Ψείρες του τριχωτού της κεφαλής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ.
Advertisements

ΣΕΜΙΝΑΡΙ Α ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ποιοι είμαστε • To εργαστήριο in-design seminars λειτουργεί από το 2008 στο Χαλάνδρι, με κύριο στόχο την πρωτοτυπία στη σκέψη,
1 Δορυφορικό 2 ης ομάδας. 2 Είσαι στη μέση του μαθήματος και βλέπεις...  έναν μαθητή να βγαίνει από την αίθουσα διδασκαλίας,  δύο μαθητές να μιλούν.
ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ CEV)
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων  Αποφύγετε την επαφή με άγρια ζώα και άγνωστα αδέσποτα.  Μην αφήνετε εκτεθειμένα σκουπίδια ή ζωοτροφή, που.
Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
15 τρόποι που μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τη μνήμη των παιδιών:
Aπ ό το μεγαλύτερο στο μικρότερο του σύμ π αντος.
ΜΑθημα ΕΤΥ 494: «Ειςαγωγη ςτην ΒιοϊατρικΗ ΜηχανικΗ»
Μια πόλη για τους πεζούς
Ανοσοποιητικός μηχανισμός του σώματος
22 πράγματα που πρέπει να μάθεις πριν εγκαταλείψεις το μάταιο αυτό κόσμο…
Καλή και δημιουργική χρονιά.
Από τη Θερμότητα στη Θερμοκρασία Η Θερμική Ισορροπία
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
1 4 Square Questions B A D C Κοιτάξτε προσεκτικά το διάγραμμα. Θα σας κάνω 4 ερωτήσεις γι’ αυτό το τετράγωνο. ΕΤΟΙΜΟΙ;
BRIEF Πρέπει να σχεδιαστεί ένα φωτιστικό εσωτερικού χώρου ειδικά σχεδιασμένο να καλύπτει τις ανάγκες σε φωτισμό των ατόμων που ασχολούνται με μοντελισμό.
Θέμα:”Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα Νοσήματα και επιπτώσεις στην οικονομία”
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα
1 AYTOΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ….
Κοντινότεροι Κοινοί Πρόγονοι α βγ θ δεζ η π ν ι κλμ ρσ τ κκπ(λ,ι)=α, κκπ(τ,σ)=ν, κκπ(λ,π)=η κκπ(π,σ)=γ, κκπ(ξ,ο)=κ ξο κκπ(ι,ξ)=β, κκπ(τ,θ)=θ, κκπ(ο,μ)=α.
Δυνάμεις του 10: κοσμικό ταξίδι, από το Σύμπαν των γαλαξιών μέχρι το άτομο.
Τα επαγγελματικά πρότυπα των μαθητών της Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου ως κίνητρα των μελλοντικών επαγγελματικών τους στοχοθετήσεων Στέλιος Κ. Κρασσάς.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Δεξιότητες παρουσίασης Επίπεδο.
Γεγονότα που δεν χρειάζεται να τα πάρετε και τοις μετρητοίς...
ΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Ταξίδι με τη NASA α π ό το μεγαλύτερο ά π ειρο στο μικρότερο ά π ειρο του σύμ π αντος.
Δημιουργία Διαφανειών
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δημιουργικό Marketing συνθέσεις...με χρωματιστούς όγκους παιδικές.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
Ερευνητικές Εργασίες Α΄ Λυκείου Ιανουάριος 2012
Movement Studies Week 3 Verveniotis P
Χρυσό τσακάλι Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus - Κύων ο χρυσός) ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται , είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην.
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ι - Το περιβάλλον εργασίας
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT). ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΕΞ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΛουΣιμο (Σε διαφορετικεΣ περιπτωΣειΣ ,διαδικαΣια,προϊοντα)
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (1)
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
ΤΥΦΟΣ.
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Πέρα από τον μύθο!!!!.
 Οι Δημόσιες Σχέσεις αναφέρονται στην προσπάθεια μίας επιχείρησης να προβληθεί ευρέως και να δημιουργήσει θετική εικόνα γύρω από το πρόσωπό της.
Ανθρώπινα Χαρακτηριστικά Χρώματα
Ως τώρα ασχοληθήκαμε με τα μεγέθη Μήκος (L) και Χρόνο (t) Με τη μέτρηση τους μπορέσαμε να απαντήσαμε σε ερωτήματα σαν τα παρακάτω: Μήκος (L) Πόσο μακριά.
Κονδυλώματα (HPV).
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016
ΨΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ Δήμητρα Προφήτου-Αθανασιάδου
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ : ΣΚΙΆ Αγραφιώτη Δήμητρα Διαμαντάκη Μυρτώ Κλαίρ Σταύρου Κατερίνα.
Γεια σας παιδιά, είμαι η Μάγια η μέλισσα. Τι λέτε πάμε να μάθουμε κάποια πράγματα για μας τις μέλισσες;
ΑΣΚΗΣΕΙΣ KEGEL Άσκηση 1: ‘Οταν νιώθετε την ανάγκη για ούρηση, προσπαθήστε να κρατήσετε τα ούρα, όπως όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη τουαλέτα. Άσκηση 2: Κατά.
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
Το αγαπημένο μου ζώο Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος. Το όνομα του είναι Ρωμαίο. Είναι σκυλάκι μεσαίου μεγέθους, περίπου 10 κιλά. Είναι μόνο 3 χρονών.
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Τι είναι η Ψείρα Πολλοί νομίζουν ότι προτιμώ τα βρώμικα μαλλιά. ΛΑΘΟΣ
Μάθημα : project Θέμα : Πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους.
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
Αντιμετώπιση επιληπτικής κρίσης Mια επιληπτική κρίση είναι ένα παροδικό επεισόδιο νευρολογικής δυσλειτουργίας που οφείλεται στην ανάπτυξη ανώμαλης ηλεκτρικής.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ψείρες του τριχωτού της κεφαλής Συμβουλές για τα παιδιά και τους γονείς

