ΜΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Διαγόρου 11, Λεμεσός Τ.Κ Τηλ. / Φαξ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ Προτεραιότητες του Προγράμματος Κύριες  Έννοια του Ευρωπαίου πολίτη  Συμμέτοχη των νέων  Πολυπολιτισμικότητα.
Advertisements

Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
Καλώς ήρθατε. Όραμα της AIESEC είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ: euro|guidance Ημερίδα “Ευρωπαϊκή κινητικότητα για λόγους εκπαίδευσης & απασχόλησης: Euroguidance-Eures” 15 Οκτωβρίου 2004 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ Κ Α Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Η Σ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η Σ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.
Συντονιστής Φορέας Intercollege Φορείς Υλοποίησης ΟΕΒ - Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων ΠΕΟ- Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία ΚΙΣΑ – Κίνηση.
Προσωπικές δεξιότητες
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων με τη χρήση Κοινωνικού Κεφαλαίου"
Έργο «Take Care»: Οδηγός Ορολογίας Ιατρικής Περίθαλψης για Μετανάστες Διάρκεια: από 1 Νοεμβρίου 2012 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014.
Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο
Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων • Πρόγραμμα Δια βίου μάθησης • ERASMUS MUNDUS • TEMPUS Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και.
Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων.
Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών
Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ
SPORT.
Η Οπτική του Φύλου στις Τοπικές Πολιτικές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης Ενημέρωση για τη διαδικασία σύνταξης του νέου Προγράμματος Ανάπτυξης περιόδου 2007 – 2013 της Περιφέρειας Ανατολικής.
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΣΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ
1 Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη Ο ρόλος των εργαζομένων 10ο ετήσιο συνέδριο Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου «Κτίζοντας Υπεύθυνες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
© 2007 Gov2U Η Ηλεκτρονική Δημοκρατία και η Συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Κοινωνία. Βασίλης Κουλολιάς, Πρόεδρος, GOV2U.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 158 ΜΕΤΡΟ 4.3 (ΕΤΠΑ) ΕΠ ΚτΠ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Π158 13/7/2006 ΠΕΛΚΑ ΛΙΝΑ ΕΥΔ.
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες/ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Η. Ε. Κουρκούτας.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ 15/10/2009 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ.
«Στρατηγική της Π.Ι.Ν. για τη νέα Προγραμματική Περίοδο » ενημέρωση Περιφερειακού Συμβουλίου - ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Π.Ι.Ν.
« Καταπολέμηση των διακρίσεων και της ανεργίας με τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
Εργαστήρι – Στρατηγικές της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ως εργαλείο προώθησης του σεβασμού.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-
Η τοπική διάσταση της κοινωνικής ευθύνης των βιβλιοθηκών Βαρβάρα Γεωργοπούλου Υπεύθυνη Αρχείου – Βιβλιοθήκης Ο.Κ.Ε.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας
TEL-ME-MOR The European Library: Modular Extensions for Mediating Online Resources Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη – Σπονδυλωτές Επεκτάσεις για Μεσολαβητικές Επιγραμμικές.
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α Φάση: Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαβούλευση.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΧΡΟΝΙΑ UNESCO.
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες
Διακρίσεις και ο ρόλος του σχολείου Το πρόγραμμα PROGRESS και εμείς.
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ.
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ειδικής Αγωγής
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Ιχνηλατώντας το «καινούριο» στο σύγχρονο σχολείο.
Τίτλος Προγράμματος: Eκπαίδευση με στόχο την ειρήνη
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Πολιτική Διεθνούς Ανάπτυξης και Βοήθειας της Ε. Ε Γκότση Παναγιώτα Παπαλεξίου Βασιλική.
Προτάσεις για την εξειδίκευση της διάστασης της αναπηρίας κατά την εφαρμογή του Ε.Π. - Περιφερειακή Στρατηγική για την Αναπηρία Εισηγητής: Λογαράς Δημήτρης,
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Ε. ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ Youth In Action.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Η πρακτική της Κοινωνικής Εργασίας
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ arsisathina.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Η Κρυμμένη Δύναμη
Μάθημα: Πολιτική Παιδεία
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ο σκοπός της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής στην εκπαίδευση είναι:
Κατερίνα Αλεξομανωλάκη,
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (ΕVS)
Ελένη Αγάθωνος, PhD Εμπειρογνώμων Παιδικής Προστασίας
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Διαγόρου 11, Λεμεσός Τ.Κ. 3012 Τηλ. / Φαξ. 25 87 70 80 Κιν. 96 681 758 e-mail: prosvasi@hotmail.com www.prosvasi.net Facebook – NGO Prosvasi

Η Πρόσβαση είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που έχει ως στόχο  την προώθηση της κοινωνικής ένταξης    ατόμων με αναπηρίες. Στο πλαίσιο αυτό, έχει   δημιουργηθεί  ένα κοινωνικό περιβάλλον το οποίο αντιστέκεται στις προκαταλήψεις και στις ανισότητες προσφέροντας ίσες  ευκαιρίες σε όλους. ΠΡΟΦΙΛ

