάσιο Τρικάλων Βιωματική Δράση σχ. έτος «Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς» Υπεύθυνη καθηγήτρια : Αποστόλου Μαριάννα, ΠΕ05, MSc.
Αγιος Νικόλαος Ορφανός..  Ο Ναός του Αγίου Νικολάου του Ορφανού είναι παλαιό βυζαντινό καθολικό μονής της Θεσσαλονίκης και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής.
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ Η Περιστερώνα είναι ένα χωριό περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Λευκωσία, στους πρόποδες της.
Η Αγία Σοφία Αντρέας Χατζησταύρου.
Ιερός ναός Τιμίου Σταυρού Δολιανών Ξανθίππη Βρή - Τάξη Β’1
Mμνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
“ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαθητής: Ανδρέας Αναδιώτης Τάξη: Β1α
Εξωκλήσια σε όλο τον κόσμο
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑΞΗ:Β3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑ ΦΑΝΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 PROJECT ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΠΕ ΤΙΤΛΟΣ:Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΑΞΗ:Β3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑ ΦΑΝΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1.ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 2.ΧΑΡΤΗΣ 3.ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ 4.ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 5.ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ 6.ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 7.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 8.ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Καλωσορίσατε στην Καλαμπάκα! Η Καλαμπάκα είναι κωμόπολη του Νομού Τρικάλων και πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και εκτείνεται στο βορειοδυτικό μέρος του Θεσσαλικού κάμπου. Είναι χτισμένη δίπλα στο σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων, ενώ κοντά της περνάει ο Πηνειός ποταμός. Κατοικούνταν από τα αρχαία χρόνια με το όνομα Αιγίνιο. Πληθυσμός:21.280 κατοίκους. Επισκεψιμότητα:2.000.000 τουρίστες Έκταση:1650.19 τ.χλμ

ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ http://travel.viva.gr/ktel http://travel.viva.gr/taxi Πληροφορίες για τη μετάβαση στην πόλη μας μπορείτε να λάβετε στις παρακάτω ιστοσελίδες : http://travel.viva.gr/ktel http://travel.viva.gr/taxi http://travel.viva.gr/ose http://www.vrisko.gr

Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ: Τα ξενοδοχεία στην πόλη μας Καλαμπάκα είναι πολλά, αλλά εμείς θα σας προτείνουμε μερικά από αυτά, τα οποία είναι προσιτά στις τιμές αλλά και ποικίλα ως προς τις υπηρεσίες τους. Για ηλεκτρονική κράτηση σας δίνουμε και την ιστοσελίδα από τα οποία πήραμε τα περισσότερα και σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ!!!!!!!!! Η ιστοσελίδα είναι: http://www.booking.com/city/gr/kalampaka

Ξενοδοχείο: Doupiani House Κλίνες: 20 Τιμή: Από 40 ευρώ Άτομα: μέχρι 4 άτομα Περιοχή: Καστράκι – Μετέωρα Τηλέφωνο: 24320 75326 - 24320 77555 Ξενοδοχείο: Pyrgos Adrachti Κλίνες: 10 Άτομα Μέχρι 3 άτομα Τηλέφωνο: 24320 22275 Ξενοδοχείο: Hotel Meteoritis Κλίνες: 34 Άτομα: Μέχρι 4 άτομα Περιοχή: Καστράκι - Μετέωρα Τηλέφωνο: 2432078401-2432078403-2432077121

Ξενοδοχείο: Hotel Kosta Famissi Κλίνες: 50 Τιμή: Από 35 ευρώ Κλίνες: 50 Τιμή: Από 35 ευρώ Άτομα: Μέχρι 4 άτομα Περιοχή Καλαμπάκα - Καστράκι Τηλέφωνο: 24320 79192-5 Ξενοδοχείο: Odysseon Hotel Κλίνες: 22 Περιοχή Καστράκι - Καλαμπάκα Tηλέφωνο:24320 - 22320

Ξενοδοχείο: Hotel Famissi Eden Κλίνες 74 Τιμή: Από 45 ευρώ Περιοχή Καλαμπάκα Άτομα: Μέχρι 4 άτομα Τηλέφωνο: 2432024991, 2432024445, 2432024992 Ξενοδοχείο: Μonastiri Guesthouse Κλίνες 6 Τιμή: Από 48 ευρώ Τηλέφωνο: 2432023952, 6948752852

Ξενοδοχείο: Dellas Boutique Hotel Κλίνες 19 Τιμή: Από 50 ευρώ Περιοχή Καλαμπάκα Άτομα: Μέχρι 4 άτομα Τηλέφωνο: 24320 78260 Ξενοδοχείο: Ξενοδοχείο Αίγλη Κλίνες 18 Τιμή Από 25 ευρώ Άτομα: Μέχρι 3 άτομα Τηλέφωνο: 24320 75060

