Ευάγγελος Α. Φραγκούλης, ΜD, ΜSc

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Advertisements

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Δεκεμβρίου 2010, Αθήνα 2η Σύνοδος Διευθυντών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011.
Στρατηγική & Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ---- Εναρμόνιση με την Ψηφιακή Στρατηγική της Χώρας Υπουργείο Διοικητικής.
Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης- Πιστοποίησης ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 02 Μαΐου 2011 ΣΑΒΒΑΣ.
ΑμεΑ & Εκπαίδευση Βιβλιοθηκονόμων στην Ελλάδα
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΙΩΝ
1 η Ημερίδα φαρμακοποιών Κρήτης Φαρμακοποιοί και οικονομική κρίση Ευρωπαϊκή ανάλυση Εισηγήτρια : Χατζέλλη Μαριάνθη Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από την CRE Χρονικό πλαίσιο αξιολόγησης Αυτοαξιολόγηση: Αξιολόγηση από CRE: Δημοσίευση εκθέσεων:
Δημόσια διαβούλευση Επιχειρησιακού Σχεδίου για τα έτη
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
Η Διοικητική Μεταρρύθμιση στην Πράξη Προγραμματική Περίοδος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Κρήτης 2005
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ)
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
Κωνσταντίνος Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ Το Όραμα της Φαρμακοβιομηχανίας για την Ανάπτυξη για την Ανάπτυξη
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΜΕΡΟΣ ΜΑΙΟΣ 2011 Δυνατότητες Ανάπτυξης.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για την υγεία
Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής Πρόεδρος ΣΦΕΕ 17 Ιουνίου 2012.
1 Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διαμόρφωση μίας Ευρωπαϊκής Χάρτας για τους Ερευνητές & ενός Κώδικα Δεοντολογίας για την πρόσληψη ερευνητών στο.
Επιτροπή Τεκμηρίωσης Μάρκος Γερασόπουλος.
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
Διοικητικές μεταρρυθμίσεις και οικονομική αποτελεσματικότητα στον τομέα της Υγείας Γιάννη Υφαντόπουλου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΠΕ στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής για την.
1 Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Στρατηγικές Προτεραιότητες 25 Ιουλίου 2012 Μανούσος Γ. Βολουδάκης Υφυπουργός.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Ανάλυση Συστημάτων Μακροχρόνιας Φροντίδας (Θ)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
«Το νομικό πλαίσιο και οι ευκαιρίες για τους ασθενείς στην κρίση» Δημήτρης Κρεμαλής, LL.M., Ph.D. LMU Munich Εταίρος, ΚΡΕΜΑΛΗΣ Δικηγορική Εταιρεία Πρόεδρος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στην εισαγωγή των νέων Ψυχιατρικών Θεραπευτικών μεθόδων στην Ελλάδα αλλά και στην.
Διοικητικές μεταρρυθμίσεις και οικονομική αποτελεσματικότητα στον τομέα της Υγείας Γιάννη Υφαντόπουλου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημόσιος Vs Ιδιωτικός Τομέας Διαφορές - Ομοιότητες.
Γιάννης Α. Μυλόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. Τομέας Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών-Πολυτεχνική Σχολή H ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ.
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. Χρήστος Βαρσάμης Διευθύνων Σύμβουλος Ρυθμιστικό Πλαίσιο Ταχυδρομικής Αγοράς – Ρόλος της Ε.Ε.Τ.Τ. 1.
 1. Διαμόρφωση Εκπαιδευτικής Πολιτικής  2. Θέση Εκπαιδευτικής Μονάδας στον τομέα διαμόρφωσης Ε. Π.
Νίκος Μανιαδάκης BSc (Athens), ΜSc (York), PhD (Warwick), Fellow (ESC)
Υπό της φοιτήτριας : ΠΑΠΑΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Επιβλέπουσα καθηγήτρια :
Παράγοντες που επηρεάζουν ένα σύστημα Υγείας
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Πρωτοβάθμια περίθαλψη
ΟΑΕΔ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΝ LL.M
ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ορισμός υγείας: Στόχοι για την προώθηση της και την πρόληψη ασθένειας Mosby στοιχεία και των παραγώγων στοιχείων © 2010, 2006, 2002 από Mosby,
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
Έγκαιρη Παρέμβαση για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες ή Παράγοντες Κινδύνου
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Μεταπτυχιακης Διπλωματικης Εργασιας « Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ».
Συμβάλλουμε στην υγεία του πολίτη
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου
Αποτελέσματα-Συζήτηση-Συμπέρασμα
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
EΡΕΥΝΑ YΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
EΡΕΥΝΑ YΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού (ΑΜΣ)
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ευάγγελος Α. Φραγκούλης, ΜD, ΜSc Απόψεις των Γενικών Ιατρών για την σύγχρονη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Ευάγγελος Α. Φραγκούλης, ΜD, ΜSc Γενικός Ιατρός Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Ευαγγελία Παππά Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος: Δημήτριος Νιάκας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΜΣ Διοίκηση Μονάδων Υγείας

