Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πώς διασχίζω το δρόμο όταν έχει σταθμευμένα αυτοκίνητα •Κατεβαίνω και σταματώ ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα,. χωρίς να βγω έξω από αυτά, έτσι ώστε να βλέπω.
Advertisements

10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
Ενότητα 1 ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ Μαθήματα
Καρέτα-καρέτα.
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
Η ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!
Φώκια Monachus Monachus
Βασίλης Σωτηρακόπουλος Χρήστος Τομαράς  Η Ελλάδα έχει πρωτεύουσα την Αθήνα που εκεί υπάρχει η ακρόπολη που είναι χτισμένος ο Παρθενώνας.  Η Ελλάδα.
Η θάλασσα με τα ψάρια της
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Δημήτρης Τοπάλης Δημήτρης Τοπάλης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Γιώργος Χρονόπουλος.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δεκάδες είδη ζώων και φυτών εξαφανίζονται καθημερινά. Αιτία, η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση των βιοτόπων τους, το παράνομο κυνήγι, η ρύπανση.
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΛΥΔΙΑ, ΕΡΡΙΚΑ, ΘΑΛΕΙΑ, ΗΡΩ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ- Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα
Xελώνα Kαρέτα (caretta caretta)
ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ
Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική.
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ.
ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει.
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤ’2
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ
Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα
ΑΡΧΕΛΩΝ Χρήστος Χαραλαμπίδης Σπύρος Ατματζίδης Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη- κερδοσκοπικό.
Αιγαιόγλαρος Ο αιγαιόγλαρος είναι ένας γλάρος μέσου μεγέθους που, σε γενικές γραμμές μοιάζει αρκετά με τον βορειοευρωπαϊκό (Larus argentatus) και τον μεσογειακό.
Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ Δ’2.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
4/19/20151 Είναι δυνατό για τους ανθρώπους να μοιραστούν τις παραλίες και τους ωκεανούς με τις χελώνες της θάλασσας. Η μοίρα τους εξαρτάται από όλους.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
Χελώνα καρέτα -καρέτα.
Ένα πάρκο για τα πουλιά και τους ανθρώπους 1
ΜΑΘΗΜΑ 2: H σημασία της σχετικής θέσης για τους ανθρώπους
Αγγελική Μποσμαλή Μουσικό Λύκειο Βέροιας
Save me !  * Κλαούντια Στάνα  *Αγγελική Τσόπελα  *Ευγενία Πέππα  *Κωνσταντίνος Στασινόπουλος.
Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: Αρχές Επιστήμης Περιβάλλοντος 6 η Ενότητα (Ε/Π) Γκουανό: Μία περίπτωση μη ορθολογικής εκμετάλλευσης της παραγωγικότητας ενός οικοσυστήματος.
Επίσκεψη από το παρελθόν από τον Αρχαιοπτέρυγα στον Μαυροπετρίτη
Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea
Μάρω Tσίβου Κωνσταντίνα Σεσέρι Θωμαή Σταμπουλίδου
Ερευνητική εργασία 3ου τριμήνου
Η μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους Κ. Α. Ρ. Ε3
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
Παναγιώτης Παναγίδης Γ’1
Εργασία Σχ έτος: Λίλα -Ελένη
Ζωική Ποικιλότητα Ενότητα 5. Ορνιθοπαγίδα Μεσογείου
Λιμνοθάλασσα Κοτύχι Δάσος Στροφυλιάς
1η ομάδα : Αλκυόνες Το φυσικό μας περιβάλλον αποτελείται εκτός από τη χλωρίδα και από την πανίδα, στην οποία ανήκουν πολλά είδη άγριων ζώων (πολική.
Ορνιθοπανίδα Μεσογείου
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ
Το αγαπημένο μου σπάνιο ζωάκι
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
ΜΑΘΗΜΑ 14 Η Μεσόγειος θάλασσα
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
“Νιρέττα η Καρέττα” Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ανακύκλωση – Γιατί.
Η φύση είναι το σπίτι μας
Ποιος είναι ωκεανογράφος;
Υποδειγματικές περιπτώσεις διαχείρισης απειλουμένων ειδών
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Θαλάσσια Είδη Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Φτερωτοί αγγελιοφόροι για το κλίμα © Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία 2016 Επιμέλεια παρουσίασης: Ευγενία Πανώριου

© Μ. Χατζηκύρκας Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Μαυροπετρίτης © Μ. Χατζηκύρκας Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Φωλιάζει στις ήσυχες βραχονησίδες την περίοδο της φθινοπωρινής μετανάστευσης, έχοντας ως πλούσια τροφή τα εκατομμύρια μικρόπουλα που διασχίζουν το Αιγαίο!

© Γ. Καρρής/ Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Αρτέμης © Γ. Καρρής/ Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Πραγματικό θαλασσοπούλι, ο Αρτέμης περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη θάλασσα και έρχεται στη στεριά μόνο για να φωλιάσει. Έχει προσαρμοστεί άριστα να ζει μακριά από τις ακτές, αφού τρέφεται, ζευγαρώνει και κοιμάται στο ανοιχτό πέλαγος!

© Θ. Καστρίτης / Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Αιγαιόγλαρος © Θ. Καστρίτης / Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Μερικές μικρές νησίδες του Αιγαίου είναι ο χώρος φωλιάσματος του Αιγαιόγλαρου, του μοναδικού γλάρου που αναπαράγεται αποκλειστικά στη Μεσόγειο.

Θαλάσσια Χελώνα Καρέττα © Δ. Γραμμένος/ ΜΦΙΚ Ζει στη θάλασσα, θα επιστρέψει όμως στις απομακρυσμένες και ήσυχες αμμώδεις παραλίες για να σκάψει τη φωλιά της, όπου και θα αφήσει τα αβγά της.

Περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη θάλασσα. Μεσογειακή Φώκια © Π. Δενδρινός/ MOm Περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη θάλασσα. Στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες σπηλιές της ακτής θα γεννήσει τα μικρά της, αλλά και θα ξεκουραστεί.