1ο Νηπιαγωγείο Πατρών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
Advertisements

Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ
24ο ΑΤΟΜΙΚΟ & 10ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΣΠ 17 & 18 Μαρτίου 2012 Χώρος διεξαγωγής «Αρχοντικό της Ευτυχίας»
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους
Μετάβαση του 13ου Νηπιαγωγείου στο 11ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Παίζω, γελάω, περνάω όμορφα»
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρώμε ότ,ι πρέπει , όχι ό,τι να΄ναι »
Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Γλώσσας
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Πρόγραμμα Αγωγής υγείας «περπατάω δεν τρέχω και ασφάλεια έχω»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Κυκλοφορώ -πληροφορώ»
Η παρέα και το άγνωστο παιδάκι Ένα μικρό παραμυθάκι που έφτιαξαν τα πρωτάκια με αφορμή την 21 η Μαρτίου: ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών.
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες- ΣΚΙ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ψηφιδωτό, ψηφιδωτό από τον κόσμο τον παλιό ως και τον σημερινό,ΨΑΧΝΩ,ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΩ.» Σχ. έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
Σχολικό έτος ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Η μετάβαση των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, θεωρείται μια εξαιρετικά κρίσιμη εμπειρία στη ζωή του παιδιού, επειδή θέτει τις βάσεις.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
E2 Τάξη Τίτλος προγράμματος: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»
Εκπαιδευτικό Σενάριο : “ Μαθαίνω για το κακόβουλο λογισμικό και προστατεύομαι ” Ζαμπέτογλου Γεώργιος ΕκπαιδευτικόςΠληροφορικής ΠΕ.
Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων Αγωγή Υγείας: « Ο Ευτύχης ταξιδεύει» 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΜΟΥ σχ. έτος
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Μελέτη και βελτίωση του πάρκου απέναντι από το σχολείο μας από τα παιδιά της Γ τάξης ( ) Οι εργασίες, οι σχετικές με το project, ξεκίνησαν με αφορμή.
Βιολογία Γυμνασίου.
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
«Τάξη» έξω από την «τάξη»…
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο»
Υπεύθυνες εκπ/κοί : Λασκαρίδου Μαγδαληνή – Τιουτιούφα Μαρία
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
Πρότυπο Πειραματικό 2/Θ ΔΣ Πανεπιστημίου Πατρών
Ομαλη μεταβαΣη απο το νηπιαγωγειο Στο δημοτικο
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
«Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους»
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 42ου Δημοτικού Σχολείου και των 27ου και 71ου Νηπιαγωγείων Πάτρας, σας προσκαλούν.
Ανακύκλωση Όλα είναι χρήσιμα
10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ H Ε1 τάξη του 2ου Δημοτικού σχολείου (Στρούμπειο) σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο, Σύνδεση με.
1 ο Νηπιαγωγείο Βραχναιίκων
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
73 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
4 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1 ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς
33ο Νηπιαγωγείο Πατρών
3/θ 45ο Νηπιαγωγείο Πατρών
ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: 1/ θ Νηπιαγωγείο Φράγκα
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Νηπιαγωγείο Κ. Μαζαρακίου
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Νηπιαγωγείο Καλλιθέας
1/θέσιο Νηπιαγωγείο Βασιλικού
1/θεσιο Νηπιαγωγείο Ισώματος
Νηπιαγωγείο Λουσικών
«Γνωρίζοντας το μελλοντικό μου σχολείο» 71o Νηπιαγωγείο Πατρών
13 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/Θ Νηπιαγωγείο Καραιΐκων
Νηπιαγωγείο Φαρρών
2 ο Νηπιαγωγείο Δεμενίκων
Νηπιαγωγείο Μαυρομανδήλας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1ο Νηπιαγωγείο Πατρών Σχολικό έτος

Ποιοι είμαστε  Τμήματα:2  Χώρος: Οι αίθουσες του Νηπ/γείου  Οι 2 αίθουσες του 13 ου Δημοτικού Σχολείου  Ο κοινός προαύλιος χώρος

Σκοπός και στόχοι Η ομαλή μετάβαση από το Νηπ/γειο στο Δημοτικό Σχολείο Να εξοικειωθούν με τους νέους χώρους Να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση μπροστά στο καινούργιο Να αναπτύξουν διαύλους επικοινωνίας με τα μεγαλύτερα παιδιά Να γνωρίσουν τους δασκάλους και το έργο που επιτελούν.