Αντικείμενο   Εξωτερικές πιέσεις και η οικονομική συγκυρία έκαναν επιτακτική την ανάγκη για άμεσες αλλαγές στο ελληνικό σύστημα υγείας, με γνώμονα την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα Αποκρινόμενα σ’ αυτή, τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχώρησαν: - στη σύσταση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) για όλους τους Έλληνες - στην εισαγωγή σειράς μέτρων στην ΠΦΥ (ηλεκτρονική συνταγογράφηση (ΗΣ), κλινικά πρωτόκολλα, προώθηση των γενοσήμων φαρμάκων κλπ)

Τα μεγαλύτερα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με το Ν Τα μεγαλύτερα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με το Ν.3918/2011 συνενώθηκαν σε έναν ενιαίο φορέα, τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με τη μορφή μονοψωνίου ανέλαβε την διαχείριση, παροχή και αγορά υπηρεσιών υγείας για σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών

Με τον «Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας ΕΟΠΥΥ» (Τεύχος Β’, Αρ Με τον «Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας ΕΟΠΥΥ» (Τεύχος Β’, Αρ. Φύλλου 2456) καθορίστηκαν οι όροι παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ στους ασφαλισμένους από ιατρούς του ΕΣΥ (ΚΥ, ΠΙ, εξωτερικά ιατρεία), μόνιμους ή αορίστου χρόνου ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, καθώς και ιδιώτες, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς Από 1/1/2012 ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε να διαχειρίζεται, να παρέχει και να αγοράζει υπηρεσίες υγείας Έκτοτε εκδόθηκαν πολυάριθμες αποφάσεις και εφαρμοστικές εγκύκλιοι, συχνά αλληλοαναιρούμενες, στην προσπάθεια ομαλής μετάβασης από το παλιό στο νέο σύστημα και της εύρυθμης λειτουργίας του ενιαίου φορέα

Στοιχεία της μεταρρύθμισης, παράλληλα με την σύσταση του ΕΟΠΥΥ Στοιχεία της μεταρρύθμισης, παράλληλα με την σύσταση του ΕΟΠΥΥ e-syntagografisis e-diagnosis κλινικά διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα προώθηση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων συνταγογράφηση δραστικής ουσίας από τους ιατρούς επιβολή σε όλους τους ασφαλισμένους συμμετοχής 15% στην διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων

Σκοπός Υπό το πρίσμα της μεταρρύθμισης του ΕΟΠΥΥ, για πρώτη φορά έγινε προσπάθεια ανίχνευσης των αντιλήψεων των Γ/Ο Ι σχετικά με: την εξέλιξη της ποιότητας στην ΠΦΥ της Ελλάδας στο άμεσο μέλλον, τις επιπτώσεις της μεταρρύθμισης για τους ίδιους, αλλά και για τους ασθενείς τους τα επιμέρους μέτρα που προτείνονται, συζητιούνται ή και εφαρμόζονται ήδη

Υλικό - Μέθοδος διεξήχθη μεταξύ 15 Απριλίου και 15 Μαΐου 2012 σε πανελλήνιο επίπεδο, υπό την αιγίδα της ΕΛΕΓΕΙΑ και της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής ποσοτική έρευνα με χρήση αυτό-συμπληρούμενου ερωτηματολογίου, με ερωτήσεις κλειστού τύπου στάλθηκε μέσω e-mail σε 582 Γ/Ο Ι σε όλη την ελληνική επικράτεια Όσοι δεν απάντησαν έλαβαν δεύτερο e-mail, για υπενθύμιση, 15 ημέρες μετά το πρώτο θετικά αποκρίθηκαν οι 177 (114 ιατροί του ΕΣΥ και 63 ιδιώτες)

Ερωτηματολόγιο (I)

Ερωτηματολόγιο (II)

Ερωτηματολόγιο (III)

Ερωτηματολόγιο (IV)

Δείγμα-δημογραφικά στοιχεία

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ (I)

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ (II)

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ (III)

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (I)

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (II)

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (III)

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (IV)

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ

Συμπεράσματα   οι Γ/ Ο Ι : είναι υπέρ της ενοποίησης των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων είναι υπέρμαχοι αρκετών στοιχείων της μεταρρύθμισης (εισαγωγή ηλεκτρονικών συστημάτων στη κλινική τους πρακτική, έλεγχος της συμπεριφοράς τους, συμμετοχή των ασθενών στις διαγνωστικές εξετάσεις, ενίσχυση των γενοσήμων στην αγορά) δεν είναι ικανοποιημένοι από το οργανωτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ διαβλέπουν υποβάθμιση της ποιότητας της ΠΦΥ, των συνθηκών εργασίας και της αποζημίωσης τους είναι δυσαρεστημένοι από τις χρησιμοποιούμενες εφαρμογές επιθυμούν την εισαγωγή του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού στο σύστημα με λειτουργία “gate keeping

Συζήτηση Μέτρα και τροποποιήσεις του οργανωτικού πλαισίου του ΕΟΠΥΥ κρίνονται απαραίτητα, ώστε να στεφθεί από επιτυχία η μεταρρυθμιστική προσπάθεια: εισαγωγή του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού στο σύστημα υγείας με λειτουργία “gate keeping” εισαγωγή κινήτρων βελτίωσης της ποιότητας σύνδεση της αποζημίωσης του ιατρού με την απόδοση του ανάπτυξη μηχανισμών ελέγχου και διασφάλισης της ποιότητας εφαρμογή ενός ενιαίου, ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος υγείας ισχυροποίηση του καταναλωτή