Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (ΕVS)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (ΕVS)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (ΕVS)
(Erasmus+: Νεολαία, Βασική Δράση 1) Η δραστηριότητα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε νέους ετών να προσφέρουν εθελοντικά σε ΜΚΟ ή τοπικούς δημόσιους φορείς του εξωτερικού (Ευρώπη και άλλες χώρες), σε τομείς όπως η κοινωνική προσφορά, το περιβάλλον, η πληροφόρηση των νέων, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός Η ΕΕΥ δεν θα πρέπει να υποκαθιστά θέση αμειβόμενης εργασίας, ενώ μόνο διαπιστευμένες οργανώσεις και φορείς μπορούν να εμπλέκονται σε αυτά τα σχέδια. Η διάρκεια της υπηρεσίας μπορεί να είναι από 2 μέχρι 12 μήνες, εκτός από την περίπτωση συμμετοχής ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες ή ομάδας εθελοντών που αποτελείται από 10 άτομα και άνω, όπου η διάρκεια μπορεί να είναι από 2 βδομάδες μέχρι 2 μήνες.

2 Ένας νέος μπορεί να συμμετάσχει μόνο 1 φορά σε σχέδιο ΕΕΥ, εκτός και εάν πραγματοποιήσει μια σύντομη ΕΕΥ μέχρι 2 μήνες, οπότε μπορεί να πραγματοποιήσει και μια δεύτερη με μέγιστη διάρκεια τους 10 μήνες. Όλα τα έξοδα (ταξιδιού, διαμονής, διατροφής) καλύπτονται από το Πρόγραμμα, με την πιθανότητα μιας μικρής συνεισφοράς στα ταξιδιωτικά έξοδα. Επίσης, ο εθελοντής εγγράφεται σε ειδικό σχέδιο ασφάλισης που έχει δημιουργηθεί από την Ε.Ε.. Ο εθελοντής λαμβάνει γλωσσική υποστήριξη για τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στις εργασίες της Οργάνωσης. Τέλος, ο εθελοντής λαμβάνει ένα μηνιαίο επίδομα για τα προσωπικά του έξοδα (pocket money), το οποίο είναι ανάλογο με τη χώρα στην οποία φιλοξενείται.

3 Για να συμμετάσχει ένας νέος σε σχέδια Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας θα πρέπει να ακολουθήσει τα πιο κάτω βήματα: Να βρει μια Κυπριακή διαπιστευμένη Οργάνωση η οποία θα δράσει ως Οργάνωση Αποστολής του. Να αποφασίσει το θέμα της εθελοντικής υπηρεσίας στην οποία θα ήθελε να εμπλακεί και ανάλογα να βρει μια διαπιστευμένη Οργάνωση στο εξωτερικό για να τον φιλοξενήσει. Για να βρει αυτές τις οργανώσεις θα πρέπει να ψάξει στην ειδική πλατφόρμα διαπιστευμένων Οργανώσεων που έχει ετοιμάσει η Ε.Ε. ( Να ετοιμάσει το βιογραφικό του σημείωμα και μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να τη στείλει στην Οργάνωση Υποδοχής που τον ενδιαφέρει, ούτως ώστε να έχει πιθανότητες να επιλεγεί. Να προετοιμαστεί! Θα ήταν καλό να έρθει σε επαφή με πρώην εθελοντές στην Κύπρο, αλλά και να είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Οργάνωση Αποστολής και την Οργάνωση Υποδοχής του.

4 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ
“Youth voice” Σκοπός: Η εθελοντική εργασία στο σχεδιασμό και διοργάνωση δράσεων και δραστηριοτήτων για νέους, με συμμετοχή νέων για παροχή χώρου έκφρασης, φωνής και βοήθειας στη νεολαία του τόπου. Δικαιούχος Υποδοχής: ΜΚΟ στην Κύπρο Εταίροι Αποστολής: Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία, Γαλλία Διάρκεια σχεδίου: 9 μήνες Εγκεκριμένο budget: € (travel, organizational, exceptional, special needs, individual, linguistic support) Κινητικότητα 4 Νέων στην Κύπρο Διάρκεια εθελοντικής εργασίας: 6 μήνες

5 που δημιουργεί ευκαιρίες για νέους
Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιουργεί ευκαιρίες για νέους να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν για 2 – 12 μήνες σε προγράμματα στη χώρα τους ή στο εξωτερικό (χώρες της Ευρώπης) προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη. Οι νέοι που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης πρέπει να αποδέχονται και να σέβονται την αποστολή και τις αρχές του Σώματος.

6 Αφού ολοκληρώσουν μια απλή διαδικασία εγγραφής,
οι συμμετέχοντες μπορεί να επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που αφορούν πρόληψη φυσικών καταστροφών αποκατάσταση μετά από καταστροφές παροχή βοήθειας σε κέντρα αιτούντων άσυλο αντιμετώπιση διάφορων κοινωνικών προβλημάτων

7

8 Το πρόγραμμα είναι όμοιο με το EVS, αλλά διαφοροποιείται στα εξής:
Υλοποιείται μόνο σε χώρες της Ευρώπης Παρέχει ευκαιρίες για εθελοντισμός ή/και πληρωμένη εργασία Μπορεί να γίνει στην ίδια χώρα ή σε άλλη Το ίδιο το σώμα δρα ως Οργάνωση αποστολής Ενδιαφέρεσαι; Αν θέλεις να ανταποκριθείς στην πρόκληση και να αφοσιωθείς στο να βοηθάς άλλα άτομα δήλωσε σήμερα συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης!


Κατέβασμα ppt "Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (ΕVS)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google