Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Η.Π.Α)
Advertisements

Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Η ΚΟΥΒΑ.
Ένα ταξίδι από τις Άνδεις στον Αμαζόνιο
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠO ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
T α «Χίλια Νησιά είναι ένα σύμπλεγμα απο νησάκια που απλώνεται στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ στις εκβολές του ποταμού Αγ.Λαυρέντιος βόρεια της λίμνης Οντάριο.
Αμερική - Νεα Υόρκη Στρατος Κων/νος Αμερική Η Αμερική είναι ήπειρος του δυτικού ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Εργασία των μαθητών: Γιώργου Λουκά Γιώργου Βλαστάρη Ηλία Κορωνιού
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΝ.
Χάρτης Χώρες Πληθυσμός
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Το κλίμα της Ευρώπης.
Αφρική.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Παγκόσμιος Χάρτης.
Βόρεια Αμερική.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
ANTAΡΚΤΙΚΗ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να περιγράψει κανείς αυτή την πόλη. Είναι το πιο φωτεινό σημείο του πλανήτη Γη, αφού μαζί με τα εκατομμύρια φώτα του, λάμπουν και οι χιλιάδες.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
Αμερική.
Β 4.4 Τα πλεονεκτήματα της ζωής στα βουνά
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Μπάρμπα Μαριάννα Τμήμα : Β 3 Π.Γ.Ζ.Σ.Ι.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι. ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι θα μελετήσουμε σ’ αυτή την ενότητα (Α) Βασικές έννοιες. Έννοιες που συνδέονται.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
Λίγα από το παρελθόν της Ευρώπης…. Πριν από χρόνια περίπου η Ευρώπη περνάει την τελευταία παγετώδη περίοδο. Οι παγετωνικές λίμνες (Φινλανδία, Ρωσία)
Συναντούνται στη ζώνη που βρίσκεται μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους των 10 μοιρών στο νότιο ημισφαίριο και του γεωγραφικού πλάτους των 25 μοιρών στο βόρειο.
Το κλίμα της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές.
5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
Πόλεις τις Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής
ΒΙΕΤΝΑΜ.
Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου
Βουλγαρια.
ΗΠΑ.
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
Το 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος, που γεννήθηκε στη Χίο, ταξίδεψε δυτικά αναζητώντας άλλο δρόμο για την Ινδία. Μέτα από μήνες περιπλάνησης, συναντά στεριά.
ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ.
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4.
Οι κάτοικοι της Β. Αμερικής
Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Κεφάλαιο 12 Το ανάγλυφο της Γης.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016
Finland ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ε.Μ, Τ.Κ, Ζ.Σ, Τ.Γ, Ζ.Γ.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
ΜΕΞΙΚΟ Mexico City.
Κεφάλαιο 36 Οι κάτοικοι της Ασίας.
ΗΦΑΊΣΤΕΙΑ Το σιδηρουργείο του Ηφαίστου. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ Ηφαίστειο είναι η δίοδος του εσωτερικού της γης από την οποία εκρέει μάγμα. Η δραστηριότητα αυτή οδηγεί.
Η διαμόρφωση του ανάγλυφου στην Ευρώπη.
Ο βαρύς χειμώνας αποκλείει τις ορεινές περιοχές αρκετά συχνά
-MENU- Χώρες Μεσογείου Μάλτα Ισπανία Γαλλία Ελλάδα Ιταλία.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής Κεφάλαιο 41 Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής

Τα μεγάλα κράτη της Β.Αμερικής Καναδάς Η.Π.Α. Μεξικό

...άλλα κράτη της Β.Αμερικής τα μικρά κράτη της Κεντρικής Αμερικής : Γουατεμάλα Ονδούρα Σαλβαδόρ Νικαράγουα Κόστα Ρίκα Παναμάς Μπελίς

...τα νησιωτικά κράτη της Β.Αμερικής τα νησιά της Καραϊβικής θάλασσας: Μπαχάμες Οι μεγάλες Αντίλλες: Κούβα Αϊτή Τζαμάικα Δομινικανική Δημοκρατία Οι μικρές Αντίλλες

Ο Καναδάς είναι το μεγαλύτερο κράτος σε έκταση, αλλά και από τα μεγαλύτερα του κόσμου ο πληθυσμός του είναι αραιοκατοικημένος μόλις το 50% του συνολικού εδάφους του κατοικείται  ο πληθυσμός είναι μαζεμένος κυρίως στις περιοχές των Μεγάλων λιμνών και στην κοιλάδα του ποταμού Αγίου Λαυρεντίου.

