ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γιάννα Αντωνίου Δρ Γλωσσολόγος - Ερευνήτρια ΙΕΛ Τεχνολογίες λογισμικών πολυμέσων για εκπαίδευση και πολιτισμό Δράσεις και Προοπτικές ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Advertisements

Πληροφορίες για τη διδασκαλία του μαθήματος «Πολιτική Οικονομία»
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Οικιακή οικονομία Γιατί? Καθηγήτρια: Αποστολοπούλου Μαρία- Βενετία.
5ο επιστημονικΟ πεδΙο Γιανναράκης Μιχάλης Βαΐτσης Φίλιππος.
Οικονομολόγος Ορισμός Ικανότητες-Δεξιότητες Συνθήκες Εργασίας
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης
Ανάλυση και Μοντελοποίηση
Management Κώστας Γαλανάκης Διδάκτορας Μηχανικός Συστημάτων Καινοτομίας και Σχεδίασης & Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Χρησιμότητα & Τρόποι Αξιοποίησης από τους Διαπραγματευτές των μερών
ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής
MANAGEMENT Εναρμόνιση Πόρων Προς Επίτευξη Στόχων.
17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ.
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΙ)
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 12 Μαρτίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Λουκάς Τσιρώνης1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ (1) Διοίκηση είναι η συστηματοποίηση της συλλογικής προσπάθειας μέσω της οποίας στοχεύουμε στην ικανοποίηση των στόχων που έχουν.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Κατεύθυνση: Στρατηγική και Ανθρώπινοι Πόροι Φεβρουάριος 2006.
Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύγχρονη και κορυφαία πρόκληση για τον κλάδο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Σκοπός: η μελέτη μεθόδων προσέλκυσης και άσκησης.
Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων 1.1 Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων Μαρία Καρύδα Γραφείο Β13, Κτήριο Λυμπέρη Ώρες Γραφείου: Τρίτη 11-1,
Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Γενικά για το μάθημα Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ.
Παρουσίαση Μαθήματος Eric Soderquist Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Ευελπίδων 47Α & Λευκάδος 33, Τηλ.:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ο προγραμματισμός είναι η πρώτη λειτουργία του μάνατζμεντ. Έχει μελλοντοστρεφή χαρακτήρα, προσφέρει κατεύθυνση.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
1 Διοικητική των επιχειρήσεων Ενότητα 1 : Εισαγωγή - Βασικές έννοιες Καραμάνης Κωνσταντίνος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
Διοικητική των επιχειρήσεων
Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Γενικά για το μάθημα Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ.
14-1 STEPHEN P. ROBBINS, DAVID A. DECENZO, MARY COULTER Διοίκηση επιχειρήσεων Αρχές και εφαρμογές.
Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων Νάνσυ Μπουραντά Αγρίνιο, 2016 Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων.
11-1 STEPHEN P. ROBBINS, DAVID A. DECENZO, MARY COULTER Διοίκηση επιχειρήσεων Αρχές και εφαρμογές.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Ηγεσία είναι η διαδικασία με την οποία ένα άτομο επηρεάζει άλλα άτομα για την επίτευξη επιθυμητών στόχων. Επίσημος ηγέτης είναι ο προϊστάμενος ο οποίος.
► Karew Ure. The Psychology of Manufacturer (1835) ► Kίνημα βελτίωσης των συνθηκών ζωής στα εργοστάσια (στελέχη πρόνοιας) (welfare officers). Kύριος σκοπός.
9-1 STEPHEN P. ROBBINS, DAVID A. DECENZO, MARY COULTER Διοίκηση επιχειρήσεων Αρχές και εφαρμογές.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 11
Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Διοίκηση ολοκληρωμένης επικοινωνιακής στρατηγικής
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Νίνα-Αικατερίνη Καλαβά-Μυλωνά
Επικοινωνιακός Προγραμματισμός Ι
Η επιστήμη της Διοίκησης
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Διαχείριση Έργων
Επιχειρηματικότητα: Θεωρία και Πράξη
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Μεθοδολογία έρευνας και συγγραφής επιστημονικών εργασιών – αγγλική ορολογία εισαγωγή.
Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες: - Μουσική Ομάδα, - Θεατρική Ομάδα, - Κινηματογραφική.
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Βαγής Σαμαθρακής 1.