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ: Ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δεσπόζει επιβλητικά στο βόρειο τμήμα της Καλαμπάκας. Ο ναός είναι κτισμένος πάνω σε παλαιοχριστιανική βασιλική. Ο πολύ καλά φιλοτεχνημένος άμβωνας, και το σύνθρονο είναι κατάλοιπα της παλαιοχριστιανικής βασιλικής. Εικάζεται ότι και το κιβώριο της Αγίας Τράπεζας είναι παλαιοχριστιανικό στοιχείο. Ο ναός είναι τρίκλιτος. Τα κλίτη χωρίζονται με κιονοστοιχίες. Έχει διπλό νάρθηκα και τρεις αψίδες. Ο ναός έχει δεχτεί αρκετές επισκευές. Το 1573 υπέστη τη μεγαλύτερη, αφού τοιχογραφήθηκε ολόκληρος. Ο χρόνος ανέγερσης αυτού του αξιόλογου μνημείου, δεν καθορίζεται με ακρίβεια. Ο μεσοβυζαντινής της ναός χρονολογείται γύρω στον 10ο με 12ο αιώνα.

ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ: Η Ι. Μονή Βαρλαάμ: Η Ι.Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μεγάλου Μετεώρου: Ιδρύθηκε στα μέσα του 14ου αιώνα από τον όσιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη (πρώτο κτήτορα και οργανωτή του μοναστικού κοινοβίου) στον μεγαλύτερο βράχο που ονομάστηκε Πλατύς Λίθος. Η Ι. Μονή Βαρλαάμ: Βρίσκεται απέναντι από το Μεγάλο Μετέωρο. Ιδρυτής της είναι ο ασκητής Βαρλαάμ στα μέσα του 14ου αιώνα . Στην συνέχεια ανακαινίσθηκε από της αδελφούς Αψαράδες Θεοφάνη και Νεκτάριο από τα Γιάννενα.

Η Ι.Μονή της Αγίας Τριάδος: Η Ι. Μονή του Αγίου Στεφάνου: Ήταν αρχικά ανδρική, αλλά από το 1961 εγκαταστάθηκε σ’ αυτή γυναικεία αδελφότητα Κτήτορες είναι ο όσιος Αντώνιος της αρχές ως και τα μέσα του 15ου αιώνα και ο όσιος Φιλόθεος, ο οποίος στα μέσα του 16ου αιώνα ξανάχτισε τον ναό του Αγίου Στεφάνου. Περίπου στον 16ο αιώνα τοποθετούνται και οι πρώτες τοιχογραφίες του ναού. Η Ι.Μονή της Αγίας Τριάδος: Βρίσκεται σ’ έναν από της εντυπωσιακότερους βράχους των Μετεώρων. Από το 1362 υπήρξε οργανωμένο μοναστήρι και το καθολικό κτίστηκε από το 1456 ως 1476. Οι τοιχογραφίες έγιναν από της αδελφούς Αντώνιο ιερέα και Νικόλαο το 1741. Στον νάρθηκα υπάρχουν τοιχογραφίες από το 1692.

Η Ι. Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά: Είναι το πρώτο μοναστήρι που συναντάμε ανεβαίνοντας της τα Αγια Μετέωρα. Η ίδρυσή του ανάγεται της αρχές ως τα μέσα του 14ου αιώνα. Το καθολικό έγινε επί μητροπολίτου Λαρίσης Διονυσίου του Ελεήμονος και επί εξάρχου Σταγών ιερομονάχου Νικάνορος.

Η Ι. Μονή Ρουσάνου: Ήταν πρώτα ανδρικό μοναστήρι ενώ τώρα είναι γυναικείο. Ο πρώτος ή πρώτοι κτίτορες έκτισαν το μοναστήρι τον 14ο με 15ο αιώνα.Την σημερινή μορφή την πήρε της αρχές του 16ου αιώνα από της αδελφούς ιερομόναχους Ιωάσαφ και Μάξιμο από τα Γιάννενα.

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ: Μεγάλο Μετέωρο 2432-022278 Βαρλαάμ 2432-022277 Αγ. Στέφανος 2432-022279 Αγ. Νικόλαος 2432-022375 Αγ. Τριάδα 2432-022220 Ρουσάνου 2432-022649

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ: ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Η ορεινή ποδηλασία αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Στους δασικούς δρόμους γύρω από τα λιβάδια Περτουλίου και στο δασικό δρόμο από τον αυχένα Τζιατζιά στο Κόρπ. Μια επίσης ενδιαφέρουσα και εύκολη διαδρομή είναι αυτή κατά μήκος της κοιλάδας του Καμνιαϊτικου ποταμού, μέχρι το χωριό Πύρρα. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ Το συναρπαστικό σπορ της αναρρίχησης στους Βράχους Μετεώρων και στον Κοκκινόβραχο στην Ελάτη, υπό την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών. CANOE CAYAK Μια ακόμη επιλογή δράσης είναι και το Canoe cayak στον Αχελώο, στον Καλικιώτη και στον Καμνιαίτη, ενώ στην τεχνητή λίμνη Λόγγος προσφέρεται η δυνατότητα για canoe λίμνης. Επίσης, στον Αχελώο, τα τμήματα από τη γέφυρα Αλεξίου μέχρι το φράγμα Μεσοχώρας και από τα Τρία Ποτάμια μέχρι τη γέφυρα Αλεξίου, θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του rafting.