Δράση 1 η : Μαθαίνω να μετρώ  Απευθύνεται στα νήπια και στα δύο τμήματα της Α΄ δημοτικού  Χώρος υλοποίησης: οι 2 αίθουσες της Α΄ δημοτικού  Επιμέρους στόχος: Γνωριμία με τις δασκάλες και τα παιδιά της Α΄ Τάξης  Διάρκεια: 1 διδακτική ώρα  Περιγραφή δράσης: Τα νήπια κάθισαν στα θρανία μαζί με τα παιδιά της Α΄ τάξης και παρακολούθησαν τη διδασκαλία των μαθηματικών  Αξιολόγηση δράσης: Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν γιατί αρκετά από αυτά μπόρεσαν και συμμετείχαν και απάντησαν στις ερωτήσεις της δασκάλας. Οι εντυπώσεις ήταν θετικές.

Δράση 2 η : Μου αρέσουν οι κατασκευές  Απευθύνεται: Στα νήπια και των δύο τμημάτων και στα δύο τμήματα της Α΄ δημοτικού  Χώρος υλοποίησης: Οι αίθουσες του Νηπ/γειου  Επιμέρους στόχος: Να αλληλεπιδράσουν με τα παιδιά της Α΄ τάξης να μοιραστούν πράγματα να συνεργαστούν  Διάρκεια:1 διδακτική ώρα  Περιγραφή δράσης: Τα παιδιά της Α΄ Τάξης ήρθαν στο Νηπ/γειο, μοιράστηκαν στα 2 τμήματα και κατασκευάσαμε μαζί μια πασχαλινή κάρτα με ευχές για τους γονείς τους.  Αξιολόγηση δράσης: Η δράση ενθουσίασε τα παιδιά γιατί συνεργάστηκαν, χάρηκαν γι’ αυτό που κατασκεύασαν και επίσης οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να βοηθήσουν τους μικρότερους όταν χρειάστηκε.

Δράση 3 η : Μου αρέσει να γυμνάζομαι  Απευθύνεται: Στα νήπια και στην Α΄ δημοτικού  Χώρος υλοποίησης: Το προαύλιο του σχολείου  Επιμέρους στόχοι: Να μάθουν να συνεργάζονται, Να αντιληφθούν την γυμναστική σαν μάθημα, Να συντονίζουν τις κινήσεις τους σύμφωνα με τις εντολές  Διάρκεια: 20 λεπτά  Περιγραφή δράσης: Ο γυμναστής του 13 ου δημοτικού ανέλαβε να κάνει ένα παιχνίδι ετοιμότητας, το οποίο είχε δουλέψει με τα παιδιά της Α΄τάξης μες τη χρονιά. Τα νήπια, που μέχρι τότε το είχαν παρακολουθήσει όταν είμασταν στο διάλλειμα, αυτή τη φορά συμμετείχαν  Αξιολόγηση δράσης: Τα νήπια ενθουσιάστηκαν γιατί μπόρεσαν να πάρουν μέρος σ ένα παιχνίδι που μέχρι τώρα ήταν θεατές.

Δράση 4 η : Διατηρώ το σχολείο μου καθαρό  Απευθύνεται: Στα νήπια και στην Α΄ δημοτικού  Χώρος υλοποίησης: Το Προαύλιο του σχολείου  Επιμέρους στόχοι: Να συνειδητοποιήσουν ότι το περιβάλλον εξαρτάται από τον άνθρωπο, Να μάθουν ότι το σχολείο είναι ο χώρος που περνούν πολλές ώρες και πρέπει να το διατηρούν καθαρό  Διάρκεια: 10 λεπτά  Περιγραφή δράσης: Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και αφού είχε προηγηθεί συζήτηση, αποφασίσαμε να καθαρίσουμε το προαύλιο μας μαζί με τα παιδιά της Α΄ δημοτικού. Πήραμε σακούλες και ξεκινήσαμε  Αξιολόγηση δράσης: Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πολύ και με χαρά μας έδειξαν τις γεμάτες σακούλες.

Αξιολόγηση  Όλες οι δράσεις ενθουσίασαν τα παιδιά  Είχαν την ευκαιρία να κάνουν νέους φίλους  Γνώρισαν καινούργιους δασκάλους  Αμβλύνθηκαν οι φοβίες τους για το μεγάλο σχολείο  Συνοπτικά οι στόχοι επιτεύχθηκαν και το πρόγραμμα στέφτηκε με επιτυχία.