B u s i n e s s INDUCTION WEEK 2015 Εισαγωγή στο Πρόγραμμα,
Θεωρία Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Οργάνωση, Διοίκηση και Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Ηγεσία-Μανατζμεντ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6. Επικοινωνία και ανθρώπινες σχέσεις- Σχέσεις με συνεργάτες.
Αξιολόγηση της επίδοσης ενός οργανισμού σε θέματα ασφάλειας
Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική
Διεθνείς Επιχειρήσεις και Επενδύσεις
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΔΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΧΑΝΙΩΤΗΣ E-mail: nrachani@econ.duth.gr ΤΗΛ.: 25310 39574 ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ 18.00-20.00 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Μάνατζμεντ;;; Αποδοτική χρήση, οργάνωση και έλεγχος των πόρων; Δράσεις-αποφάσεις για τις μελλοντικές ανάγκες ; Αποδοτική χρήση, οργάνωση και έλεγχος των πόρων; Ενεργοποίηση μέγιστων ικανοτήτων των… εργαζομένων για την επίτευξη των στόχων; ΑΝ ΝΑΙ, ΕΙΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ…ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ… ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αντικείμενο μαθήματος Το μάθημα αφορά το Μάνατζμεντ (Management) και πως αυτό εφαρμόζεται στη διοίκηση επιχειρήσεων (ή και οργανισμών) με αποτελεσματικό τρόπο. Στόχος του μαθήματος είναι η επιστημονική κατάρτιση και η εξοικείωση με ένα ευρύ φάσμα των εννοιών του Μάνατζμεντ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Γιατί Μάνατζμεντ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών; To Tμήμα Οικονομικών Επιστημών έχει ως στόχο τη μελέτη και την προαγωγή της οικονομικής επιστήμης. Προσφέρει όλα εκείνα τα θεωρητικά και ποσοτικά εργαλεία που επιτρέπουν την κατανόηση του οικονομικού περιβάλλοντος με βάση δύο άξονες: Ο πρώτος αφορά τη λειτουργία του οικονομικού συστήματος. Ο δεύτερος αφορά την διατύπωση επιστημονικά "ορθών" θέσεων και προτάσεων για την επίτευξη κάποιων στόχων ως προς την δικαιότερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του οικονομικού συστήματος. Αυτός σχετίζεται άμεσα με το μάνατζμεντ.   ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ύλη Οι μάνατζερ και το μάνατζμεντ Το περιβάλλον του μάνατζμεντ Ολοκληρωμένα διοικητικά ζητήματα Τα θεμέλια της λήψης αποφάσεων Τα θεμέλια του προγραμματισμού ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ύλη (συνέχεια) Οργανωσιακή δομή και οργανωσιακός σχεδιασμός Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων Διαχείριση της αλλαγής και καινοτομία Τα θεμέλια της ατομικής συμπεριφοράς Κατανόηση των γκρουπ και διοίκηση των εργασιακών ομάδων ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ύλη (συνέχεια) Παρακίνηση και ανταμοιβή υπαλλήλων Ηγεσία και εμπιστοσύνη Διαχείριση της επικοινωνίας και της πληροφόρησης Τα θεμέλια του ελέγχου Διοίκηση Λειτουργιών ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ύλη (συνέχεια) Παγκοσμιοποίηση και Ελληνικές επιχειρήσεις Παγκοσμιοποίηση: Απαρχές και εξέλιξη Σύγχρονες τάσεις στην οικονομική επιστήμη Ελληνική πραγματικότητα ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Βιβλιογραφία S.P. Robbins, M. Coulter, D.A. Decenzo (2017). Διοίκηση Επιχειρήσεων, Αρχές και Εφαρμογές. Εκδόσεις Κριτική. Χάρης Βλάδος (2006). Η δυναμική της παγκοσμιοποίησης και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Εκδόσεις Κριτική. J. Schermerhorn (2011). Εισαγωγή στο Management, Εκδότης BROKEN HILL PUBLISHERS LTD.  Διαφάνειες Η βιβλιογραφία κατά αντικείμενο που προτείνουν τα προηγούμενα συγγράμματα. Υλικό Βιβλιοθήκης. Διαδικτυακές πηγές. Π.χ. Βάση «Εύδοξος»: https://service.eudoxus.gr/secapp/public/?secretariatId=1493 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Τρόπος εξέτασης μαθήματος ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ SYLLABUS ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ! ΕΙΣΑΓΩΓΗ