τριχωτού της κεφαλής; Τι είναι οι κόνιδες; προσβληθεί από ψείρες; Περιεχόμενα Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την προσβολή από ψείρες; Εάν εντοπιστούν ψείρες, τι πρέπει να κάνω; Τι είναι οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής; Τι είναι οι κόνιδες; Πώς μεταδίδονται οι ψείρες της κεφαλής; Χτένισμα ελέγχου: πώς γίνεται; Πώς θα ξέρω εάν έχω προσβληθεί από ψείρες;

Πρόκειται για μύθο… Οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής δεν βρίσκονται μόνο σε άλουστα μαλλιά ! Στις ψείρες αρέσουν όλα τα κεφάλια με μαλλιά: άλουστα ή λουσμένα, καστανά, ξανθά ή κοκκινωπά, μακριά ή κοντά Η φθειρίαση δεν είναι νόσος ! Αποτελεί μια συνήθη μόλυνση η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί Οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής είναι παράσιτα που ζουν σε ανθρώπινα κεφάλια Οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής δεν μεταδίδουν νοσήματα

Τι είναι οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής ;

Τι είναι οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής; Φθείρα της κεφαλής: Είναι έντομο χωρίς φτερά έχει 3 ζεύγη ποδιών Μέγεθος μήκος: έως 4 χιλιοστά ύψος : 2 χιλιοστά Χρώμα συνήθως διαφανές = διακρίνεται δύσκολα Γίνεται καφέ/κόκκινη όταν φαει

Τι είναι οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής; Κατοικία Ζουν στα ανθρώπινα μαλλιά, στις πιο θερμές περιοχές της κεφαλής = στην περιοχή πίσω από τα αυτιά ή στην περιοχή του αυχένα Είναι παράσιτα = τρέφονται με ανθρώπινο αίμα Κινητικότητα Μπορούν να κολυμπήσουν Δεν μπορούν να πηδήξουν, αλλά κινούνται πολύ γρήγορα

Οι κόνιδες δεν είναι ψείρες ! Τι είναι οι κόνιδες; Οι κόνιδες δεν είναι ψείρες ! Οι κόνιδες είναι κενά κελύφη ή νεκρά αυγά Προσκολλώνται στις τρίχες χάρη σε μια κολλώδη ουσία που εναποθέτει η ψείρα κατά τη διάρκεια της γέννας Οι κόνιδες μπορούν να παραμείνουν στα μαλλιά για εβδομάδες ή ακόμα και μήνες μετά από τη μόλυνση

Πώς μεταδίδονται οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής;

Οι ψείρες μεταδίδονται μέσω της επαφής: Πώς μεταδίδονται οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής; Οι ψείρες μεταδίδονται μέσω της επαφής: Άμεση επαφή : από το ένα κεφάλι στο άλλο (κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, των σπορ ...) Έμμεση επαφή : από αντικείμενα όπως πολυθρόνες, κασκόλ, καπέλα, πετσέτες... στην πισίνα από την ανταλλαγή αντικειμένων όπως κράνη, βούρτσες, κτένες ... Οι ψείρες μπορούν να προσβάλλουν οποιονδήποτε, όχι μόνο τα παιδιά

Πώς θα ξέρω εάν έχω προσβληθεί από ψείρες;

Πώς θα ξέρω εάν έχω προσβληθεί από ψείρες; Μερικοί άνθρωποι έχουν φαγούρα στο κεφάλι Μερικοί άλλοι δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν προσβληθεί από ψείρες Χτένισμα ελέγχου αποτελεί την καλύτερη μέθοδο ανίχνευσης ψειρών του τριχωτού της κεφαλής

Χτένισμα ελέγχου: πώς γίνεται; Χτένισμα ελέγχου: πώς γίνεται;

Χτένισμα ελέγχου: πώς γίνεται; ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Αγοράστε μια ειδική κτένα από το φαρμακείο της γειτονίας σας Ξεμπλέξτε τα μαλλιά με μια κοινή κτένα Αφού βρέξετε και σκουπίσετε τα μαλλιά με μια πετσέτα, χωρίστε τα σε τμήματα

Χτένισμα ελέγχου: πώς γίνεται; ΒΗΜΑ 1 Χτενίστε τα μαλλιά ξεκινώντας από τις ρίζες των τριχών και προς τα κάτω, φροντίζοντας πάντα τα δόντια της ειδικής κτένας να βρίσκονται σε επαφή με το δέρμα της κεφαλής για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ασχοληθείτε με το κάθε τμήμα χωριστά. ΒΗΜΑ 2 Επιθεωρείτε την κτένα για τυχόν ψείρες. Σκουπίστε τη με ένα χαρτομάντιλο, προκειμένου να μπορέσετε να αναγνωρίσετε τις ψείρες ΒΗΜΑ 3 Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να χτενίσετε όλες τις τρίχες της κεφαλής. Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία θα χρειαστείτε 10 – 15 λεπτά.

Χτένισμα ελέγχου: πώς γίνεται; ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Εάν βρείτε έστω και μια ζωντανή ψείρα, τότε έχει προσβληθεί Δεν πρέπει να χορηγηθεί θεραπεία, παρά μόνον όταν εντοπίσετε έστω και μια ζωντανή ψείρα Οι κόνιδες είναι ενδεικτικές της παρουσίας μόλυνσης στο παρελθόν, ωστόσο ο εντοπισμός τους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε μόλυνση