Enduro H Καλαμπάκα θα είναι η ενιαία και εξαιρετική θέση του Grand Prix της MAXXIS, Ελλάδα . MO.LE.K είναι η τοπική λέσχη, που θα είναι ο διοργανωτής αυτού πέμπτου Grand Prix της σεζόν.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: Του Αι Λιά στη Καλαμπάκα: Την ετήσια εμποροπανήγυρη υποδέχεται κάθε χρόνο η Καλαμπάκα στις 20 ΙουλίουΣτις 20 Ιουλίου η Καλαμπάκα γιορτάζει όπως τότε που το πανηγύρι του Αι Λιά αποτελούσε το σημαντικότερο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός. Βέβαια στην πορεία πολλά πράγματα, που χαρακτήριζαν την ετήσια εμποροπανήγυρη της Καλαμπάκας, άλλαξαν, ωστόσο το άρωμα των παλαιών… Κρέμασμα Μαντηλιών στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Μανδηλά: Η Μονή του Αγίου Γεωργίου του Μανδηλά βρίσκεται δίπλα από τα τελευταία σπίτια, στο χωριό Καστράκι, πάνω στο βράχο του Αγίου Πνεύματος, σε ύψος 30μ από το έδαφος. Σύμφωνα με ένα παλιό έθιμο, την ημέρα της γιορτής του Αγίου και με το τέλος της λειτουργίας, οι νέοι του χωριού κρεμούν…

Γιορτή Κάστανου: Μετέωρα Τέχνης: Η γιορτή Κάστανου στα τέλη Οκτωβρίου γνωρίζει κάθε χρόνο μεγάλη επιτυχία καθώς αρκετός είναιο κόσμος που παρευρίσκεται στην θέση "Γκούρα" της Καστανιάς κγια να απολαύσει τα βρασμένα ή ψητά κάστανα και τα υπόλοιπα εδέσματα που προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Καστανιάς. Τα φρέσκα κάστανα από την περιοχή έχουν την τιμητική τους… Μετέωρα Τέχνης: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμπάκας «ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ»  είναι ένας πολιτιστικός και πνευματικός θεσμός που αναδύθηκε μέσα από την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και πραγματοποιούνται κάθε Καλοκαίρι στη Καλαμπάκα και στα Δ.Δ του Δήμου.Η πολιτιστική ομπρέλα του  «ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ» περιλαμβάνει ποιοτική ψυχαγωγία με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και καλύπτει τις…

Το κυνήγι του θησαυρού στην Καλαμπάκα: Ένα κυνήγι που γίνεται στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας και έχει σαν σκοπό να μας ξεναγήσει στην ιστορία του τόπου μας με ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο συνδυασμένο με το αποκριάτικο ξεφάντωμα. Μικροί και μεγάλοι οργανωμένοι σε ομάδες προσπαθούν να λύσουν τους γρίφους , να συνδυάσουν στοιχεία… Γιορτή Κρασιού στο Καστράκι: Η γιορτή κρασιού στο Καστράκι, στα τέλη του Αυγούστου. Το κρασί είναι δωρεάν.Ένας θεσμός που κάθε χρόνο περιμένουν τόσο οι κάτοικοι του Δήμου μας όσο και οι επισκέπτες του προκειμένου να διασκεδάσουν ακούγοντας λαική και δημοτική μουσική, δοκιμάζοντας λουκάνικα και σουβλάκια και πίνοντας φυσικά, άφθονο ντόπιο κρασί.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: Σταθμός Λεωφορείων : 2432-022432 Σταθμός Λεωφορείων : 2432-022432 Σταθμός Τρένων : 2432-022451 ΤΑΞΙ : 2432-022310, 2432-022822 Κέντρο Υγείας : 2432-022222 Τουριστικό Γραφείο : 2432-075306 Αστυνομία : 2432-076100 Πυροσβεστική : 2432-022999 Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων : 2432-023000 , 2432-024979 Ταχυδρομείο : 2432-022466, 2432-025071 Δημαρχείο : 2432-022421 , 2432-022346 , 2432-022339