ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
ΣΟΥΠΕΣ.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Η πυραμίδα της διατροφής
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Βοδινά – Beef Μοσχάρι - Veal
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΨΥΞΗ.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
ΧΟΙΡΙΝΑ 1.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΨΑΡΙΑ.
Ζυμαρικά - Pasta.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΑΡΝΙΑ ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αναφέρει.
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Σάντουιτς.
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)

Ο μαθητης μετα το περας του μαθηματος να: ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΠΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ.

OΡΙΣΜΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΥΓΡΟ ΣΕ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ DRY BRAISE.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ: TO BAΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ: ΚΡΕΑΤΑ Α’ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: ΒΟΔΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑ, ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΠΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙΑ (ΟΡΤΥΚΙΑ, ΦΑΣΙΑΝΟΙ).

ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ, ΜΠΡΕΖΙΕΡΕΣ, ΔΟΧΕΙΑ ΠΗΛΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ, ΜΠΡΕΖΙΕΡΕΣ, ΔΟΧΕΙΑ ΠΗΛΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η ΤΡΟΦΗ ΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑ ΜΑΤΙΝΙΟΝ (MATIGNON). ΜΕΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΠΩΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ, ΤΟ ΜΑΤΙΝΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΑΙ Η΄ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η ΤΡΟΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΟΥΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΕΜΑΧΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ.

MATIGNON: ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ MIREPOIX, ΖΑΜΠΟΝ, ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ, ΚΛΩΝΑΡΙ ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΞΗΡΟ ΣΕΡΙ (SHERRY) ΠΟΥ ΣΙΓΟΨΗΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟ.

Ο μαθητης μετα το περας του μαθηματος να: ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΠΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ.