Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μαριτίνα Τσίκου Αγγελική Χατζηπαναγιώτου Βαρβάρα Τσαλαφούτα

2 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ Πολλές φορές οι άνθρωποι πέφτουν θύματα διαδικτυακών ληστειών.Αυτό γίνεται καθημερινά όταν ένας άνθρωπος δεν ξέρει να χρησιμοποιεί με ασφάλεια το διαδίκτυο. Έτσι κι εμείς γράψαμε ένα κείμενο σχετικά με την… Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

3 SPAM S Είναι η ανεπιθύμητη αλληλογραφία η οποία γεμίζει το ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο με ανεπιθύμητα μηνύματα και εικόνες. Σκοπός των spam s είναι να εξαπατήσουν τους δέκτες τους, ώστε να τους παροτρύνουν να επιλέξουν την προσφορά που προωθούν. Τελικός στόχος είναι να τους εξαπατήσουν κλέβοντας τους χρήματα.

4 ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ SPAM Υπάρχουν ειδικά προγράμματα (Αντιϊικά / Antivirus) που αναγνωρίζουν τους ιστότοπους που στέλνουν spam s. Επίσης οι δέκτες μπορούν να φιλτράρουν τα s τους, ώστε να μην λαμβάνουν καθόλου αυτά τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά s.

5 ΙΟΣ / VIRUS Ένας ιός υπολογιστών  είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο μπορεί να αντιγραφεί χωρίς παρέμβαση του χρήστη και να "μολύνει" τον υπολογιστή χωρίς τη γνώση ή την άδεια του χρήστη του. Μπορεί να προκαλέσει στον υπολογιστή την ίδια ζημιά που προκαλεί στον άνθρωπο ο κοινός ιός, να τον «αρρωστήσει».

6 ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ Οι ιοί αποτελούν ένα από τα πιο διαδεδομένα λογισμικά. Η ανίχνευσή τους από τον απλό χρήστη του υπολογιστή είναι από δύσκολη έως και αδύνατη . Για την προστασία λοιπόν του υπολογιστή έχει δημιουργηθεί μία ειδική κατηγορία λογισμικού, το λεγόμενο αντιιικό (antivirus). Προκειμένου να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και χωρίς μολύνσεις λειτουργία ενός συστήματος, τα αντιϊκά εκκινούν ταυτόχρονα με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή, χωρίς εντολές από το χρήστη, και παραμένουν ως διαδικασίες στη μνήμη (memory resident), ώστε να είναι σε θέση να ανιχνεύουν τυχόν μολύνσεις σε πραγματικό χρόνο. Τα προγράμματα αυτά πρέπει να αναβαθμίζονται σε τακτική βάση, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τους νέο δημιουργούμενους ιούς.

7 ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ SOCIAL MEDIA
Αποφύγετε να γράφεται πολύ προσωπικές πληροφορίες όπως διευθύνσεις κατοικίας, τηλέφωνα, επωνυμία της εταιρίας που εργάζεστε κτλ. Υπάρχουν πολλοί κακόβουλοι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες πληροφορίες για να σας βλάψουν. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε να δημοσιεύσετε κάποια επικίνδυνη πληροφορία, φροντίστε να περιορίστε το σύνολο των ανθρώπων που μπορούν να την δουν. Οι ιστοσελίδες κοινωνικών δικτύων σας παρέχουν την δυνατότητα διαβάθμισης κάθε πληροφορίας που εισάγεται στο προφίλ σας, έτσι ώστε να ορίζεται ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές. Για παράδειγμα το Facebook παρέχει τρεις βασικές διαβαθμίσεις για κάθε πληροφορία στο προφίλ και στο timeline σας: Δημόσιο, Φίλοι φίλων, Φίλοι και Μόνο εγώ.

8 ΠΗΓΕΣ *el.wikipedia.org/wiki/Διαδίκτυο
Για περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε τα σάιτ που ακολούθουν: *el.wikipedia.org/wiki/Διαδίκτυο *hermes.di.uoa.gr/exe_activities/diadiktio/11.html *gym-peram.reth.sch.gr/safeinternet.htm *el.wikipedia.org/wiki/Εθισμός_στο διαδικτυο *uth.gr/main/help/help-desk/internet/internet3.html * *uth.gr/main/help/help-desk/internet/internet2.html


Κατέβασμα ppt "Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google