6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Modern Greek Lessons
Advertisements

ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ CEV)
5η Ενότητα: Προετοιμασία Τραπεζαρίας (Mise un place)
4η Ενότητα:Καθαρισμός.
Απαντήσεις Προόδου II.
Τίτλος: Προστασία υπολογιστικού συστήματος,Εργονομία
Ενότητα 5η Συνέχεια.
Ηλεκτρικό…παιχνίδι Παίξτε για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε θέματα ασφάλειας σε σχέση με τον ηλεκτρισμό.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ
Ενδεικτικές δραστηριότητες με διαβάθμιση ανά τάξη στην ενότητα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ομαδική εργασία εκπαιδευτικών ΚΕΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Από τη Θερμότητα στη Θερμοκρασία Η Θερμική Ισορροπία
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΠΟΥΦΕ.
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Στεγνη περιποιηση του χεριου
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
Στηθείτε μπροστά από ένα καθρέπτη με τα χέρια στη μέση χαλαρά, χωρίς να τα σφίγγετε στον κορμό σας.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου.
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ;
3D Space Invader Πετράκης Γιάννης. Περιγραφή παιχνιδιού Αποτελείται από Ένα όχημα που βρίσκεται στο έδαφος, κινείται στις δύο διαστάσεις και πυροβολεί.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Σαλατες - Salads.
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
1. 2 Τι είναι αλγόριθμος; 1. 3 Ιδιότητες ενός αλγορίθμου 1
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
 Πήραμε μια λεκάνη με νερό και βάλαμε μέσα έναν πορτοκαλί κόκκο που ονομάζεται Διχρωμικό Κάλλιο.  Παρατηρήσαμε ότι ο κόκκος άρχισε να διαλύεται και.
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
Μπάνιο.
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΕΣΙ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
« Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο » Ο σχηματισμός των σκιών Πασσά Διονυσία Ψαρρού Αλεξία.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Ηλεκτρικό…παιχνίδι Παίξτε για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε θέματα ασφάλειας σε σχέση με τον ηλεκτρισμό.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙ 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Ακόντιο Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Μυρτώ Παπαδοπούλου Φανή Παπαχρήστου
ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
«ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» Ομαδική Εργασία στο μάθημα της Λογοτεχνίας με θέμα :
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
15 «χρυσοί κανόνες» στο τραπέζι
Μεταγράφημα παρουσίασης:

6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων

Σημεία του Service Τα βασικά σημεία του Service βασίζονται σε 2 κυρίως κατευθύνεις Η πρώτη κατεύθυνση είναι η μεταφορά των σκευών και των πιάτων προς τον πελάτη Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η μεταφορά των σκευών και των πιάτων από τον πελάτη

Σημεία Service(Φιλιππίδης & Τζένος) Οι κινήσεις είναι γρήγορες και προσεχτικές χωρίς να εκδηλώνεται οποιαδήποτε αγωνία και άγχος Η συνεννόηση των μελών του προσωπικού γίνεται με νοήματα, χωρίς χειρονομίες και φωνές Οι παραγγελίες πάντοτε γράφονται ή σημειώνονται σε φορητή συσκευή για να αποθηκευτούν και να ελεγχθούν συνήθως στο τέλος της εργασίας Οι πιατέλες, τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα μεταφέρονται πάντα με πετσέτα

Σημεία Service(Φιλιππίδης & Τζένος) 5.Τα πιάτα είτε κενά είτε γεμάτα τοποθετούνται από δεξιά του πελάτη 6.Η παρουσίαση και το σερβίρισμα από πιατέλα γίνονται από αριστερά 7.Τα ακάθαρτα πιάτα φαγητού αποσύρονται από δεξιά 8.Τα ακάθαρτα πιάτα της σαλάτας και του ψωμιού από αριστερά 9. Τα ποτήρια τοποθετούνται και αποσύρονται από δεξιά σε δίσκο 10. Τα ποτά σερβίρονται από δεξιά

Σημεία Service(Φιλιππίδης & Τζένος) 11. Τα κρασιά παρουσιάζονται και ανοίγονται από δεξιά 12. Τα διάφορα σκεύη προσκομίζονται καθαρά και δεν σκουπίζονται μπροστά στους πελάτες 13. Σε περιπτώσεις που κάποιο επιτραπέζιο σκεύος πέσει στο πάτωμα, αντικαθίσταται με καθαρό, που μεταφέρεται με πιάτο 14. Από το τραπέζι αποσύρονται τα σκεύη που δεν πρόκειται να χρησιμοποιειθούν

Σημεία Service(Φιλιππίδης & Τζένος) Τα νερά, οι χυμοί και τα αναψυκτικά σερβίρονται δυο δάκτυλα από το στόμιο του ποτηριού Το λευκό κρασί σερβίρεται στα ¾ του ποτηριού και το κόκκινο κρασί στα 2/3 του.

Deparassage (απομάκρυνση χρησιμοποιημένων σκευών) Όταν ο πελάτης βάλει χιαστί το μαχαιροπίρουνο, τότε μας δηλώνει ότι συνεχίζει να τρώει και δεν μαζεύουμε τα σκεύη Όταν το μαχαιροπίρουνο μπει παράλληλα, τότε ο πελάτης δείχνει ότι τελείωσε και ο σερβιτόρος μπορεί να προχωρήσει στο deparassage

Πως γίνεται το Deparassage Κρατάμε το πρώτο πιάτο που αποσύρουμε στο αριστερό χέρι μεταξύ του αντίχειρα, δείκτη και του μέσου Στη συνέχεια βάζουμε το μαχαίρι κάτω από το πιρούνι Τοποθετούμε το δεύτερο πιάτο κάτω από το μεσαίο δάκτυλο, πάνω από τα 2 τελευταία δάκτυλα

Τοποθετούμε το μαχαίρι και το πιρούνι στο πρώτο πιάτο, παράλληλα προς με τα άλλα Η απομάκρυνση των σκευών γίνεται με τον ίδιο τρόπο Τα επόμενα πιάτα τοποθετούνται πάνω από το δεύτερο πιάτο Τα πιρούνια και τα μαχαίρια τοποθετούνται στο πρώτο πιάτο, παράλληλα με τα άλλα

Τα υπολείμματα των φαγητών τα βάζουμε στο πρώτο πιάτο Κατά την απομάκρυνση των πιάτων των σαλατών και του ψωμιού χρησιμοποιούμε ένα βαθύ πιάτο και ένα πιρούνι για το ξεκίνημα και το άδειασμα, αφού τα μαχαιροπίρουνα έχουν ήδη απομακρυνθεί με τα πιάτα του κυρίως φαγητού

Τα ποτήρια απομακρύνονται, κρατώντας τα από τα ποδαράκια ή τη βάση τους πάνω σε δίσκο

Σημεία προσοχής στο Deparassage Τα πιάτα φαγητού απομακρύνονται από δεξιά Τα πιάτα σαλάτας και ψωμιού από αριστερά Η μεταφορά των υπολειμμάτων από το δεύτερο στο πρώτο πιάτο, γίνεται πίσω από την πλάτη του πελάτη Πριν το επιδόρπιο καθαρίζουμε το τραπέζι με τη βοήθεια ενός μικρού πιάτου μιας διπλωμένης πετσέτας ή ενός ειδικού φαρασιού Τα ποτήρια του κρασιού απομακρύνονται πριν το σερβίρισμα του καφέ