ΣΤΟΧΟΙ-ΣΚΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Η θεμελίωση της δικαιοσύνης και η απουσία διακρίσεων στην κοινωνία των νέων.  Η Δημιουργία ευνοϊκού κοινωνικού περιβάλλοντος, το οποίο να είναι απαλλαγμένο από διακρίσεις, να παρέχει σε όλους ίσες ευκαιρίες, να προασπίζει την διαφορετικότητα και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.   Η ενίσχυση του αγώνα για περισσότερη δικαιοσύνη και ισότιμη κατανομή μέσων και ευκαιριών σε όλους τους νέους. Η βελτίωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του πολιτισμικού χάσματος εις βάρος των ατόμων με ιδιαιτερότητες.  ΣΤΟΧΟΙ-ΣΚΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΣΤΟΧΟΙ-ΣΚΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Η παροχή βοήθειας στους νέους με ιδιαιτερότητες για να αναπτυχθούν, να σέβονται την αξιοπρέπεια τους, να διαχειρίζονται τη ζωή τους, να έχουν πρόσβαση στις ευκαιρίες που έχουν οι συνομήλικοι τους, να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και την αυτοεκτίμησή τους.  Η παροχή στήριξης και βοήθειας στους νέους με ιδιαιτερότητες, να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρει η κοινωνία, στην εκπαίδευση, στο διαδίκτυο, στον πολιτισμό, στην επαγγελματική απασχόληση στα κοινά, και στη καθημερινή ζωή. Η προώθηση της ομαλής κοινωνικής ενσωμάτωσης "περιθωριοποιημένων" ατόμων. ΣΤΟΧΟΙ-ΣΚΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑμΕΑ Το Κέντρο Ημέρας Πρόσβαση λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8-4.30.΄Εχει πρόγραμμα πρωινό και απογευματινό, «φιλοξενώντας» 15 άτομα. Το πρόγραμμα αποτελούν διάφορες δραστηριότητες όπως κομπιούτερ, εργαστήρια τεχνών, κατασκευές, μπόουλινγκ, δραστηριότητες καθημερινής ζωής, αθλητισμός, θέατρο,  κτλ. Το μοντέλο λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, επιδιώκει  την ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης, συμμετοχικότητας και της κινητοποίησης των ατόμων με αναπηρίες, με προσωπικό που έχει κατάλληλη γνώση του έργου του, το οποίο παρέχει ασφάλεια και προστασία με τρόπο διακριτικό, με ανοιχτές σχέσεις με την κοινότητα και με περιβάλλον κοινωνικά εμπλουτισμένο σε ερεθίσματα. ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑμΕΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

LGRWWZ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση Δράση Πρωτοβουλίες Νέων Catch the Spirit/ Αναλαμβάνοντας δράση - Νέοι και εθελοντισμός Δράση 5.1 Social Incusion/ Κοινωνική ενσωμάτωση - Διαβούλευση Νέων με Υπευθύνους Λήψης αποφάσεων για την νεολαία. ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση Δράση Πρωτοβουλιών Νέων Creativity and Solidarity/ Δημιουργικότητα και αλληλεγγύη – Εργαστήρια Τεχνών Δράση «Δικαιώματα κλειδιά των ατόμων με αναπηρίες» - Ανάπτυξη Σεμιναρίων και διαρθρωμένου διαλόγου μεταξύ των νέων, όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας και των οργανώσεων των νέων, καθώς και των αρμοδίων πολιτικής για τη νεολαία. ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση

No boundaries Volunteering for Inclusion Through art to inclusion Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας - Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση

Ευρωπαϊκά Προγράμματα - Lifelong Learning Programme IDEA – Inventing Dishes European Art – Lifelong Learning Programme. Συμμετέχουσες χώρες: Κύπρος – ΜΚΟ Πρόσβαση, Γερμανία – Robert Kummert Akademie, Ισπανία - FASAD και η Αγγλία – Hft. Στόχοι του προγράμματος: Να μοιραστούμε και να γιορτάσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας Ενίσχυση του αυτοσεβασμού Ευρωπαϊκά Προγράμματα - Lifelong Learning Programme

Ευρωπαϊκά Προγράμματα -Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση Διακρατική δράση – Πρωτοβουλίες Νέων, Κύπρος – Λιθουανία “BE – BE” / Building Bridges. Στόχοι προγράμματος – οι νέοι να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες αναφορικά με την τοπική τους πραγματικότητα. Ευρωπαϊκά Προγράμματα -Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση

«Η σημασία και οι προεκτάσεις της κύρωσης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες»

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ Ισότητα Εκπαίδευση Υγεία Προσβασιμότητα Αποκατάσταση Εργασία και απασχόληση Άτομο με αναπηρίες Επαρκές βιοτικό επίπεδο και κοινωνική προστασία Σεβασμός της κατοικίας και της οικογένειας Ανεξάρτητη διαβίωση και ενσωμάτωση στην κοινότητα Συμμετοχή στην πολιτική και δημόσια ζωή Συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή, τη ψυχαγωγία, τον ελεύθερο χρόνο και τον αθλητισμό

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