Μεγάλες πόλεις του είναι: θεωρείται ένα από τα πλουσιότερα κράτη του κόσμου αφού παρουσιάζει μεγάλη βιομηχανική και γεωργική ανάπτυξη Μεγάλες πόλεις του είναι: το Μόντρεαλ, το Τορόντο, το Κεμπέκ, ενώ πρωτεύουσά του είναι η Οτάβα Όλες οι μεγάλες πόλεις του αναπτύχθηκαν, αφού είναι κτισμένες σε εύφορες πεδιάδες, με παρουσία λιμνών και ποταμών και άφθονες πρώτες ύλες το υδρογραφικό δίκτυο ευνοεί την ανάπτυξη των καλλιεργειών, την άρδευση καθώς και την υδροηλεκτρική παραγωγή

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η. Π. Α.) αποτελούνται από 50 πολιτείες καθεμία από αυτές έχει τη δική της τοπική κυβέρνηση (λύνει προβλήματα των πολιτών της) Όλες μαζί οι πολιτείες διαμορφώνουν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών Αυτή διοικείται από τον Πρόεδρο και το που εκλέγονται απευθείας από τον αμερικανικό λαό

Χάρτης των Η.Π.Α

Αρμοδιότητες της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας των Η.Π.Α τα θέματα εξωτερικής πολιτικής η ασφάλεια η άμυνα και η οικονομία του κράτους.

Θετικά κι αρνητικά της λειτουργίας ομοσπονδιακού κράτους ΘΕΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων δυσκολία στη συνεργασία ανάμεσα στις πολιτείες Μεγάλη ευελιξία διακυβέρνησης ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής

Οι μεγάλες πολιτείες των Η.Π.Α. η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον η Νέα Υόρκη το Ντάλας η Νέα Ορλεάνη η Ατλάντα το Σιάτλ το Κλίβλαντ κ. ά.

Οι ελληνικές κοινότητες των Η.Π.Α. Σε πολλές πόλεις της Βόρειας Αμερικής έχουν αναπτυχθεί έντονες ελληνικές κοινότητες όπως: στη Νέα Υόρκη στο Μαϊάμι στη Βοστόνη στο Λος Άντζελες στο Λας Βέγκας κ.α.

Η Αλάσκα και η Χαβάη Ανήκουν στις Η.Π.Α. μα βρίσκονται μακριά από την ηπειρωτική χώρα. Και οι δύο περιοχές είναι με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον λόγω των λιμνών, των ποταμών, των βουνών, των δασών και των πάγων της πρώτης και των παρθένων ακτών της και των ηφαιστείων της, η δεύτερη.

Το Μεξικό είναι το μεγαλύτερο κράτος της Κεντρικής Αμερικής συνδέει τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική παρουσιάζει μεγάλη ιστορία και αξιόλογο πολιτισμό, ο οποίος δημιουργήθηκε από τους Αζτέκους και τους Μάγια, δηλαδή πριν από την ανακάλυψη της Αμερικής. λέγεται και Λατινική Αμερική - μαζί με τις άλλες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής - λόγω του ότι τα ισπανικά (λατινική γλώσσα) είναι η κυρίαρχη γλώσσα σε πολλές από τις παραπάνω περιοχές.

Το κλίμα του χαρακτηρίζεται από: ψηλές θερμοκρασίες και λίγες βροχές επηρεάζεται από τα ψυχρά ρεύματα του Ειρηνικού και από τα θερμά του κόλπου του Μεξικού έτσι όλο το χρόνο παρουσιάζει σχεδόν ίδια θερμοκρασία Πρωτεύουσα: η πόλη του Μεξικού  έχει περίπου 20.000.000 κατοίκους βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο ( 2.240 μ.)

Το κέντρο της πόλης του Μεξικό

Ο πολιτισμός των Μάγια

Video - Στα βουνά της Αλάσκα

Video – Εικόνες από τη Χαβάι