Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Φεβρουάριος 2010 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης Ποσοτική Έρευνα με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων στο μισθωτό και άνεργο.
Advertisements

Ποια είναι τα σημάδια του Αυτισμού;
Σύνολο Φορέων Παιδικής Προστασίας : 32 Παθήσεις: Νοητική Υστέρηση, Αυτισμός, Πολλαπλές Αναπηρίες, Κοινωνικά, Ψυχολογικά Προβλήματα, Βαριές Αρρώστιες Σύνολο.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια,
Το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ), προκήρυξε πρόγραμμα με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), με θέμα: «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΤ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Πρότυπο Κέντρο Πρώιμης (0-5 ετών) Παρέμβασης & Αξιολόγησης Παιδιών με Σύνδρομο Down.
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.3 Χαρακτηριστικά των δικτύων για τα προγράμματα κινητικότητας: IVT, PLM, VETPRO.
Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα
Έργο «Take Care»: Οδηγός Ορολογίας Ιατρικής Περίθαλψης για Μετανάστες Διάρκεια: από 1 Νοεμβρίου 2012 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
CEO & CSR Money Conference 2012 Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 Ρ. Σουλάκη Δντρια ΕΚΕ Ομίλου.
ΤΣΟΚΑΝΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΟΤΑΣ
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ". Η ιστορία των προσώπων µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και της εκπαίδευσής τους έχει περάσει διάφορα στάδια αλλαγών µε.
Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων.
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΟΤΑΣ
Κρίση, Κοινωνική Συνοχή & Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση
Φέτος τα Χριστούγεννα βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε στα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση την φροντίδα που χρειάζονται.
Τι είναι Hospice; Βασικές Αρχές Λειτουργίας
160 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Φιλοξενία Οικοτρόφων Φιλοξενoύνται: Αγόρια και κορίτσια σχολικής ηλικίας σωματικώς αρτιμελή και νοητικώς υγιή Παρέχονται:
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες/ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Η. Ε. Κουρκούτας.
ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Πέτρος Χαραβιτσίδης Διευθυντής στο 132ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Ι.Π. Μεσολογγίου 01/12/2014 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ , ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΤΥΠΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Δομιστική προσέγγιση (Ι)
ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ.
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Ασφάλεια Διαδικτύου Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία.
«Αν δεν φυτέψουμε το δέντρο γνώσης όταν είμαστε νέοι, δεν θα μας δώσει τον ίσκιο του όταν θα έχουμε γεράσει.»
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΘΩΜΑΣ ΣΦΗΚΟΠΟΥΛΟΣ.
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
Γ΄ Γυμνασίου Μάθημα 7 ο.  Κοινωνικά προβλήματα  Έλλειψη βασικών αγαθών όπως τροφή, στέγη, φάρμακα, ασφάλιση και υποχρεωτική εκπαίδευση  Συνέπειες των.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Γ.Ν.Π. «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Προτάσεις για την εξειδίκευση της διάστασης της αναπηρίας κατά την εφαρμογή του Ε.Π. - Περιφερειακή Στρατηγική για την Αναπηρία Εισηγητής: Λογαράς Δημήτρης,
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 – Σελ. 1 Η Τρέχουσα Εμπειρία της Ηλεκτρονικής Μάθησης στην Ελλάδα. Στοιχεία Βιωσιμότητας και Ανταποδοτικότητας.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟ INSTALL INSTALL Innovative strategy for raising awareness of lifelong learning in Greece.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στην εισαγωγή των νέων Ψυχιατρικών Θεραπευτικών μεθόδων στην Ελλάδα αλλά και στην.
Σύστημα ικανοποίησης χρηστών και εκτίμησης αναγκών: Στόχος να αξιολογήσουμε τον βαθμό ικανοποίησης του ασθενή και να εντοπίσουμε τις πιθανές μελλοντικές.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Συμβουλευτική ΑμΕΑ Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ή Αναπηρία; Άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Ανάγκες.
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
«Ελπίδα Ζωής» Αγγελική Μπαβέλλα- Επιστημονικά Υπεύθυνη-ψυχολόγος
«Διαχείριση απώλειας και πένθους στο σχολείο» Συμβουλευτική ψυχολόγος
1.
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Οι διαταραχές όρασης Αθανάσιος Κ. Ρισβάς.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Κατερίνα Αλεξομανωλάκη,
Η περίπτωση της Γερμανίας
4ο Επαγγελματικό Λύκειο Καβάλας
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π. Το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, είναι πρόγραμμα του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας και ένα από τα παλαιότερα και πιο έμπειρα Κέντρα στον τομέα της αποκατάστασης παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και άλλα συνοδά προβλήματα. Όλα ξεκίνησαν το 1973. Σήμερα μετά από 39 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου μας, έχουν ωφεληθεί των υπηρεσιών που παρέχουμε περίπου 2.000 παιδιά, με μέσο χρόνο παραμονής τα τέσσερα χρόνια.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ Ο σχεδιασμός των υπηρεσιών μας, από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του Κέντρου, κτίστηκε με βάση τις πολύπλευρες ανάγκες του παιδιού με εγκεφαλική παράλυση. Το παιδί, εκτός από τα προβλήματα στη κίνηση, αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα, στον λόγο, την κατανόηση, την όραση και την ακοή. Για να είναι επιστημονικά σωστή η αντιμετώπιση των αναγκών του, θα πρέπει να συνεργαστούν και να συμβάλουν πολλοί ειδικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, δουλεύοντας μαζί του ένας προς ένας, δηλαδή ένας Θεραπευτής με ένα παιδί. Πρόκειται για μια μακρόχρονη και δαπανηρή διαδικασία. Ωστόσο με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών του παιδιού, ως βιο-ψυχολογικής οντότητας και ελαχιστοποιούμε τους κινδύνους από τον κατακερματισμό των υπηρεσιών που χρειάζεται.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ Το Κέντρο μας θεωρείται πρότυπο, ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει γιατί: Διαθέτει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Έχει κατακτήσει σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της αποκατάστασης. Λειτουργεί στη λογική «των υπηρεσιών μίας στάσης», γιατί τα παιδιά και οι γονείς τους βρίσκουν σε ένα σημείο το σύνολο των υπηρεσιών που χρειάζονται. Εξυπηρετεί κάθε χρόνο 80 παιδιά από μηνών έως 7 ετών Απασχολεί 28 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 20 είναι εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση για να βελτιώσουν την κινητικότητά τους χρειάζονται … Φυσιοθεραπεία