Χτένισμα ελέγχου: πώς γίνεται; ΣΥΜΒΟΥΛΗ Βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός είναι επαρκής – ιδανικά φως ημέρας Μπορείτε να τοποθετήσετε μια άσπρη πετσέτα στους ώμους ή να χτενίσετε τα μαλλιά πάνω σε μια άσπρη επιφάνεια (π.χ. νιπτήρας, μπανιέρα ή άσπρο τραπέζι), προκειμένου να μπορείτε εύκολα να δείτε τις ψείρες να πέφτουν από τα μαλλιά Το χτένισμα ελέγχου πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα μέλη της οικογένειας, καθώς και στα άτομα που ενδεχομένως να ήρθαν σε άμεση επαφή με το προσβεβλημένο άτομο

Εάν εντοπιστούν ψείρες, τι πρέπει να κάνω;

Εάν εντοπιστούν ψείρες, τι πρέπει να κάνω; ΒΗΜΑ 1 Επισκεφθείτε το φαρμακείο της γειτονιάς σας και αγοράστε ένα αντιφθειρικό προϊόν ΒΗΜΑ 2 Διαβάστε το φυλλάδιο οδηγιών προτού ξεκινήσετε τη θεραπεία ΒΗΜΑ 3 Η θεραπεία πρέπει να χορηγηθεί σε όλα τα προσβεβλημένα μέλη της οικογένειας την ίδια ημέρα ΒΗΜΑ 4 Ενημερώστε το σχολείο καθώς και κάθε άτομο που ήρθε σε επαφή (στενή ή όχι) με το προσβεβλημένο μέλος της οικογένειας κατά τη διάρκεια των 2 περασμένων εβδομάδων

Εάν εντοπιστούν ψείρες, τι πρέπει να κάνω; ΣΥΜΒΟΥΛΗ Επίσης απολυμάνετε τους χώρους, προκειμένου να αποφύγετε το ενδεχόμενο μιας νέας μόλυνσης: Αλλάξτε και πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα και τα ρούχα στους 60°C Οτιδήποτε δεν μπορεί να πλυθεί στους 60°C, π.χ. Συνθετικά υφάσματα, βούρτσες, κτένες, πολυθρόνες, κράνη, μαλακά παιχνίδια ... μπορείτε να το απολυμάνετε χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον (εντομοκτόνα σπρέι)

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την προσβολή από ψείρες;

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την προσβολή από ψείρες; Σας συστήνουμε: Να μαζεύετε τα μακριά μαλλιά Να φοράτε σκουφάκι κολύμβησης στην πισίνα Να χρησιμοποιείτε εντομοαπωθητικά σε περιόδους επιδημίας Να μην ανταλλάσσετε ρούχα (κασκόλ, καπέλα, κράνη...), βούρτσες ή κτένες Εάν εντοπίσετε έστω και μια ζωντανή ψείρα, ενημερώστε όλους όσους ήρθατε σε επαφή. Συμβουλέψετε τους να ακολουθήσουν τη μέθοδο εντοπισμού και εφόσον βρουν ζωντανές ψείρες να ενημερώσουν όλους όσους ήρθαν σε επαφή

Σύνοψη των κύριων σημείων Οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής δεν είναι επικίνδυνες, ωστόσο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές. Μεταδίδονται μέσω της άμεσης ή έμμεσης επαφής με προσβεβλημένα άτομα Το χτένισμα ελέγχου σας βοηθά να εντοπίσετε τις ψείρες Εάν εντοπιστούν ψείρες: αγοράστε ένα αντιφθειρικό προϊόν από το φαρμακείο και εφαρμόστε τη θεραπεία στο προσβεβλημένο άτομο καθώς και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που έχουν μολυνθεί και ενημερώστε όλους όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τα προσβεβλημένα μέλη κατά τη διάρκεια των δύο περασμένων εβδομάδων Εάν δεν εντοπιστούν ψείρες: προλάβετε τις ψείρες. Προσοχή στην ανταλλαγή ρούχων και κτενών, φοράτε σκουφάκι κολύμβησης στην πισίνα, μαζεύετε τα μακριά μαλλιά. Κάντε έλεγχο σε εβδομαδιαία βάση προκειμένου να είστε σίγουροι

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.paranix.gr