Διαδραστική Μάθηση © 2018.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Α. Σεμινάρια Βραχείας Διάρκειας (120 ωρών) Β. Επαγγελματικά Σεμινάρια (120 ωρών) Γ. Ταχύρυθμα Σεμινάρια 80 ωρών Δ. Συνέδρια –
Advertisements

Αντιλήψεις και στερεότυπα των χρηστών των νέων τεχνολογιών απέναντι στην καινοτομία Κοντού Β. Χαρίκλεια ΠΒ Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος Πληροφορική.
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου Δημιουργία Πρώτης έκδοσης του Δικτυακού τόπου του έργου Ιωάννης Γ. Τσούλος ΤΕΙ Ηπείρου Ιωάννινα, Οκτώβριος.
Μονάδες Διασφάλισης Ποιότητας: Από τους τετραετείς κύκλους αξιολόγησης στους διαχρονικούς κύκλους ποιότητας Ημερίδα «Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη.
Αντικείμενο του παρόντος είναι να διερευνήσει τις προοπτικές του έντυπου τύπου, όπως αυτός διαμορφώνεται υπό το νέο πρίσμα της ταχύτατης ανάπτυξης του.
Επιδράσεις Ομάδων & Ομάδες Αναφοράς (Adapted from: Hawkins & Mothersbaugh, 2013, Μπαλτας & Παπασταθοπούλου, 2003, Σιωμκος, 2011)
BizExperts. ΤI EINAI ? Πρόκειται για μια δυναμική πλατφόρμα παροχής όλων των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις Πρόκειται για.
MATALA BEACH FESTIVAL. Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ HIPPIES Τις δεκαετίες του 1960 και 1970 τα Μάταλα ‘ταξίδεψαν’ εκτός συνόρων χάρη στις αναφορές για τους hippies που.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Οι μέθοδοι συλλογής δεδομένων διαφέρουν μεταξύ τους και δεν είναι όλες εξίσου κατάλληλες για κάθε ερευνητικό πρόβλημα.
Κεντρική Ιδέα: Κύριοι στόχοι: Η ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσω.
Πώς μπορεί ένας νέος Δερματολόγος να είναι Αποτελεσματικός και Ανταγωνιστικός, με το λιγότερο δυνατό κόστος? Νικόλαος Γ. Αποστολάκης.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θεολογική Σχολή Τμήμα Θεολογίας Η επίδραση των Θεωριών του Lev Vygotsky στις Επιστήμες της Παιδαγωγικής και.
ΑΦΗΓΗΣΗ Ορισμός (ενότητα 3) Μορφές αφήγησης (ενότητα 3) Δομή αφηγηματικού κειμένου (ενότητα 3) Το ρήμα στην αφήγηση (ενότητα 5) Οπτική γωνία (ενότητα 8)
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης - Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Εισηγητής: Ανδρέας Γκόγκας, Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ Τι είναι αλκοολισμός;
There is always a way… Τετάρτη 26 Απριλίου 2017
Motor Festival IV (πρώην Auto Battleships Festival)
Δυναμική Προσαρμογή στη Νέα Εποχή
Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση
ΕΘΙΣΜΟΣ.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συναδάκης Άγγελος.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ..
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Οι μαθητές μου κι εγώ γυρίζουμε ταινία
Αξιοποίηση της επικαιρότητας στη Διδακτική Μαθημάτων Ειδικότητας
Εθισμός στα Social Media
Tάσεις 2 – Social media Social media content Apps for learning Videos
Social Media Apostolos Sinioris.
Μεςα κοινωνικης δικτυωςης
4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων
ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011
Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος
ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ – ΤΜΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ
Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος
Ιστοσελίδες νέας γενιάς και εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης στην εκπαίδευση Ρέθυμνο, 1η Νοεμβρίου
Προφίλ Facebook.
Κλειούσης Ε. Ελευθέριος
Διαχείριση εγγράφων Microsoft Office Word.
Επιβλέπων: Παρίση Ευαγγελία Μάθημα: Επίλυση προβλημάτων και καινοτομία
Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου: Πως και Γιατί!
Επικοινωνούμε; Από τα σήματα καπνού… στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Στρατηγικές & Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας
Διδακτικη της ιστοριας με ΤΠΕ 4ο μαθημα
Συμβουλευτική υποστήριξη κοινωνικών vs
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Ο ρόλος της κοινωνικής δικτύωσης (social media) στην ευαισθητοποίηση των εφήβων και στη διάχυση πληροφοριών για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού.
1η Συνάντηση Εργαστηρίου
ΚΡΗΤΙΚΟΣ – Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ.
Ποιοί είμαστε: Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Καλωσόρισμα ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ
στην Περιφερειακη Ενοτητα Ρεθυμνησ τησ Περιφερειασ Κρητησ
Δημήτρης Παπαστεργίου // Δήμαρχος Τρικάλων
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Internet safety Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ2
ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πρόταση Χορηγίας
ΗΛΕΚΤΡΑ ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Μεσα Κοινωνικησ Δικτυωσησ
Social Media Networks.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ.
Εισαγωγικό σημείωμα Αγαπητές κυρίες / Αγαπητοί κύριοι,
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΜΕ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ή ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑ Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό.
Στρατηγική Επικοινωνίας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
13η Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού (ΕΕΠΟΣ)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διαδραστική Μάθηση © 2018

H διαδραστική μάθηση αποτελεί μία παιδαγωγική προσέγγιση που κατά κάποιο λόγο ενσωματώνει την Κοινωνική Δικτύωση στον σχεδιασμό και την παράδοση. Ως διαδραστική μάθηση θεωρούμε την αμοιβαία ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευομένων μέσω της εκμετάλλευσης των τεχνολογικών δυνατοτήτων. Διαδραστική Μάθηση

Οι συνιστώσες της διαδραστικής μάθησης είναι τρεις: Οι συνιστώσες της διαδραστικής μάθησης είναι τρεις: Social media Τα αλληλεπιδραστικά πληροφοριακά συστήματα Tα συστήματα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας Διαδραστική Μάθηση

Πλεονεκτήματα Διαδραστικής Μάθησης ένα βασικό πλεονέκτημα της διαδραστικής μάθησης είναι ότι αποτελεί έναν τρόπο εύκολης αφομοίωσης και κατανόηση του μαθήματος από τους μαθητές γίνεται μεταφορά δεξιοτήτων σε διάφορες καταστάσεις  αναπτύσσει τον διάλογο αφού η μάθηση έχει συνεργατικό χαρακτήρα επιπλέον τονώνεται η αυτοπεποίθησή των παιδιών ανταλλάσσονται ιδέες και αναπτύσσεται η κριτική σκέψη Πλεονεκτήματα Διαδραστικής Μάθησης

Μειονεκτήματα Διαδραστικής Μάθησης Η προετοιμασία του μαθήματος απαιτεί χρονοβόρα διαδικασία για τον εκπαιδευτικό Επιπλέον η διαδραστική μάθηση απαιτεί μεγάλο κόστος Απαιτεί εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που να γνωρίζει άριστα τη χρήση της τεχνολογίας

Τα οφέλη των μαθητών Παρουσίαση πληροφοριών μέσω οπτικής σχεδίασης Παρουσίαση πληροφοριών μέσω οπτικής σχεδίασης Πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες Μεγαλύτερος έλεγχος της δραστηριότητας αλλά και έλεγχος των χρηστών Αυξημένα κίνητρα χρήσης

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