… για γίνουν λειτουργικά στη καθημερινότητα τους χρειάζονται … Εργοθεραπεία

… για να χρησιμοποιήσουν τον λόγο και να κατακτήσουν την επικοινωνία χρειάζονται … Λογοθεραπεία

Ειδική διαπαιδαγώγηση … για να μάθουν και να γνωρίσουν τον κόσμο που μας περιβάλλει χρειάζονται … Ειδική διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση

Οι υπηρεσίες μας συνεχίζονται με: • Ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, • Εκπαίδευση στο φαγητό και την τουαλέτα • Κατ’ οίκον εκπαίδευση των γονέων • Ανταλλαγές επισκέψεων με άλλα σχολικά πλαίσια • Θεραπευτική ιππασία. • Μουσικοθεραπεία. Καλοκαιρινή κατασκήνωση Στους γονείς των παιδιών παρέχεται συμβουλευτική και κοινωνική στήριξη από Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό.

ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΜΑΣ Πριν η χώρα μας περιέλθει στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, οι πόροι μας προερχόταν από: • την Κρατική επιχορήγηση • τα Ασφαλιστικά Ταμεία • τις Δωρεές, Χορηγίες και Εκδηλώσεις, που μας επέτρεπαν να καλύπτουμε επαρκώς το κύριο κόστος λειτουργίας, που έχουμε ως Φορέας παροχής υπηρεσιών και είναι αυτό της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού .

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ Η συνεχής μείωση της κρατικής επιχορήγησης ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, και η αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να καταβάλουν τα νοσήλια, δημιουργούν σοβαρό και άμεσο κίνδυνο περικοπής των υπηρεσιών μας. Επειδή πιστεύουμε ότι καμία συνθήκη δεν θα πρέπει να στερήσει από τα παιδιά μας την ανεξαρτησία και τις δεξιότητες που μπορούν να κατακτήσουν, σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στις προσπάθειές μας, για να διατηρήσουμε τις υπηρεσίες που τους παρέχουμε. Το Χατζηπατέρειο «Κ.Α.Σ.Π.» είναι το βασικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας το οποίο είναι κοινωφελής οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ο οποίος εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και άλλες αναπηρίες.