ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Στόχοι της εκπαίδευσης:
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΓΑΛΑ ΜΕ ΜΕΛΑΜΙΝΗ.
Ισορροπημένη διατροφή
Ανοσοποιητικός μηχανισμός του σώματος
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινότητα Λοιπές Πληροφορίες.
Δημητριακά.
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Βιταμίνες Η ζωή είναι τόσο σύντομη, ώστε δεν πρέπει να κοιτάζουμε ούτε πολύ μακριά πίσω ούτε πολύ μακριά μπροστά. Γιαυτό ας εξετάσουμε πως θα βρούμε την.
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
Η επίδραση της εντατικής μεθόδου εκτροφής στην υγιεινή των παραγωγικών ζώων (αναφορικά με τα βακτηριακά νοσήματα)
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Μπορούν τα μικρόβια να μας φανούν χρήσιμα?!?
Συγγραφέας παρουσίασης: Λαβασίδου Κωνσταντίνα ΑΕΜ: 30551
Υγιεινή σφαγίου αναφορικά στα βακτηριακά παθογόνα
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΨΥΞΗ.
Το βακτήριο Vibrio cholerae που προκαλεί την χολέρα
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Οξυγαλακτικά βακτήρια
Αναστασία Ιωαννίδη Μαρία Παναγή Νίκη Αγρότου, Β΄1
Απομόνωση και αρίθμηση του Staphylococcus aureus
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 3 α ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ 1.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 1 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
Στοιχεία Υγιεινής Μάθημα 2
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Project Ομάδας (4 άτομα)
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Διατροφή και Ασθένειες
ΝΙΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Παθογόνα Τροφίμων Ενότητα 9: Staphylococcus aureus
Παθογόνα Τροφίμων Ενότητα 8: Listeria monocytogenes
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ Πρωτόγνωρη αλυσίδα παραγωγής, μεταφοράς, διάθεσης και διατήρησης στο σπίτι 10.000 άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο από τροφικές δηλητηριάσεις Τεράστιο ζήτημα από πλευράς οικονομίας και δημόσιας υγείας

ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Η ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

ΑΙΤΙΑ ΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ Η ΖΩΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΞΙΝΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΞΙΚΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΤΡΟΦΟΤΟΞΙΝΩΣΕΙΣ ΤΡΟΦΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΥΨΗΛΟΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΤΕΡΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑΝΑΤΟ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΕ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΕΝΤΟΜΑ,ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΤΗΝΑ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΛΛΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΧΑΜΗΛΗ ΟΞΥΤΗΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Salmonella sp. Πουλερικά, αυγά, κρέατα Οξύ κοιλιακό άλγος και διάρροια πυρετός ναυτία πιθανός εμετός 6-72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού Clostridium perfringens Βραστό κρέας, πίτες Κολικός και διάρροια 6-24 ώρες(συνήθως 10-12 ώρες) Listeria monocytogenes Φρέσκα λαχανικά, γαλακτοκομικά, πατέ κρέατος Γριππώδης συνδρομή,αναπνευστική δυσκολία, μηνιγγίτιδα 3-21 μέρες μετά την κατανάλωση Bacillus cereus Ρύζι,ζυμαρικά,δημητριακά,πακεταρισμένες σούπες Εμετός, ξαφνικό κοιλιακό άλγος, διάρροια 1-6 ώρες μετά την κατανάλωση,τα συμπτώματα δε διαρκούν πάνω από 24 ώρες Staphylococcus aureus Φαγητά με κρέας και πουλερικά, προΐόντα αβγών, σαλάτες με μαγιονέζα, κρέμα ή γλυκά με κρέμα γάλακτος Εμετός, κοιλιακό άλγος, διάρροια 30 λεπτά-8 ώρες μετά την κατανάλωση,τα συμπτώματα δε διαρκούν πάνω από 24 ώρες

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ: ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (5oC-60oC) ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΟΥ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ! Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